Увеличение на заплати 2017

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Увеличение на заплати 2017

Мнениеот osata » 27 Окт 2017, 22:00

Отдавна не сме писали по тази тема.
МВР е едно голямо министерство, което включва много видове дейност - от леко отговорна, до крайно отговорна, от леко рискова, до много рискова, от супер лека, до много натоварваща и т.н.

Погледнато икономически, в цял свят има инфлация. Същото е и в България. Всеки човек, независимо от професията, работи за да генерира доходи за себе си и за семейството си, за да издържа децата си, всеки човек се стреми към по-добро за себе си и близките си. В този ред на мисли, много институции всяка година в различен по вид начин стимулират служителите си - едни всяка година им се вдига заплатата, други получават коледни премии, други 13-та заплата и т.н., е, някои пък не получават нищо. За съжаление и МВР е в тази група. Това лично според мен е демотивиращо за работещите, води до по-ниски резултати, което пък влияе на живота на околните.

В този ред на мисли, какво ви е мнението - ще има ли увеличение на заплатите с 5% , ще има ли умишлено различни проценти увеличение за основните групи работещи в МВР, което като сума ще е не повече от 20-30 лв месечно, но ще постави началото на едно добре планирано вътрешно разделение и борба за къшей хляб, или отново ще има обещания, ама няма да има пари в хазната :)
Интересното е, че по данни от новините ( нали медиите са голяма власт ), от 1 млд лева бюджет, 900 милиона отиват за заплати...при постоянен недокомплект от поне 15%..... къде са тия 150 млн лева?
Как да обясниш на един районен инспектор, че като се пенсионира колегата му, може и сам да работи същата работа, а спестените пари от заплатата на незаетата бройка ще отидат някъде и ще служат за по-добри условия в МВР. Как да обясниш на пожарникаря, че двама или трима служителя екип могат едновременно да гасят, спасяват хора, оказват първа помощ, захранват камиона с вода от хидрант, докладват за ситуацията и т.н. Примери много.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР
 
Мнения: 4582
Регистриран на: 25 Авг 2009, 18:52

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dakota_ » 28 Окт 2017, 19:13

Ще има увеличение на заплатите като това няма да е заслуга на синдикатите. Заплатите ще бъдат повишени с мижав процент да се отчете, че има увеличение на заплатите.
Не съм сигурен дали наистина най-сетне ще направят увеличението на заплатите да не е еднакво за всички, защото както липсата на увеличение на заплатите демотивира, така и уеднаквяването действа демотивиращо на служителите.
Категорично трябва да премахнат получаване на заплата и пенсия, защото това също демотивира служителите.
Работещ пенсионер на полицейска длъжност е несериозно и поне аз не се отнасям сериозно с работещите полицаи-пенсионери в управлението.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот кпц » 18 Дек 2017, 17:38

Тука има, тука нема.
Това проектират да става със заплатите в МВР-то.
За шофьорчето на директора и домакина на РУ поне 100 лева повече, а за разузнавачите, инспекторите, разследващите - най-дългото от трите пръста.
Стабилност, какво да правиш. :)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 387
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dakota_ » 20 Дек 2017, 11:30

Шофьора на директора и домакина са дошли на работа в МВР заради заплатите. Разузнавачите и инспекторите са в МВР да служат и последното нещо, което трябва да ги интересува са заплатите.
Не мога да си обясня какво е това някой да търси връзки да го назначат на работа в МВР, а след това да се оплаква, че му тежи кръста 8-) Всеки трябва да си носи кръста. Оплакват се тези, които са взели да носят чужд кръст. За да няма такива оплаквания, просто оставят този кръст и си търсят техният кръст, от него по-удобен няма и си решават проблема. Имам чувството, че парите за здравеопазване и МВР да извират няма да стигнат и вечно ще са малко.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Увеличение на заплати 2017

Мнениеот dsuzunov » 20 Дек 2017, 16:30

Все ми е тая, дали ще ми увеличат заплатата или няма. С евентуалното увеличение няма да покривам дупки в моя бюджет, така че, каквото дойде отгоре, "берекет версин".
Не съм съгласен с предложението на министерството за диференцирано увеличение въпреки, че аз съм с най голям процент. Ако ще се дава, да е еднаква сума на почти всички, без онези, с променено правоотношение от февруари т.г.
За любопитковците, не съм пенсионер...за сега.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 684
Регистриран на: 01 Окт 2009, 17:18
Местоположение: Пловдив


Назад към Полицията в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта