Министър Валентин Радев

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Министър Валентин Радев

Мнениеот Lord » 10 Май 2017, 16:44

Роден е на 6 февруари 1958 г. в гр. Елин Пелин.

Притежава образователно-квалификационна степен магистър, офицер от Артилерийски войски – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества от ВВАУ – Шумен, и магистратура по икономика от УНСС. След аспирантура по аеродинамика и балистика във Военния научно-технически институт в София през 1991 г. придобива докторска степен. От 1996 г. е старши научен сътрудник II степен. Преминал е курсове и специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия, както и обучение на ръководни кадри в Европейския център за изследване на сигурността „Джордж Маршал”.

Започва кариерата си като началник на служба „Артилерийско въоръжение” в поделение 42610.

От 1983 г. е научен сътрудник във Военния научно-технически институт (ВНТИ), София, където по-късно оглавява секция „Боеприпаси” и чийто директор е в периода 2000-2002 г.

През 1999 г. и 2000 г. е заместник-директор на Института за перспективни изследвания за отбраната (ИПИО) в София.

Валентин Радев е бил също хоноруван преподавател в УНСС и Нов български университет, както и председател на Съвета на директорите на „НИТИ” ЕАД в Казанлък, научен секретар на СНС по „Военноинженерни науки” към ВАК.

От 2005 г. е председател на Сдружението на специалистите по боеприпаси в България, а от 2006 г. е индивидуален член на Съюза на учените в България.

Има над 130 публикации – научни статии и доклади, стандарти и др. Автор е на 17 изделия с военно предназначение, всички внедрени в редовно производство и приети на въоръжение, има девет патента, три промишлени дизайна, две марки и 17 предложения с полезен ефект.

Член е на Експертната комисия по отбрана на ГЕРБ.

В периода 2009-2013 г. е заместник-министър на отбраната.

Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание.

Избран за министър на вътрешните работи на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание.


източник: http://www.government.bg/
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот Lord » 16 Юни 2017, 17:19

Засега не се предвижда увеличение на заплатите в МВР


Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев. В кулоарите на парламента той обясни, че не е доволен от вчерашната среща между заместника му Стефан Балабанов и синдикатите. След разговорите Балабанов съобщи, че са се разбрали за по-високи възнаграждения, а с колко и кога ще бъдат вдигнати заплатите зависело от финансовия министър. Министър Радев е недоволен, че на срещата не са били обсъдени въпросите, които той е поставил.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Моята молба към синдикатите беше следната - дайте ми аргументи, защо искате или на кого, ако говорим за заплати или ако имате други някакви искания, които са извън това. Убедете ме мен, убедете себе си всъщност, изговорете и да видим аргументи. Те не са си говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата. Да дойде примерно финансовият министър, заместник-финансовият министър или пък - Менда Стоянова споменаха. Не разбирам защо го искат това. С тях говоря аз, те са ми съвещателен орган - синдикатите заедно с председателя, който е заместник-министър, мислят нещо, обсъждат нещо, идва той и го съобщава на мен. Аз решавам какво правим натам.

http://news.bnt.bg/bg/a/zasega-ne-se-pr ... tite-v-mvr
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот dakota_ » 16 Юни 2017, 20:53

Моята молба към синдикатите беше следната - дайте ми аргументи, защо искате или на кого, ако говорим за заплати или ако имате други някакви искания, които са извън това.


Сега очаквам един мощен полицейски протест организиран от синдикатите и да поставят на мястото му министър Радев :lol:
Апропо, въпроса на кого в МВР да увеличат заплатите е резонен въпрос ;) За всички звучи като по времето на онова "лошото" време, само тогава имаше всичко за всички 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот малкия » 17 Юни 2017, 13:20

:lol:

Всъщото време на сайта на МВР Пресцентърът съобщава следното:

https://press.mvr.bg/NEWS/news170615_07.htm

Да се смееш ли, да плачеш ли...

А очакванията ти като нищо могат и да се сбъднат.
Колкото до въпроса на кой колко, не мислиш ли, че е второстепенен?
Щото до министъра още не са стигнали внесените от нас и така горещо чакани от него аргументи, та човекът се тегави и позицията му по-скоро е "на никой нищо".
Дай да не впрягаме каруцата пред магарето.
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот dakota_ » 17 Юни 2017, 17:55

В Съвета за социално партньорство участваха представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР”, Сдружение синдикален алианс „Сигурност”, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” и Национален синдикат „Полиция” – Хасково.


Това е от сайта на МВР и моят синдикат е пропуснал да участва :) Познавате ли се всички синдикални лидери и очакваш ли да се появят нови полицейски синдикати :lol:
Въпроса на кой по колко е водещият въпрос, защото голяма част от състава не могат да защитят дори размера на сегашните заплати, които получават.
Такъв министър до момента не сме имали и да ти кажа, че има добър поглед върху работата на полицейските служители и са му необходими много сериозни и убедителни доводи, които да променят мнението му, че увеличение на заплащането не трябва да има ;)
Дано на страницата на МВР да се появят и аргументираните ви доводи, които пътуват към министъра да се запознаем с тях и ако не друго да научим причината за исканото увеличение на заплатите 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот малкия » 17 Юни 2017, 20:19

Ама много избирателно цитираш... :)

Ето ти още малко от същия източник, което явно си пропуснал:

Разговорите в рамките на Съвета бяха в коректен тон, стигнахме до консенсус , че е необходимо увеличение на основните заплати на служителите през тази година. В какъв размер и кога да влезе в сила то, дали да има диференциация, е въпрос и на бъдещи разговори.


Такъв министър до момента наистина не сме имали. Поне аз не помня някой друг да е разсъждавал дтолкова по военному. До степен в Народното събрание да прави лапсус и да нарича състава на МВР "военнослужещи". Е, попправи се, в интерес на истината.
Нямам идея как си стигнал до извода, че има добър поглед върху работата на полицейските служители. Аз не го познавам лично, но някои негови изявления и малко странична информация ме карат да мисля, че още няма достатъчно добър поглед даже върху структурата и някои основни дейности на МВР. Дано се освести по-скоро - ще бъде добре за всички и най-вече за него.

Аргументираните ни доводи са стигнали отдавна до министъра - имам предвид сградата на "6 септември", за него лично не съм сигурен виждал ли ги е. Ще се появят - поне част от тях и на сайта на МВР. Като част от стенограмата от заседанието на ССП.

Междувременно обаче човекът - не знам дали под въздействие на нашите доводи или по друга причина поне частично си е променил мнението, че не трябва да има увеличение на заплати.
Слушай малко след 11-тата минута:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1698116900203195&id=301358236545742

А, да - току що го рече и по БНТ. :)

Ама наистина май не сме имали такъв министър... :lol:
.
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот кпц » 17 Юни 2017, 21:33

малкия написа:... Аз не го познавам лично, но някои негови изявления и малко странична информация ме карат да мисля, че още няма достатъчно добър поглед даже върху структурата и някои основни дейности на МВР.

Той затова се е съгласил да стане министър.
Ако знаеше какъв батак сме, и то забъркан от министри и депутати, щеше да бяга далеч от управлението на това министерство.
От друга страна, при нас е добра школа - за тези, които искат да се учат.
Когато излезе от МВР, може да се чувства като шерп, пратен да води туристи из Пирин. :)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 405
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот dakota_ » 17 Юни 2017, 21:56

Аз също не познавам лично новият министър, но щом казва, че няма нужда от увеличение на заплатите в МВР значи има поглед върху работата в МВР ;)
Не успях да чуя какво казва по причина, че нямам регистрация във фейсбук. Гледам да си заработвам заплатата и не ми остава време за фейсбук 8-)
Принципно увеличение на заплатите трябва да има, но не на всички, сега трябва да се помисли за възможност да стимулираме хората, които работят в МВР и да ги отделим от масата, които не работят, но получават заплати. Увеличат ли се заплатите на "калпак" резултатите ще са нулеви.
Погледнах визитката на министъра и видях, че е бил научен сътрудник във ВНТИ, там случайни хора преди 89-та година нямаше. Не може да се каже, че е бил военен, в този институт военни в буквалният смисъл на думата нямаше. Там работеха най-добрите специалист от различни сфери на науката и се проучваха както се казва до девето коляно. Разработките на някои научни сътрудници и до днес представляват интерес извън граница...
Иска ми се да може да се разберете и да излезете от клишето "заплати", преди увеличението на заплатите има доста по-важни неща за решаване.
Иначе никой не бяга от пари, нямам нищо против заплатата ми да се вдигне, това ще ми увеличи в бъдеще и размера на пенсията, ако доживея до пенсия 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот малкия » 17 Юни 2017, 22:14

Като спреш да иронизираш, пишеш направо готини неща. :)
За да не иронизирам и аз, няма да разправям, че на Фейса можеш да отделяш колкото време прецениш - напромер, не повече, отколкото на тоя форум - и пак ще успяваш да заработиш мизерната си според някои стандарти заплата. :)

Принципно, в момента увеличение на заплатите в момента трябва да има на всички. При това - лично мнение! - с еднаква сума (не процент).
За да наваксаме малко. Увеличението от 1 януари следващата година би трябвало да е диференцирано и малко по-прецизно - пак лично мнение.
Ако питаш за какво наваксване говоря ( а и да не питаш), ще ти кажа. През периода 2009 – 2016 г. минималната заплата в страната е нараснала от 240 на 420 лв. – със 75%. За същия период средната заплата е нараснала от 557 на 1012 лв. – с 81%.
За този период основната заплата в МВР е увеличена с 15%.

А визитката на министъра и аз я гледах. И се чудих, и се дивях. И ми идеше да си блъскам главата в стената, щото не можех да стопля как с такава иография човек не вдява елементарни неща - като например, че Съветът за социално партньорство не е НЕГОВ.
За проучването до девето коляно дай да не си говорим. То не беше проучване на интелект - иначе нямаше да е "до девето коляно". За други работи беше проучване.

За едно си абсолютно прав - добре би биро да се излезе от клишето "заплати" и да се обърне внимание на по-важните неща. Само дето - и тук внимавай - от години се опитвахме да обърнем внимание тъкмо на тия неща. С какво се сблъскахме ти може и да не знаеш, ама аз знам. И заради това в момента съм склонен първо да решим проблема с клишето, пък после да мислим за другите неща.
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: Министър Валентин Радев

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2017, 14:24

Най-лошото нещо е да се дава увеличение на заплатите на всички. Даде ли се на всички, всичко ще си остане както е било до следващото даване на всички и съответно обезличаваме тези, които работят.
Размера на МРЗ мен лично не ме интересува, мен ме интересува, че има каишковци, които за пет пари работа не вършат, а получават 700 лв. заплата и сега ще получат увеличение. Аз това не искам да се случва, вие по такива въпроси не обелвате дума като се събирате. Отделно от това без грам майтап, не сте ли много народ в този съвет за соц. партньорство?
Ако съм на министъра на мястото ще взема едно дърво и всичко различно от СФСМВР и синдиката на пожарната ще изгоня и ще преговарям само с два синдиката.
Какво прави Щирлиц там какво прави "синът ти" там, какво правят тия цивилните там, какви са тия от хасковски синдикат?
Това е смехотворно да се преговаря с толкова представители и то повечето неизвестно кого и за какво представляват...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Следваща

Назад към Ръководство на МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта