Министър Веселин Вучков

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Министър Веселин Вучков

Мнениеот Lord » 06 Ное 2014, 19:54

Изображение


Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско.

През 1994 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1994 г. е стажант-съдия към Софийски окръжен съд, след което работи като следовател. През месец януари 2003 г. защитава публично дисертационен труд на тема „Предмет и тежест на доказване в наказателното производство”, в резултат на което му е присъдена образователната и научна степен „доктор по право”. От 2010 г. е доцент по наказателен процес с хабилитационен труд „Доказателствени средства в наказателното производство (същност и видове)”.

Бил е следовател в столичното следствие (1994-1996), после асистент и старши асистент по наказателноправни науки в Академията на МВР (1996-2001), главен асистент (2001-2009). Преподавал е и в Пловдивски университет, Югозападен университет-Благоевград, Стопанска академия-Свищов, Варненски технически университет и др.

Посещавал курсове за квалификация в Испания, Унгария, Германия, Холандия, САЩ и др. Автор е на редица научни и публицистични трудове.

На 31 юли 2009 г. е назначен за заместник-министър на вътрешните работи в 87-то правителство на България. На 13 март 2013 г. подава оставка.


http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411602
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот dakota_ » 07 Ное 2014, 10:47

Очаквано предложение за министър на вътрешните работи.Много добър избор за министър на вътрешните работи.
Г-н Цветанов щеше да е още по-добро предложение за министър на вътрешните работи,но задкулисието и завистта направиха така,че г-н Цветанов към момента няма как да бъде министър на вътрешните работи.
Пожелавам успех на г-н Веселин Вучков и по-малко да наддава ухо на синдикални вопли,защото самите представители на синдикатите в МВР се оказва,че не се знаят накъде са с главите,не знаят какво искат,как да го поискат и какво да направят,че да ги приемат сериозно и да се подходи отговорно към исканията.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот малкия » 08 Ное 2014, 10:02

Интересно... доскоро подкрепяше СФСМВР.

Колкото до г-н Вучков, той поне в някои отношения е по-добро решение от г-н Цветанов. Например много по-често е склонен да чуе и друг глас освен своя собствен. Освен това е юрист, което често е от полза.

Както и да е, досега съм избягвал да давам оценки на министри преди да са изтекли поне месец-два от мандата им. Писано е "По делата им ще ги познаете", та нека дадем на г-н Вучков някое време за дела.
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот dakota_ » 08 Ное 2014, 10:33

Защо доскоро,аз и в момента подкрепям част от действията на СФСМВР!
Не подкрепям това viewtopic.php?f=39&t=1618&start=300
Имаш ли идея по какъв повод влизаш в идиотски дебат за неща случили се през 2009 год. ?
Не си ли чувал,че не бива да се слиза на нивото на простака,защото ще те пребие на собствен терен.
Не мислиш,че с такива идиотски дебати се отблъскват хора решили да подкрепят действията на СФС ?
Знаеш каква е числеността на синдикалните членове на СФСМВР,знаеш,че има и много колеги,които не са членове,но симпатизират на СФСМВР...защо искаш да се отвратят от такива махленски спорове.
Не прочетох нищо в това,което уж те обвиняват да е съществено и да заслужава да му се отговори. Това са пичи масали и логорея от хора,които няма какво да кажат и няма по какъв друг начин да оправдаят собственото си съществуване...непълноценни и абсолютно безполезни дори за самите себе си...
Бъди себе си,бъди пич какъвто си в действителност и не се принизявай да обръщаш внимание на хора,които завиждат и мрат от мъка,че СФСМВР съществува,има потенциал и е най-големия синдикат в МВР...
За г-н Цветанов съм казал,че това е министъра в ТОП 3 на най-добрите министри на вътрешните работи и номер едно сред живите бивши министри на вътрешните работи...
След него от живите бивши министри на вътрешните работи е г-н Румен Петков...противоречива личност,но с известни уговорки беше добър министър на вътрешните работи.
За г-н Вучков съм пристрастен и няма да казвам нищо,защото се познаваме лично и няма да е коректно да го хваля,а той наистина заслужава адмирации,защото е специалист и е човек на диалога.
Успех на министър Вучков и успех на новото Правителство,страната ни има нужда от радикални реформи!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот Lord » 17 Ное 2014, 17:42

Министър Веселин Вучков представи членовете на своя политически кабинет


Функционален анализ с помощта на чужд опит и на българската експертна общност ще има за цел да очертае необходимостта от реформи в МВР; Трудовите възнаграждения на служителите са гарантирани, независимо от констатираните финансови проблеми във ведомството
Радвам се, че успях в рамките на седмица да сформирам политическия кабинет, с който ще работим, обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков на пресконференция с участието и на професионалното ръководство. Вътрешният министър поясни, че предвид зададения профил подбраните му колеги са хора с богат опит в областта на правото, сигурността и администрирането. Той обоснова необходимостта от назначаването на трима заместник-министри на вътрешните работи с ресорните отговорности и тежките задачи, заложени във функционалните задължения на МВР. Министър Вучков посочи, че неговата дясна ръка за работа в Народното събрание ще е зам.-министър Красимир Ципов. Основните му задължения ще са свързани с процеса на нормотворчеството - законови и подзаконови нормативни актове, и връзките с парламента. Амбицията ни е всички предложения в областта на сектор сигурност, включително и предстоящи промени в МВР и ДАНС , да бъдат подложени на задълбочен обществен дебат, преди Законът да се представи за разглеждане в парламентарните комисии, заяви Вучков. Това намерение бе категорично потвърдено и от зам.-министър Ципов, който допълни, че МВР ще работи в изключително сериозен диалог с гражданските и неправителствени организации. В неговия ресор ще влиза и общата координация във връзка с миграционната политика. Той отбеляза, че ще държи не само на спазването на сроковете, но и на адекватните отговори, които МВР дава на запитванията по Закона за достъп до обществената информация.
Вътрешния министър обяви, че заместник-министър Филип Гунев ще продължи мандата си в МВР от служебното правителство и ще отговаря за социалния диалог в качеството си и на председател на Съвета за социално партньорство. Филип Гунев ще поеме отговорностите в сферата на международното сътрудничество на вътрешното министерство, както и връзките с неправителствения сектор.
При представянето на третия заместник-министър Цвятко Георгиев, министър Веселин Вучков изтъкна дългогодишния опит на своя колега в областта на сигурността. Той посочи, че негов ресор ще е планирането и управлението на бюджета на МВР, както и ръководството на обществените поръчки. За началник на политическия кабинет е назначен Златко Тодоров, който до 2007 г. е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в МВР, бил е депутат в две Народни събрания и сътрудник към Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред. Той ще поеме интензивния поток от информация в МВР. Връзките на вътрешното министерство в НС ще са отговорност на новия парламентарен секретар Любомила Станиславова, депутат в 41-то НС и преподавател.
Министър Веселин Вучков представи и заместник-главния секретар на МВР Георги Костов – дългогодишен служител в МВР. Той заяви намерението професионалното и политическото ръководство да работят съвместно и поясни, че конкретните казуси в оперативната обстановка ще се коментират от професионалното ръководство, а не от вътрешния министър.
Министър Веселин Вучков маркира и някои от предстоящите основни задачи на политическото ръководство на ведомството. Една от тях е изработването на функционален анализ с помощта на чужд опит и на българската експертна общност, който ще има за цел да очертае необходимостта от реформи във ведомството, без това да предизвика сътресение у служителите. На базата на този анализ ще се изработят и конкретни планове за реформа по месеци, 6-месечие и година, за да се постигне пълна яснота за хода й. Вучков не скри, че при встъпването в длъжност е усетил несигурност в ръководния състав на министерството и увери, че чистка в МВР няма да има, че техен атестат ще е само резултатността от работата им. Той сподели и друг тежък „завещан“ проблем – финасовия недоимък в МВР. Според разчетите до края на годината дефицитът ще достигне 210 милиона лева, ако не се направи корекция. Вътрешния министър обясни част от проблема с прехвърлените 98 млн.лв. от бюджета на ведомството към Здравната каса, въпреки заложеното с приетия през юни ЗМВР увеличение на възнагражденията и допълни, че още в началото на следващата седмица стартира процес на актуализацията на бюджета, който ще гарантира средствата до края на тази година. Той категорично заяви, че трудовите възнаграждения на служителите на МВР са гарантирани.
Продължението на съоръжението на българо-турската граница е част от коалиционната формула, с която ще се съобразим, посочи министър Веселин Вучков. По думите му по този начин ще се постигнат два положителни ефекта – насочване на имигрантите към граничните пунктове и ограничаване до голяма степен на трафика на хора.


http://press.mvr.bg/NEWS/news141116_01.htm
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот кпц » 17 Ное 2014, 20:00

"...... Амбицията ни е всички предложения в областта на сектор сигурност, включително и предстоящи промени в МВР и ДАНС , да бъдат подложени на задълбочен обществен дебат, преди Законът да се представи за разглеждане в парламентарните комисии, заяви Вучков......."

Добра амбиция, но да не се окаже само предколедно пожелание!
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 405
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот Lord » 17 Ное 2014, 20:45

кпц написа:
"...... Амбицията ни е всички предложения в областта на сектор сигурност, включително и предстоящи промени в МВР и ДАНС , да бъдат подложени на задълбочен обществен дебат, преди Законът да се представи за разглеждане в парламентарните комисии, заяви Вучков......."

Добра амбиция, но да не се окаже само предколедно пожелание!


Хм, ами аз откак съм полицейски служител все ни се изпраща за мнения и становища всичко, което предстои да изменено и допълнено или пък прието, но на оперативките ние дремем или откровено спим, чоплим си носа и мислим за мацки, или правене на допълнителни пари, или слушаме внимателно, имаме идеи, но мислим, че нищо не зависи от нас.

Същото е и разните НПО, сдружения или синдикалните ни организации, с малки изключения, през последните няколко години.

Според мен цитираната амбиция е факт отдавна, но обществото /вкл. служители и ръководители/ проявява абсолютна небрежност към факта, че е възможно нещо да зависи и от него.
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот малкия » 18 Ное 2014, 22:17

А според мен трябва да почакаме и да видим.
Надявам се да се случи...
_________________________________
Валентин Попов ГПУ - Благоевград
малкия
Синдикат
Синдикат
 
Мнения: 868
Регистриран на: 29 Авг 2009, 12:47

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот кпц » 22 Ное 2014, 14:42

По думите на вътрешния министър Веселин Вучков
МВР няма да прави "медийни шумотевици" като при Цветанов
http://www.mediapool.bg/mvr-nyama-da-pr ... 27495.html

Едно добро начало.
Чакаме нататък!
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 405
Регистриран на: 17 Юли 2014, 23:27

Re: Министър Веселин Вучков

Мнениеот dakota_ » 23 Ное 2014, 15:43

кпц написа:По думите на вътрешния министър Веселин Вучков
МВР няма да прави "медийни шумотевици" като при Цветанов
http://www.mediapool.bg/mvr-nyama-da-pr ... 27495.html

Едно добро начало.
Чакаме нататък!


Много леко и спокойно се работеше под ръководството на г-н Цветанов,кой каквото иска да казва,г-н Цветанов ще остане в историята на МВР като един от способните и качествени министри на вътрешните работи.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Следваща

Назад към Ръководство на МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron