Професионалното ръководство в медиите

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Професионалното ръководство в медиите

Мнениеот Lord » 16 Юни 2012, 19:26

Главния секретар на МВР Калин Георгиев, днес по ТВ 7


http://tv7.bg/news/9341352.html
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Професионалното ръководство в медиите

Мнениеот Lord » 19 Юни 2012, 19:17

Калин Георгиев: Oткритостта е основата за постигане на целите на Дунавската стратегия

Изображение

„Приоритетна област 11 „Сигурност" е сред изключително важните области и несъмнено от нашата работа се очаква много. Преди година поехме сериозния ангажимент да обединим усилията си и да работим заедно в името на сигурността на гражданите и бизнеса, следвайки специфичните нужди и интереси на държавите от Дунавския регион. Напълно сме наясно с предизвикателствата, пред които се изправяме и ангажиментите, които поемаме, за да постигнем набелязаните цели", заяви пред делегатите на форума съкоординаторът на Приоритетна област 11 главен комисар Калин Георгиев. Главният секретар на МВР подчерта, че се работи активно по четирите тематични области, определени по време на първото заседание на Управителната група, което се проведе през месец юни миналата година в София, а именно: подобряване на полицейското сътрудничество, борба с корупцията, управление на границите и изграждането на мрежа от контактни ценрове.
В модерния свят бързият обмен на информация е гаранция за повишаване на сигурността и предотвратяване на голяма част от съществуващите заплахи. В този контекст през месец април т.г. в София бе проведена кръгла маса за подобряване на сътрудничеството чрез изграждането на мрежа от контактни центрове. Тези центрове са сериозен инструмент за по-ефективно противодействие на организираната престъпност.
Друга значима приоритетна дейност, по която стартира конкретна работа, е борбата с корупцията. Безспорен факт е, че корупцията е една от сериозните заплахи и предизвикателство за основните принципи и ценности на съвременните демократични общества.
България и Германия разработиха съвместен проект в рамките на приоритетна област „Сигурност", който цели насърчаване на сътрудничеството чрез обмен на опит и най-сдобри практики в превенцията и борбата с корупцията в Дунавския регион.
Съвместният проект ще продължи с организирането на семинари в двете държави. В рамките на форумите ще бъдат обсъждани теми, свързани с конфликтите на интереси и конфискацията на имущество, придобито по престъпен начин.
България планира и организирането на заседание, посветено на трафика на хора, по време на което ще бъдат дискутирани възможностите за сътрудничество в тази област и в рамките на Дунавската стратегия.
В Третата среща на Управителната група на Приоритетна област 11 - „Сигурност", която се проведе в Баварското държавно министерство на вътрешните работи се включиха представители на всички Дунавски държави, Европол, Съвета за регионално сътрудничество, фондация „Ханс Зайдел" и др.
Участниците в срещата приеха първия доклад за напредъка в изпълнението на дейностите по Приоритетна област 11, който в края на месец юни ще бъде изпратен на Европейската комисия.

http://www.cross.bg/1308971
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Професионалното ръководство в медиите

Мнениеот spoon » 13 Май 2014, 17:07

Цитирайки Ботев, главният секретар на МВР приравни борците за свобода с престъпниците


Битовата престъпност вече е народопсихология


"Ако едно лице иска да извърши престъпление, няма кой да го спре", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и вероятно за да подсили ефекта на прозрението си, прибегна до цитат на Ботев: "Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си".

Така днешните престъпници бяха приравнени с борците за свобода, тъй като въпросният цитат на Христо Ботев, част от негово писмо, е употребен именно в такъв контекст и гласи: "Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество."

Три месеца след включването на жандармерията в борбата с битовата престъпност, Светлозар Лазаров представи обширен анализ, според който има 12% спад на този вид престъпления.

"Мисля, че е едно добро начало. Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12 % на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция", посочи Лазаров.

От по-нататъшните му разсъждения стана ясно, че няма кой знае какъв повод за оптимизъм.

"В крайна сметка, можем ли да спрем някого да върши престъпления? Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата "народопсихология”, защото много зачестиха случаите", каза Лазаров.

"Посегателството над близкия, в семейството са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва", каза Лазаров.

Той коментира и поредния грабеж в печално известното село Мечка, където 80-годишната Здравка и 85-годишния й съпруг Борис бяха бити и изтезавани заради 60 стотинки, галоши и 2 литра олио.

"Ако има някъде населено място или държава без престъпление, да ми кажете къде е – да почерпя опит от тях и да го приложим в България. Втората причина е като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там. След като когато се получи престъпление в село Мечка, то се дава като новина в медиите и мисля, че вървим в правилната посока. Доколкото знам, това престъпление е разкрито и ние сме си свършили работата”.

Според него е важно да има "превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание".

Главният секретар на МВР е възложил да се планира по-широк спектър от мерки с оглед последните случаи.

Той използва срещата си с медиите, за да съобщи и за убийство в Столипиново.

"Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Ясно, изкарано, разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.http://www.mediapool.bg/tsitiraiki-bote ... 20153.html


Интересен речник и странен изказ... ;)
spoon
Полицай
Полицай
 
Мнения: 161
Регистриран на: 12 Авг 2011, 19:52

Re: Професионалното ръководство в медиите

Мнениеот dakota_ » 13 Май 2014, 17:27

Шуробаджанашкият тон беше въведен от бившия Премиер Бойко Борисов,още от времето,когато беше главен секретар и след това като Премиер...Как ти звучи " Вие сте прости и аз съм прост,затова се разбираме..." ;) Човека си казва просто и ясно как стоят нещата за да няма един разбрал,друг не разбрал :)
По същият начин и сегашния главен секретар казва просто и ясно нещата... На всеки до главата полицай не можем да сложим.МВР не е слънце и не може да огрее навсякъде... Няма как да си заключиш кокошките с катинарче за левче и да си изненадан,че на сутринта ги няма... Няма как да не застраховаш имуществото си и като стене нещо да окаш и викаш,че държавата е виновна и трябва държавата да ти покрие щетите,че ти си бил на "круши" и си чакал да падне на коча "кесията"...
Няма какво да се правим на ощипани и да чакаме някой да ни оправи...Всеки трябва да се вземе в ръце и да си върши работата... На други места отдавна са разбрали,че с трици маймуни не се ловят,само в БГ всички казваме,че знаем,че с трици маймуни не се ловят,но продължаваме да го правим и да мислим,че нещо правим...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29


Назад към Ръководство на МВР

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron