Привет,
днес получих много неприятна новина от бившата ми съпруга, по предполагам банална за Вас причина а именно претенции за неизплатена издръжка. Конкретно се касае за почти целия период от датата на развода. Ситуацията е следната, отказа да предостави сметка, по която да и изплащам издръжката и поради тази причина с адвокта ми изготвихме декларация, с която тя потвърждава, че е получила парите в брой. Декларацията е съставена така, че има точка, в която пише следното “С подписа си аз ……….. потвърждавам, че ………… е изплащал редовно присъдената му издръжка по ГД ……. И няма неизплатени задължения по предходни месеци! Подписвала се е с двете си имена/ собственоръчно/ на работното ми място пред колежката ми която е свидетел на това. Предоставих всички налични документи на следователите но днес при разпита на колежката ми се установи, че вчера бившата ми жена е отрекла да е подписвала тези Декларации и това не е неиният подпис и почерк! Аз съм убеден, че ще се докаже, че лъже но въпросът ми е следният, тъй като никой не ми даде ясен отговор дали имам право на това. Не носи ли тя наказателна отговорност по чл. 286 от НК за предоставяне на невярна информация пред надлежен държавен орган ? И какъв е редът да се задейства този въпрос ? Ще съм Ви много благодарен да не посъветвате как да процедирам защото вярвам в системата както и това, че всеки трябва да си носи последствията за незаконните деяния !