Общоприето е, че суши и рулца са чисто японски ястия. Това обаче е напълно погрешно. Кой е измислил суши? Оригиналната родина на това ястие е в Южна Азия. В древен Китай се роди бъдещето на традиционното японско ястие.
Първоначално китайците ловили риба в морето, а след това я почистили и нарязали на тънки пластове, които положили един върху друг. Огромни и тежки камъни били поставени отгоре на рибата, за да се създаде натиск. В тази форма сушито трябвало да лежи около две-три седмици. Целият този процес бил необходим, за да ферментира рибата. И след няколко месеца ястието се смятало за готово.
Японският готвач Юхей е този, който измислил суши. Той предложил да представи морска риба в суров вид. След известно време търговците излязоха с нова комбинация от различни риби с ориз и извара. Ястието започна да набира популярност.
Понякога клиентите, които искат да си вземат домашно суши, се объркват и не знаят какво да си поръчат.
Каква е разликата между суши и рулца. И двете ястия се състоят от морски дарове и ориз, основната разлика между тях е във формата: рулцата получили името си заради кръглата форма. Суши е бучка ориз, покрита с риба или морски дарове и вързана с панделка от морски водорасли. По същество рулцата са вид суши. В допълнение към формата, между тях има разлика в плънката, подправките и методите за комбинирането им.
https://topnovini.net/interesting/kak-d ... ove-sushi/