Страница 9 от 11

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 05 Май 2012, 19:38
от Валентина
Една идея за утрешния празник ;)

Изображение

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 05 Май 2012, 19:46
от Валентина
Чеверме по хайдушки

1 бр.агне
600 г. масло

1. Изчистете и измийте агнето, посолете го и го намажете с маслото
2. Набодете го на дървен шиш и го печете върху много жар
3. Шиша закрепете от двата му края върху "чатали" (раздвоени колове)
4. През време на печенето въртете шиша с агнето и го мажете с вода и мазнина
5. Агнето е готово, когато се покрие със светлокафява коричка

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 21:23
от kkarakashev
Открих лятно коктейлче. Бързо, Лесно и Вкусно. Неволята ми даде рецептата, тъй като тоника свърши :mrgreen:
100мл Джин
50мл прясно мляко
100-150 мл лимонада
лед
резен лимон

Съставките се смесват в шейкър или в подходящ съд. сервират се с много лед. Консумира се със сламка.
Наздраве.

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2012, 20:33
от Kali
Ако Ви се яде пай

Вземете от хладилника 10 яйца. Оставете седемте здрави на масата. Сега изтрийте пода и следващия път бъдете по- внимателни.
Вземете голяма купа. Разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържание в купата.
Изчистете масата и столовете от жълтъците. Бъдете внимателни.
...И така- имаме 5 жълтъка в купата.
Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъ...ците. Нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците. Сега разбивайте.
Измийте си лицето, шията, ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите.
И тъй, сега имаме в купата 2 разбити жълтъка- колкото и са ни необходими за пая.
Сега облепете стените и прозорците на кухнятя с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани.
Време е да добавим брашното. Сипете в чаша 200 грама. Изсипете чашата в купата при жълтъците. Останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета.
След като се убедите, че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.
Вземете душ и продължаваме.
Вземете 4 големи ябълки и остър нож. Предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт.
Време е да пристъпим към чистенето на ябълките. Обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете, че са ни необходими 2 ябълки, така че в процеса на приготвянето може да изядете само половината. Обработете много добре с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.
Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете.
Разбърквайте отново с миксера. Измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно.
Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната.
Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната.
Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете фурната и прозорците.
След всичко преживяно, ако Ви се яде пай- отидете в близката сладкарница!
:lol: :lol: :lol:

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 13:26
от slaron
:lol: :lol: :lol:

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 26 Авг 2012, 08:56
от Матейко
Kali написа:Ако Ви се яде пай
:lol: :lol: :lol:


Заболя ме корема от смях! Това не бе ли на Цаньо Сърнев? То горе-долу и аз така готвя. Работя с такъв размах, че след време намирам следи от готвенето си на километри от кухнята. Нещо като Тунгуския метеорит съм. Наскоро реших да пържа патладжан. Прекрасно знам как става това, гледал съм. Запалих котлона, сложих тигана, в него олиото, а не обратното, както правят несведущите. Отидох да гледам по телевизора един турски сериал, докато олиото загрее, обаче там пък съпругът взе, че наби жена си заради някаква фльорца, аз се възмутих и седнах да видя как ще победи справедливостта. Справедливостта, т.е. жената да пребие мъжа си, я отложиха за следващата серия и аз, замислен за нещата от живота, бавно се върнах в кухнята. Там ме посрещна дим. В началото помислих, че оная е подпалила мустаците на неверния си съпруг, но се оказа прозаично пушене на олиото. Както винаги запазих самообладание, в резултат на което се сетих за някои основни положения от физиката. Напълних чаша вода и хладнокръвно я излях в пушещото олио. Докато прелитах над дъбова кория, забелязах, че е повалена, а аз се озовах насред Ямбол. Там се поизтупах, щото местните с интерес се събраха да оглеждат вулканичния ми вид, след което отидох в една механа и си поръчах пържен патладжан. Стисках палци готвачът да не гледа турски сериал, та да не се прехвърля в Смолян, щото имах пари само за сметката и влака до в къщи. Явно са нямали телевизор в кухнята, щото ми донесоха патладжана. После се прибрах и цяло лято строих нов дом. Ама ядох ли патладжан? Ядох. :)

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 27 Авг 2012, 20:37
от Kali
:lol: :lol: :lol:

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2012, 11:23
от Strange
Изображение

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2012, 17:01
от Матейко
Една истинска жена трябва да може да направи супа и скандал от всичко!

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2012, 18:35
от slaron
Матейко написа:Една истинска жена трябва да може да направи супа и скандал от всичко!


А какво е това "супа"? :roll: :mrgreen: