Страница 7 от 11

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 21:56
от monika
Куче написа:Мони , какво да прави жената, като мъжо й не яде боб. Ще го води на Китайския....
:lol:

:lol: :lol: :lol: А моя муа боб, та ушите му пукат! :D

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 21:58
от osata
monika написа:ДУ, не ги слушай, аз редовно си варя боб в глинено гърне на котлона. Само трябва да сложиш гърнето на студен котлон, бавно да го загрееш и да го вариш по-дълго време. ;)


Да де, ама при боба слагаш течност ( вода ) , а нейното е малко сухичко с малко мазнинка ;)
А иначе на котлона - препечени филийки най-лесно се готвят :D

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 23:53
от Валентина
Всичко става хубаво в гърненцето. А за свинските пържолки - сложи и пресни гъбки, те си пускат водичка. Въпреки, че се задушават, добре е освен винцето, да има и малко водичка. (но наистина - малко). Ако оваляш предварително пържолките в брашно (или ръснеш малко брашно отгоре), ще се получи и хубав сос за задушеното. Гърнето поставяш в студена фурна. Печеш на слаб огън продължително време. Резултата е страхотен, заслужава си. А запечатването - не е задължително, аз не го правя.

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 00:16
от osata
А много важно нещо са подправките... нека не ги забравяме....
Тъй като на чайната на Черни връх хапнах лятото страхотна боб чорба ( то имаше 7-8 бобенца ) със страхотно много поправки реших по домашно и аз така да си сготвя един.....
отидох до магазина и купих около 12 пакетчета с подправки - общо взето четох в нета кой какво слага и аз направих комбинирано - от всичко. И вкъщи имах 4-5 подправки и стана.... абе вкусно си беше, ама някой подправки със силен вкус трябвало по-малко :) .
Така че подправките са много важно нещо.....

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 02 Окт 2010, 12:12
от evelina
Пилешки пържоли със сметана,топено ,пушено сирене и лук.
Пържолите се редят в съд,поръсват се с черен пипер и предварително приготвения лук. Реди се топеното, пушено сирене и се заливат с готварската сметана/,която се разрежда с вода/ 1:1. Пече се ,докато се изпекат пържолите и е готово....! БОН АПЕТИ:)

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2011, 17:40
от evelina
Нещо се загуби тая тема...! Та какво ще се готви днес...? :P

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2011, 10:58
от mao11
Хахаха
почети изчетох темата
отгоре отгоре
да не се оцвъкам даже щи кажа, че във форума на СДП, когато аз бях кука често изпадахме в спор с жилещото насекомо, но той въпреки всичко лошо си е капацитет в кухнята или плагиатства
тука е много слабо бе - 5-6 рецептички и снимчици
пълнен шаран - става тричав щото се вари и после запича, говоря за това което му се случава във фурната
паниран пангасиус - отвратпангасиуса е много мазна риба и като го панираш, кво става - да го яде кой ще Панира се супа риба за да остане сочна
Виното- бяло за пиле и риба, червено за телешко и свинско, аз лично предпочитам сухите и ароматни вина
е и тука никой ли не е чувал за разделно хранене
не съм искал да обидя никого, просто това са си мои мнения

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2011, 12:38
от Adriana
mao11 написа:Хахаха
почети изчетох темата
отгоре отгоре
да не се оцвъкам даже щи кажа, че във форума на СДП, когато аз бях кука често изпадахме в спор с жилещото насекомо, но той въпреки всичко лошо си е капацитет в кухнята или плагиатства
тука е много слабо бе - 5-6 рецептички и снимчици
пълнен шаран - става тричав щото се вари и после запича, говоря за това което му се случава във фурната
паниран пангасиус - отвратпангасиуса е много мазна риба и като го панираш, кво става - да го яде кой ще Панира се супа риба за да остане сочна
Виното- бяло за пиле и риба, червено за телешко и свинско, аз лично предпочитам сухите и ароматни вина
е и тука никой ли не е чувал за разделно хранене
не съм искал да обидя никого, просто това са си мои мнения


Не видях твоя принос за обогатяване на скромното ни меню. Само критики! Това кое месо с какво вино се готви го знаем. :twisted: ;)

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2011, 06:22
от mao11
Нямам време сега да пиша
По късно ще кача нещичко
А за вината имаше запитване

Re: Кулинарна Тема

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2011, 06:28
от mao11
СУПА СЪС ЗЕЛЕВА ЧОРБА

Продукти
свинско месо - 300-400 гр.
пушени свински гърди - 200 гр.
фиде
ориз
картофи - 1-2
зелева чорба
праз/половин стрък/
морков - 1

приготвяне
месото се запържва заедно с праза и ситно нарязаните картофи
слага се ориза и моркова/нарязан/
когато ориза добие оня кристален цвят се слага малко червен пипер, залива с зелева чорба и вода в съотношение 1/1
като заври се слага фидето, ципка чубрица
при готовност на продуктите сваляме от котлона
сол не се слага, защото зелевата чорба е солена
аз я консумирам с много люто и ..........ракия :P
наздраве