Re: Кулинарна Тема
Публикувано на: 03 Ное 2012, 10:55
Валентина написа:Сларонче, много са ти хубави рецептите. За разлика от Негово Благородие, аз чудесно те разбрах Ами... нищо, че живея близо до Хасково (долината на каунето ), все пак едната ми "половинка" е Врачанска, по-точно - Белослатинска. Та ... този език ми е "майчин", а другият, от рецептата ми - "бащин". А ако знаеш как само обичам лютика с прясна питка... Никъде другаде не се прави, освен по Врачанско.
Ооо, Вале, значи ние с тебе сме другарки по съдба - и аз от близо 30 години търпя "врачанско" иго над моята царствена особа! Хората по тоя край имат много хубави гозби, особено "пържен боб на шпора" - маалеее, умирам за такова! Опитала съм доста неща от тая кухня през годините, но това ми е фаворита форевър!!!
Само не можах да свикна с адета им да слагат довооолнооо количество захар върху врялата домашна баница със сирене... бррррр... Това не мога да го кусна, ама ич!
По-нататъка може да ви постна още някое кулинарно чудо от СЗ.