Кулинарна Тема
Публикувано на: 15 Ное 2009, 20:44
Тас кебап
Продукти:
500гр. свинско крехко месо - шол или плешка/телешко или др./
3 глави лук,
500 мл. доматен сок/пресни или консервирани домати/
4 с.л. растителна мазнина,
1 с.л. брашно,
черен пипер,
дафинов лис,
кимион на вкус,
магданоз,
сол.
Приготвяне:
Месото почистваме, измиваме и нарязваме на едри хапки.
Месото запържваме да порозовяване в растителната мазина.
Добавяме лукът и пържим, докато поомекне.
Добавяме брашното и сухите подправки.
Разбъркваме и заливаме с доматеният сок и още толкова гореща вода.
Варим на тих огън до омекване на месото.
Ако се наложи се долива още вода.
Ястието трябва да остане почти на мазнина.
Сервираме месо със сос поръсени със свежо смлян черен пипер и магданоз.
Подходяща гарнитура, Ориз или картофено пюре.
Продукти:
500гр. свинско крехко месо - шол или плешка/телешко или др./
3 глави лук,
500 мл. доматен сок/пресни или консервирани домати/
4 с.л. растителна мазнина,
1 с.л. брашно,
черен пипер,
дафинов лис,
кимион на вкус,
магданоз,
сол.
Приготвяне:
Месото почистваме, измиваме и нарязваме на едри хапки.
Месото запържваме да порозовяване в растителната мазина.
Добавяме лукът и пържим, докато поомекне.
Добавяме брашното и сухите подправки.
Разбъркваме и заливаме с доматеният сок и още толкова гореща вода.
Варим на тих огън до омекване на месото.
Ако се наложи се долива още вода.
Ястието трябва да остане почти на мазнина.
Сервираме месо със сос поръсени със свежо смлян черен пипер и магданоз.
Подходяща гарнитура, Ориз или картофено пюре.