Кулинарна Тема

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Матейко » 03 Сеп 2012, 18:52

slaron написа: А какво е това "супа"? :roll: :mrgreen:


Нещо такова:
- Келнер, в супата ми има муха!
Мухата се обажда:
- И ти наричаш това супа? :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 326
Регистриран на: 04 Авг 2011, 21:35

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Хела » 04 Сеп 2012, 10:42

slaron написа:
Матейко написа:Една истинска жена трябва да може да направи супа и скандал от всичко!


А какво е това "супа"? :roll: :mrgreen:

Прозрях! :shock: Това е като онова... или ти върви в любовта, или на карти. Мен хич ме няма и в покера, и в готвенето. Но обичам да ям, особено италиански манджи. А да знаете какви скандали могат да правят италианците - толкова театрално, сърцераздирателно, грандиозен спектакъл.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 376
Регистриран на: 01 Дек 2009, 17:33
Местоположение: между редовете

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Валентина » 02 Ное 2012, 00:17

РИЦЕПТА – ЙЕГНЕШКУ ЗА ВЛИДЕНЬ - пу Аскьойски :lol:
1 бутчи или 5 джуланя.Бая пресен сугань с перки. Кълцън кът за фитки.
1 (ънна) лъ’ица църен пуперь,1(ънна) капица парлив пуперь,Пулин чеша шарлань,Уда на фкус,Соль - ай тъй колкот за цвят.Къръщис’ъ са и са ръга ф хурната. Печеть докът е готоу.Ко искът’ вриз, сварьте си башка. Я нещъ!
Йежте го под хасмата на фералък. Яката въри с бири.Ъм сва й. Наздрай!!!
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1542
Регистриран на: 05 Сеп 2009, 01:20

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Lord » 02 Ное 2012, 10:30

Егати! :shock: Нищо не разбрах, освен за бирата. :oops: :lol:
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот slaron » 02 Ное 2012, 15:10

Бе, тооо за бирата - ясно! Другото е импровизация! ;) :D

Сега ще ви сложа една рецепта от Северозапада за туршия, кой разбрал - разбрал! Да ви е сладко! :)

Я затварам ена, къде нги викат "мръзлива". Онаа се праи така: Избушваш чрвени чушки капия и ги чистиш от семето. У един паар наклъцваш керевиз - листета и дръгла, у друг паар - моркафчета на колетия, у трети паар забелваш бели лук на скелитки. Зимаш си оцедо, зайтиньо, солъ и заарта с тебе си. Палиш на дворо - ели па респективно на тритоаро - огинь, бучаш две тугли четворки от двете страни и отзгоре ена ламарина и почваш да печеш чушките. Бурганете требе да се жешки, затава си ги тураш на край тенекето и у секи буаш по 5 супени лъжици оцет и зайтин и по 1 супена лъжица сол и заар. Печеш чушки и гньетеш у бургано, тук-таме наръсваш с бели лук, моркафче и целина, мое с копрец и мерудия - по желание. Като нагньетеш бургано, веднъга затвараш и обръщаш надоле с капачката, да се вакумира сам си без да вариш.
На тава му викат "мръзлива трушия", що се не било варело. Малиинььь, я докъде а праа, пливна у вода, що чушките се печът бръже и ти варкаш и даваш зор, а да не приказваме къ се опичаш и тизе покрай тоа огинь, дееба. Ама па а много блага таа трушия, ша праа я и таа годинь.

Апостолицата

/severozapad.org/
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER
 
Мнения: 2655
Регистриран на: 21 Авг 2009, 15:41
Местоположение: София

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот slaron » 02 Ное 2012, 15:32

Не мога да се сдържа и ще ви постна още една рецепта, пак от там - дивия Северозапад.
Е, нема такова мЕсто!!! :shock:

Ютика със сиренье е класиката - препичаш чушки на гьоза на шпора и почваш да ги клЪцаш с клЪчника у една такава голема кАлена паница, докъ стане на кашица, моа да турнеш и 2-3 вАрени Яйца със сиреньето и ставааа... да си ебе Франко магарето! На майкя си "лельо" вика...
П.П. Да са еде с пресна пита изподи връшняка ели от фурнята на шпора - тогива нема конкуренциа... Моа да стръкаш и 2 юти чушлета дека инги се вика "шугави чушки" ели "прътени". Те таквия, препеченки, и като куснеш - да ти изленат искри из гъзо. Коту бенгалски огънь. Сериозна работа, тц, тц...
Дръмоня


П. П. П. Рецептата е изпробвана и е убиец!
П. П. П. П. Без чушките, де! :oops: :lol:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER
 
Мнения: 2655
Регистриран на: 21 Авг 2009, 15:41
Местоположение: София

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Lord » 02 Ное 2012, 15:59

:lol: Абре маймуни такива, има си теми за базик, кво се е@авате с нас, обичайните заподозрени?! :evil: :mrgreen:
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот slaron » 02 Ное 2012, 16:23

Lord написа::lol: Абре маймуни такива, има си теми за базик, кво се е@авате с нас, обичайните заподозрени?! :evil: :mrgreen:


Лорд, въоПще не се ебавам, ама ич! С ръководство ич майтап не бива! :mrgreen:
Рецепките са си истински, пробани са и са трепач, кво повече?! А пък това, че са написани по тоя начин - ми така си оратят орицата бе... :shock: Пробай ги и ше видиш!

П. П. Само фнимавай с ... бенгалскио огинь! :mrgreen:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER
 
Мнения: 2655
Регистриран на: 21 Авг 2009, 15:41
Местоположение: София

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Валентина » 02 Ное 2012, 23:40

Сларонче, много са ти хубави рецептите. За разлика от Негово Благородие, аз чудесно те разбрах :lol: Ами... нищо, че живея близо до Хасково (долината на каунето :lol: ), все пак едната ми "половинка" е Врачанска, по-точно - Белослатинска. Та ... този език ми е "майчин", а другият, от рецептата ми - "бащин". А ако знаеш как само обичам лютика с прясна питка... Никъде другаде не се прави, освен по Врачанско.
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1542
Регистриран на: 05 Сеп 2009, 01:20

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Валентина » 02 Ное 2012, 23:51

Валентина написа:РИЦЕПТА – ЙЕГНЕШКУ ЗА ВЛИДЕНЬ - пу Аскьойски :lol:
1 бутчи или 5 джуланя.Бая пресен сугань с перки. Кълцън кът за фитки.
1 (ънна) лъ’ица църен пуперь,1(ънна) капица парлив пуперь,Пулин чеша шарлань,Уда на фкус,Соль - ай тъй колкот за цвят.Къръщис’ъ са и са ръга ф хурната. Печеть докът е готоу.Ко искът’ вриз, сварьте си башка. Я нещъ!
Йежте го под хасмата на фералък. Яката въри с бири.Ъм сва й. Наздрай!!!
Lord написа:Егати! :shock: Нищо не разбрах, освен за бирата. :oops: :lol:
Lord написа: :lol: Абре маймуни такива, има си теми за базик, кво се е@авате с нас, обичайните заподозрени?! :evil: :mrgreen:


Никой не се бъзика ;) Специално за Негово Благородие - превод в ефир :lol: :lol: :lol:

РЕЦЕПТА - АГНЕШКО ЗА ВЕЛИКДЕН - по Хасковски
Едно бутче или пет джолана (мускулеста долна част от крака). Много пресен лук с пера, нарязан (накълцан) на едро като за пуйки. Една лъжичка черен пипер, една люта чушка, половин чаша олио, вода на вкус, малко сол (колкото за цвят). Омазва се хубаво агнешкото от всички страни и се слага във фурната. Пече се до готовност. Ако искате ориз, сварете си отделно, аз не искам. Яжте го под асмата (лозницата) на хлад. Много върви с бира. Ами това е. Наздраве! :lol:

Явно за незапознатите хасковският диалект е доста труден.
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1542
Регистриран на: 05 Сеп 2009, 01:20

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron