Кулинарна Тема

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот monika » 25 Яну 2010, 21:56

Куче написа:Мони , какво да прави жената, като мъжо й не яде боб. Ще го води на Китайския....
:lol:

:lol: :lol: :lol: А моя муа боб, та ушите му пукат! :D
"Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш" - Майка Тереза
Аватар
monika
Полицай
Полицай
 
Мнения: 141
Регистриран на: 22 Авг 2009, 10:18

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот osata » 25 Яну 2010, 21:58

monika написа:ДУ, не ги слушай, аз редовно си варя боб в глинено гърне на котлона. Само трябва да сложиш гърнето на студен котлон, бавно да го загрееш и да го вариш по-дълго време. ;)


Да де, ама при боба слагаш течност ( вода ) , а нейното е малко сухичко с малко мазнинка ;)
А иначе на котлона - препечени филийки най-лесно се готвят :D
Аватар
osata
КОМИСАР
 
Мнения: 4596
Регистриран на: 25 Авг 2009, 18:52

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Валентина » 25 Яну 2010, 23:53

Всичко става хубаво в гърненцето. А за свинските пържолки - сложи и пресни гъбки, те си пускат водичка. Въпреки, че се задушават, добре е освен винцето, да има и малко водичка. (но наистина - малко). Ако оваляш предварително пържолките в брашно (или ръснеш малко брашно отгоре), ще се получи и хубав сос за задушеното. Гърнето поставяш в студена фурна. Печеш на слаб огън продължително време. Резултата е страхотен, заслужава си. А запечатването - не е задължително, аз не го правя.
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1542
Регистриран на: 05 Сеп 2009, 01:20

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот osata » 26 Яну 2010, 00:16

А много важно нещо са подправките... нека не ги забравяме....
Тъй като на чайната на Черни връх хапнах лятото страхотна боб чорба ( то имаше 7-8 бобенца ) със страхотно много поправки реших по домашно и аз така да си сготвя един.....
отидох до магазина и купих около 12 пакетчета с подправки - общо взето четох в нета кой какво слага и аз направих комбинирано - от всичко. И вкъщи имах 4-5 подправки и стана.... абе вкусно си беше, ама някой подправки със силен вкус трябвало по-малко :) .
Така че подправките са много важно нещо.....
Аватар
osata
КОМИСАР
 
Мнения: 4596
Регистриран на: 25 Авг 2009, 18:52

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот evelina » 02 Окт 2010, 12:12

Пилешки пържоли със сметана,топено ,пушено сирене и лук.
Пържолите се редят в съд,поръсват се с черен пипер и предварително приготвения лук. Реди се топеното, пушено сирене и се заливат с готварската сметана/,която се разрежда с вода/ 1:1. Пече се ,докато се изпекат пържолите и е готово....! БОН АПЕТИ:)
evelina
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 223
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 16:52

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот evelina » 11 Яну 2011, 17:40

Нещо се загуби тая тема...! Та какво ще се готви днес...? :P
evelina
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 223
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 16:52

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот mao11 » 12 Фев 2011, 10:58

Хахаха
почети изчетох темата
отгоре отгоре
да не се оцвъкам даже щи кажа, че във форума на СДП, когато аз бях кука често изпадахме в спор с жилещото насекомо, но той въпреки всичко лошо си е капацитет в кухнята или плагиатства
тука е много слабо бе - 5-6 рецептички и снимчици
пълнен шаран - става тричав щото се вари и после запича, говоря за това което му се случава във фурната
паниран пангасиус - отвратпангасиуса е много мазна риба и като го панираш, кво става - да го яде кой ще Панира се супа риба за да остане сочна
Виното- бяло за пиле и риба, червено за телешко и свинско, аз лично предпочитам сухите и ароматни вина
е и тука никой ли не е чувал за разделно хранене
не съм искал да обидя никого, просто това са си мои мнения
mao11
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 252
Регистриран на: 23 Яну 2011, 20:00

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Adriana » 12 Фев 2011, 12:38

mao11 написа:Хахаха
почети изчетох темата
отгоре отгоре
да не се оцвъкам даже щи кажа, че във форума на СДП, когато аз бях кука често изпадахме в спор с жилещото насекомо, но той въпреки всичко лошо си е капацитет в кухнята или плагиатства
тука е много слабо бе - 5-6 рецептички и снимчици
пълнен шаран - става тричав щото се вари и после запича, говоря за това което му се случава във фурната
паниран пангасиус - отвратпангасиуса е много мазна риба и като го панираш, кво става - да го яде кой ще Панира се супа риба за да остане сочна
Виното- бяло за пиле и риба, червено за телешко и свинско, аз лично предпочитам сухите и ароматни вина
е и тука никой ли не е чувал за разделно хранене
не съм искал да обидя никого, просто това са си мои мнения


Не видях твоя принос за обогатяване на скромното ни меню. Само критики! Това кое месо с какво вино се готви го знаем. :twisted: ;)
Adriana
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 309
Регистриран на: 24 Сеп 2009, 08:46
Местоположение: На точното място в точното време

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот mao11 » 13 Фев 2011, 06:22

Нямам време сега да пиша
По късно ще кача нещичко
А за вината имаше запитване
mao11
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 252
Регистриран на: 23 Яну 2011, 20:00

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот mao11 » 01 Мар 2011, 06:28

СУПА СЪС ЗЕЛЕВА ЧОРБА

Продукти
свинско месо - 300-400 гр.
пушени свински гърди - 200 гр.
фиде
ориз
картофи - 1-2
зелева чорба
праз/половин стрък/
морков - 1

приготвяне
месото се запържва заедно с праза и ситно нарязаните картофи
слага се ориза и моркова/нарязан/
когато ориза добие оня кристален цвят се слага малко червен пипер, залива с зелева чорба и вода в съотношение 1/1
като заври се слага фидето, ципка чубрица
при готовност на продуктите сваляме от котлона
сол не се слага, защото зелевата чорба е солена
аз я консумирам с много люто и ..........ракия :P
наздраве
mao11
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 252
Регистриран на: 23 Яну 2011, 20:00

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта