Кулинарна Тема

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Добро Утро » 05 Мар 2011, 00:23

Овесени ядки с Кисело мляко - лесно , здавословно и не загаря .... :P :lol: :P :lol:
Аватар
Добро Утро
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 417
Регистриран на: 02 Окт 2009, 21:37

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот kkarakashev » 12 Юни 2011, 14:38

Рецепта за карамелена торта. (мое производство)

Продукти:
1л. прясно мляко -3%
1 пакетче крем карамел на прах (аз ползвам на Биосет)
Филийки хляб без кора или кроасани без пълнеж
захар
карамелен сироп или сметана (флакон)

Приготвяне:
В подходящ съд сипваме 800мл. от прясното мляко и добавяме бавно прахообразният крем, като разбъркваме непрекъснато.
В друг съд разбиваме останалата част от прясното мляко със 2-3 с.л. захар. Слагаме на котлон докато заври.
В подходяща тавичка поставяме филийките хляб (или разделеният на две кроасан)
След като заври млякото със захарта с черпак поръсваме филийките за да омекнат.
Поставяме крема на котлона и бъркаме непрекъснато докато заври. Сваляме от котлона и бъркваме още 2-3 мин.
С полученият крем заливаме филийките.
(по желание може да се карамелизира захар и да се излее на струйка върху филийките преди да ги залеем)
Полученият десерт изстива на стайна температура , а после в хладилник за 3-4 часа.
Преди сервиране се обръща в друга тавичка.
Порциите може да се гарнира с карамелен сироп или сметана.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1261
Регистриран на: 10 Юли 2010, 15:32
Местоположение: Пловдив

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Kali » 08 Окт 2011, 17:22

Ордьовър от ролца от раци

Размразяваме ролцата от раци и ги нарязваме на кубчета. Смесваме ги със сол, оцет и олио, нарязан чесън и копър. Преседява няколко часа.

Мароканска салата

0.500 кг кашкавал
1 майонеза
3-4 скилидки чесън
1 нар
щипка червен пипер

Кашкавалът се настъргва, нарът се обелва на зрънца, чесънът се смачква. Всичко се смесва с червения пипер.

Пикантна салата

1 чаена чаша ориз
1 малка кутия царевица
7-8 дребно нарязани кисели краставички
1 чаена чаша червени чушки, нарязани на ивички
1 връзка копър

Оризът се сварява много бавно, след което се измива със студена вода. Смесва се всичко, прибавя се малко сол, сок от кис.краставички и евентуално оцет /по вкус/. Преседява няколко часа.
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 864
Регистриран на: 18 Юни 2011, 02:00
Местоположение: София

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Валентина » 05 Ное 2011, 14:35

от Фейса Рецепта за “ Щастлив кекс“
Продукти:
- 4 весели очи
- 4 добре оформени крака
- 4 любящи ръце
... - 2 стегнати купи мляко
- 2 ореха
- 1 смесителен съд с мъх по края
- 1 твърд банан
Начин на приготвяне:

1. Поглеждате във веселите очи.
2. Разтваряте добре оформените крака с любящите ръце.
3. Стискате и масажирате купите с мляко много нежно.
4. Нежно пъхате твърдия банан в смесителния съд и започвате да го
движите навътре и навън, докато се получи хубава сметана. За
най-добър резултат продължавайте да мачкате купите с мляко.
5. С повишаване на температурата пъхнете банана дълбоко в
смесителния съд и го покрийте с орехите. Оставете го да покисне
(за предпочитане НЕ през цялата нощ).
6. Кексът е готов, когато бананът омекне. Ако не омекне, повторете
стъпки
3-5 или сменете смесителния съд.

Забележки:
1. Ако сте в непозната кухня, измийте съдовете внимателно преди и
след употреба.
2. Не облизвайте смесителния съд след употреба.
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1542
Регистриран на: 05 Сеп 2009, 01:20

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Ное 2011, 22:58

НА БАТКО АМЕРИКАНСКОТО ПЕПСИ КИТАЙЧЕ :D :D :D

Изображение

Пилешки крилца се слагат в голяма тенджера и се заливат с Пепси (задължително Пепси) почти да се покриват,но не съвсем.Слага се една трета от бутилка(малка) тъмен соев сос(желателно произведен в Китай) и се варят без капак на силен котлон,докато водата се изпари и остане гъст сос!Става за около 30-40 минути!

ИЗ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic ... msg2909952

Много върви с Изображение
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Ное 2011, 23:20

Виолета Петкова Лъчо. супер изглежда! :) Кога ще ми го приготвиш?
преди 7 минути · Харесва ми


Лъчезар Серафимов Направо е трепач. Живи и здрави да сме и ще :)
преди 6 минути · Харесва ми
Виолета Петкова Как сега да заспя след такава гледка? Да ги сънувам ли искаш? :)
преди 5 минути · Вече не харесвам · 1
Лъчезар Серафимов Виждаш ли колко гадно Ви примамвам във фрийто :)
преди 4 минути · Харесва ми
Виолета Петкова Е, аз си влизам редовно там, а че не пиша... ами много са заспали вече хората там, няма интрига...
преди 2 минути · Харесва ми
Виолета Петкова И кръчмата не бачка, и приятелите ги няма...
преди около минута · Харесва ми
Лъчезар Серафимов Явно няма нищо вечно, а и някои хора се постараха да ни разделят.
Невъзможно е да публикувате коментара. Опитайте отново

Мъка....

7.11.2011г. 22.10ч.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Kali » 12 Ное 2011, 18:38

[quote="Валентина"]от Фейса Рецепта за “ Щастлив кекс“

Ммм...много вкусно, супер! ;) :lol: :lol:
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 864
Регистриран на: 18 Юни 2011, 02:00
Местоположение: София

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 12 Ное 2011, 21:01

Скакалци

Изображение


В Камбоджа те са едно от най - популярните ястия. А скакалци обожават и в САЩ, щата Мисури. Скакалците трябва да се ядат печени в соев или рибен сос, обилно посипани с червен пипер. На вкус напомнят печен картоф с каймак. Скакалците са богати на протеини, фосфор и калций.


Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 12 Ное 2011, 21:36

Но нека оставим това за другите народи.

Иде НИКУЛДЕН
Изображение
ПРОДУКТИ:
1 кг шаран
1 ч. чаша счукани орехи
2 кафени чаши олио
1 кг лук
1 връзка магданоз
черен пипер
сол.
ПРИГОТВЯНЕ:
-Лукът се нарязва на ситно и се задушава с едната чаша мазнина и малко вода докато омекне.Прибавят се ядките, ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус.С получената смес се напълва шарана.Зашива се и сепоставя в тава с останалата мазнина и малко вода.Пече се на умерена фурна.


Върви най-много с домашно Изображение
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

Re: Кулинарна Тема

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 15 Ное 2011, 23:19

Глей, глей...... малиии.... Нещо страшно. Тази вечер го направих, просто мъка....

Изображение

Бързи пилешки дробчета

Продукти:

500 г пилешки дробчета
50 г бекон
1 с. л. олио
2 глави кромид лук
2 с. л. сухо бяло вино
2 с. л. бял винен оцет
щипка кафява захар
сол и смлян черен пипер.

Беконът, който е нарязан на кубчета се запържва на сух тиган за 2 минути и се изважда.
Прибавя се 1 с. л. олио и нарязаният на филийки, разделен на халки лук.
След 2 минути се прибавят пилешките дробчета.
Запържват се 1 минута от едната страна и 1 минути от другата.
Връща се запърженият бекон и се прибавят 2 с. л. оцет, 2 с. л. вино и щипката кафява захар.
Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и се запържва за 4 минути.

Заменете бекона с пушена сланинка и не 2 глави лук, а 1/2 глава.
Върви с каквото се сетиш. Оцета, виното и кафявата захар са задължителни. Ценителите знаят защо.
ДОБЪР АПЕТИТ И НАЗДРАВЕ.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта