Ами ако

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Ами ако

Мнениеот Матейко » 15 Апр 2012, 10:25

Strange написа:Признавам, че се чувствам победена в този спор. Никога не съм можела да намеря аргументи срещу разбиващото "щото така". ;) :)

Знаеш, че се шегувам. "Щото така" не е аргумент. Но доста се замислих... За ДА и НЕ. Струва ми се, че там нещата са доста дълбоки и високи, определящи нещо от началото на човека. И изграждащи човека от чистати си форми, до безкрайните си комбинации. Но нека си помисля. Темата е неподозирано интригуваща. Лека нощ! :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 15 Апр 2012, 10:47

Признавам, че аз също досега не бях мислила в тази посока. Неприсъщи са ми крайните твърдения, но вродената ми опърничавост /хм, май все пак съм жена/ ме тласка към заемане на обратната позиция на кое да е твърдение. Ето ти още един аргумент в тази посока /какво ли не му идва наум човек по време на el cigarillo/ ;) : точно защото човек е НЕ, е толкова важно на какво ще каже ДА /дори това ДА да е НЕ/. Не е ли целият ни живот низ от избори на ДА-та сред безкрайния океан НЕ? И не сме ли тук за да се научим да ги виждаме?

Хубави сънища
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 15 Апр 2012, 22:40

Та за "да" и "не" /показателно е, че човек първо изписва "да", а после "не"/. Днес взех че наистина се замислих над тези ин и ян, ала проблемът наистина се оказа велик. То не е проблем, а е двете носещи колони на битието, колони, които поне пред мен не бяха се очертавали така релефно. "Да" и "не" са и колони, и струни, и цветове, и ... всичко. Ще ми трябва време. Не обичам да пиша за нещо сериозно, ползвайки се от авторитета на казуса, а всъщност само да драскам по повърхността изписвайки името си за спомен. Реших да отворя такава тема във форума на СДВР, където да се разисква, като това разбира се ще е финт от моя страна, целящ да ми даде време, през което да навлеза максимално навътре в този двуцветен извор на живота. Но не от мен тръгна тази дискусия. Поради което моля автора й, Strange, да ми разреши да изпълня намерението си. Разбира се, че и тя може да отвори темата, но считам, че е по-добре аз да взема това върху себе си. ;)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 15 Апр 2012, 23:03

Матейко написа:Разбира се, че и тя може да отвори темата, но считам, че е по-добре аз да взема това върху себе си. ;)

Тя няма нищо против да взема други неща върху себе си, а не тази тема. Считай се разрешен. ;)
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 15 Апр 2012, 23:08

[quote="Strange"... Считай се разрешен. ;)[/quote]

Считам се.
Благодаря за кученцето с кецовете! :lol:
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 16 Апр 2012, 05:44

Кратките "да" и "не" са освежаващи. Продължителните "да" и "не" са уморителни. Доста хора не биха се съгласили с това, но нека първо да признаят умората си. Вървящият по прав път скучае, а бягащият по права отсечка се задъхва. Вървящият по завоите между "да" и "не" е заинтригуван от пейзажа, а бягащият намаля там скоростта и си почива... Кой разбрал - разбрал. Засега толкова. :)
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 16 Апр 2012, 11:14

Eto tova e istinski koan. Shte poostana v Shao Lin pone do Septemvri ;)
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 16 Апр 2012, 12:06

Съвсем истински коан. Август е жив, поради което ноември не отмира.
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 16 Апр 2012, 13:04

I vypreki vsichko Taurus iztriva sledite na Avgust, kogato gi otkrie v pqsyka.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 16 Апр 2012, 13:46

На Таурус ще му трябва шлайф-машина, защото пясъкът се е вкаменил.
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите