Re: Вярно ли е че?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Мнениеот Lord » 14 Апр 2010, 22:10

Polix написа:Не не е вярно Оса, но е вярно това,че съда и прокуратурата още в началото на 2010 год. си взеха парите за дрехи .

Че кога след 2004-5 е било различно. Вероятно в МП през есента ще вземат и още малко за вещева, както вс. година, като се прецени изпълнението на бюджета им от техните икономисти. Да са живи и здрави, да ги получават дълги години! А ние с гайдите, пак така...
КОМИСАР

Мнениеот Polix » 14 Апр 2010, 22:15

Кошмар не искам да споря, но моето лично убеждение, че в скоро време и военните няма да ги получат. Мотива ми :
Мерки на правителството :Мерки за ограничаване на публичните разходи

1.Намаляване на бюджетите на държавните и общинските институции със стойността на представителното облекло за 2010 г.
2.Ограничаване с 10 % на текущите разходи на разпоредителите с бюджетни кредити, с изключение на делегираните от държавата дейности, включително прилагащи единни разходни стандарти в областта на образованието и социалните грижи. Във ведомствата, които са изпълнили задълженията си по ПМС №196 от 2009 г. за оптимизация на персонала, ограничението не засяга средствата за работна заплата и други възнаграждения. В едноседмичен срок МФ да внесе предложение за необходимите промени.
Отделно в няколко вестника "изтече информация" за подготвящи се съкращения в МО от 32 до 34%.
Военните ако не ме лъже паметта получават вещеви книжки , с които отиват с прециализирани за тях магазини в които си вземат необходимите им униформи и т.н.
Така, че прогнозите ми въобще не са оптимистични.
Изборът е един и нека той винаги да е правилният
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 15 Апр 2010, 00:27

Всъщност "изтеклата" във вестниците информация е официалната позиция на министъра им Ангелов, изразена в няколко ТВ интервюта, които лично съм гледал. Имат си нов устройствен правилник, с който администрацията се съкращава с 1/3, има намерение да съкрати и офицерския състав, така че да си се получи пирамида, а не да е трапецовидна призма, каквото е положението в момента.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 21 Апр 2010, 22:21

Приятели. Изрових от архивите си чернова на ДЗ. Тогава служех в гр.Видин към РУТП Мездра.
Имаше един "другар" полк.Данов, който бе решил да ме отстрани от МВР, защото имах желанието да кандидатствам във ВУЗ. Това се случи в началото на новия Век. Нека тези, които се криеха зад променени гласове, давайки интервю с гръб към камерата си направят "ревизия".
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 21 Апр 2010, 23:48

Изображение
Изображение
Изображение
Ето и от 2008г.
Много са факторите, които ме накараха да пиша тук и да започна да се занимавам със синдикална дейност. Един от тях е горепосоченото. Не искам и никога не съм искал да ме дават по "тиливизията" :D
или да се възползвам по какъвто да е начин.
Напуснах СФСМВР, защото не видях в лицето на новия УС на СФС подходящите хора, които да продължат започнатото.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот SFS » 22 Апр 2010, 17:49

А когато пенсионират всички със стаж над 25 години пак ще влезеш. Само, че да побързт, защотото може до тогава и ти да влезеш в графата. ;)
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 23 Апр 2010, 00:15

SFS написа:А когато пенсионират всички със стаж над 25 години пак ще влезеш. Само, че да побързт, защотото може до тогава и ти да влезеш в графата. ;)

Стони, колко от "блъскащете" в МВР по улиците се пенсионират на 63г. с 35 г. стаж?
Такива и до днес се скатават в министерствата/не само в МВР/.
Нека ти припомня, че едно от изискванията за влизане в НАТО, беше всички военни с ранг над капитан и над старши сержант, да бъдат съкратени. Тук не говорим дори за съкращение, а за пенсиониране!
Въпросните "велможи", ще получават до края на живота си максималната пенсия. До колкото си спомням военните не се възползваха от тази превилегия.
Знам, че доста от тях са добри професионалисти, но е нужно.
Такива имаше и в отбраната.
Относно "графата".
Когато навърша или ако успея да навърша години за пенсия, ще се възползвам веднага от същата.
Най-вече, за да мога да се възползвам от въпросната ;)
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 19 Май 2010, 00:41

Радка Павлова/ настоящ член на УС/ беше бясна, след като за това бе изключен като зам. председател на СД СДВР и член на СФСМВР Венцислав Рангелов, началник на КОС към СДВР.

Венцислав Рангелов и е началникът на КОС към СДВР.

Мнозина знаят, че е заклет левскар, което не му пречи да е сред най-близките хора на Христо Стоичков. Когото избра за свой кум. Полицейският началник Венцислав Рангелов придоби нетърсена слава навръх 50-ия си юбилей, когато Яне Янев го залови да празнува личния си празник в деня на национален траур досущ като олигарх. В последвалия скандал падна главата на заместник-министъра на МВР Румен Андреев, последва и разкритието, че самият Михаил Миков също е бил на гуляй, само че в резиденция „Лозенец“, за юбилея на шефа на Апелативния съд Веселин Пенгезов. Мнозина и днес си задават въпроса какъв е този полицейски началник, който е способен да събере на рождения си ден каймака на МВР и целия спортен елит. Защото на купона на Венцислав Рангелов в баровския ресторант „Континентал плаза“ 20-годишно малцово уиски и скъпи хавански пури, консумираха шефът на Гранична полиция Красимир Петров, началникът на Столичното МВР Николай Янев, шефовете на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата, заместник-министърът Румен Андреев, шефът на общинска фирма „Егида“ и още десетки влиятелни фигури от структурата на МВР.На тузарското парти, планирано и като благотворително събитие за събиране на пари за деца на загинали полицаи, бяха засечени и футболните босове Николай Гигов, Валентин Михов и Даниел Боримиров, а присъствието на спортните легенди Христо Стоичков, Таню Киряков и Мария Гроздева, гарнирано с наличието на сръбската фолкзвезда Мирослав Илич и шоумена Влади Въргала, само затвърди впечатлението, че рожденикът никак не е случаен. От няколко години насам VIP купонджията Венцислав Рангелов е началник на служба КОС към МВР. Въпросната служба издава разрешителните за оръжия, има тежката дума за даването на лиценз на охранителни фирми, с подписа на Венцислав Рангелов се дава зелена улица и на частни компании да складират боеприпаси. В последно време десетки родни олигарси и новобогаташи масово се снабдиха с разрешения за ловни оръжия, които също са приоритет на Службата за контрол на общоопасните средства в МВР. Макар да е влиятелен полицейски началник, Венцислав Рангелов години наред развива активна спортна дейност, а Министерството на вътрешните работи щедро му отпуска бюджет. VIP рожденикът и кумец на Христо Стоичков е треньор на полицейския отбор, в който три-четири години се състезаваше и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не случайно Бойко също бе поканен на тузарското полицейско парти в петзвездния „Континентал плаза“, но предпочете да не се появява на сбирката, за да може след това да използва повода и да направи аналогии с „кървавото хоро“ на Жан Виденов от 1996-а. „Докато Бойко бе главен секретар на МВР, полицейският тим се скъсваше да пътува из Европа. През 2002-ра даже отидоха в Хърватска, за да ритат с тамошните полицаи, след това организираха световно първенство по минифутбол за полицаи в курорта Албена. Тогава ченгетата спяха в тузарския хотелски комплекс на Славчо Христов“, спомнят си паметливи наблюдатели на безбройните спортни инициативи на полицейския началник Венци Рангелов. Скандалният юбиляр доскоро бе и действащ треньор на футболен тим от „В“ група. Любопитен детайл е, че воденият от Рангелов „Сливнишки герой“ се състезава в същата дивизия с „Витоша“ (Бистрица) – отбор, в който е картотекиран като централен нападател Бойко Борисов. Дни след баровския рожден ден, празнуван в деня на национален траур на 29 май 2009г. юбилярят Рангелов обяви, че цялата сметка по масрафа е била поета от кума му Христо Стоичков. Камата платил „само“ 2700 лева за тузарското парти в „Континентал плаза“. Малцина обаче вярват, че действително Ицо е спонсорирал рождения ден. „Венци Рангелов просто няма как да даде разумно обяснение откъде има пари за такова парти. Сметката, която обявяват по медиите, също е съмнително занижена. Подобен гуляй струва над 20 бона, нищо че шефьт на ресторанта твърди „друго“, обясняват запознати с актуалните тарифи на тузарските партита. В сумата са включени и хонорарите на Мирослав Илич и Влади Въргала, които според рожденика Рангелов са присъствали на партито на приятелски начала. Според информация обаче Въргала е получил 2000 лева, за да бъде водещ на банкета. По-късно вечерта е трябвало да се появят и други светски знаменитости и певци, но ангажиментите им са пропаднали заради инспекцията на Яне Янев.

Та за "ЕГИДА"

Изображение

Злато и храна купувал шефът на “Егида” с общински пари

Огромни публични средства са били похарчени от "Егида" за придобивки, които по никакъв начин не са свързани с работата на дружеството. Това показала проверката, която кметът на София Йорданка Фандъкова вчера огласи пред журналисти. Бившият директор на общинската фирма Момчил Ямаков е ползвал 7 служебни автомобила по едно и също време. “Закупени са котлони, тостери, скара, плажна кърпа, слънчеви очила, машинки за подстригване, пасти и четки за зъби, дори машинка за чистене на нос. Има и фактури за обяди и вечери в скъпи ресторанти в София и Пловдив", посочи Фандъкова. Тя ще сезира прокуратурата за незаконно похарчени средства от предишното ръководство.
Ще коментирам обезателно, но като се запозная с проверката, бе вчера Ямаков за “24 часа”.
За миналата година "Егида" е дължала на общината 212 355 лв. неразплатени данъци и такси. Както "24 часа" вчера писа, особено грубо нарушение е договорът за отдаване под наем на Гарнизонно стрелбище. Общината е дала 2,3 млн. лв. за възстановяването му, а след ремонта Ямаков го дава за стопанисване за 10 години на фирма "Армимекс" - т.е. за 7 ст. на кв. м.
Ще се търсят начини да се прекрати договорът, но неустойките няма да са малки, обясни Ботьо Ботев от инспектората на общината.
Той даде още примери за злоупотреби от Ямаков- открити са фактури за закупени златни накити, парфюми, пластики, химикал с черен китайски лак за 795 лв. и др. луксозни вещи, които не е известно на кого са подарени. Както Валентин Димитров, така и Ямаков си е купувал храна за вкъщи за сметка на дружеството- с фактури от "Метро".
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 22 Май 2010, 02:18

Нека върна малко лентата назад и с това.
Думи на председателя на Контролната комисия на СФСМВР Иван Савов.

от madcop » Нед Авг 23, 2009 10:43 am
Страхливецо, защо нямаш достоинство да си вдигнеш телефона, ти си срам за СФС и ме е гнус от теб. Аотносно Радка ако не беше тя, нямаше да ходим въобще в румъния и да си разходиш влашкото дупе с автобусче. Ти си жена в мъжки дрехи, подъл и долен страхливец, комплексар и предател, и мога да го докажа!!!!!!!!!!!! Ти не си нищо повече от Виолета-приеми виолета като вид обида. Повече не ми се занимава с теб влечуго долно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Изпратено на: Нед Авг 23, 2009 7:08 pm
От: madcop
До: kapandura
СТРАХЛИВЕЦО ДОЛЕН! ЗАЩО НЕ МИ КАЖЕШ КАКВО МИСЛИШ НАЖИВО, ЗАЩО КОГАТО СИ ПРЕД МЕН СЕ МАЗНИШ А ЗАД ГЪРБА МИ ГОВОРИШ ПРОСТОТИИ, ДОЛЕН ГАД МРЪСЕН.

от madcop » Нед Авг 23, 2009 9:01 am
Здравейте на всички добронамерени и не чак до там колеги, здравейте и на всички зяпащи, да ви кажа нямаше да се включа въобще в тая дискусия ако не ми беше направил впечатление един капандурски постинг с историческа препратка, е да България е завладяна от турците благодаретние на разделението на група малодушни синове на една ЕВРЕЙКА , която за да си изиграе по чифутски картите разделя синовете си и ги кара да се мислят за велики и незаменими. Смешното е че аналогия имаме перфектна в наше време, но ще оставя разсъжденията за номера на еврейката на Вас, цветя мои ........... Ха сега Лъчо , кой кой е и къде е видинското царство?!?! Пробвай пак

Колеги отново копирам това, защото трябва да се види от достатъчно хора.
Отново искам да посоча.
Изказах лично мнение. Вместо някои хора да ме убедят в правотата си, започнаха хули, обиди и ругатни по мой и не само адрес. Вероятно причината се корени другаде и е с по-стара дата.
Въпросни епитети никой не си е позволявал да ми отправя, нито мога да си позволя същото.
Вие преценете дали в този синдикат имат място подобни хора.
На Вас оставям да прецените дали това е допустимо в рамките на синдиката.
За другото ще реши съда.
Лъчезар Серафимов
kapandura

И след това Цветето си вдигна опашката, естествено поради лични интереси...

Виолета Стоева 06 декември 2009 г. в 18:05 Отговори
Почтен е, но му липсва въздържаност. Понякога обаче ме изненадва приятно - последният пример е на прегворите с останалите три синдиката - беше най-диалогичен от всички.
Пали повече, отколкото лично аз преглъщам, но заради добрите му качества аз съумявам да му простя изцепките. И съм лично пристрастна - заедно сме от първия ден.
С две думи - готино диване :))))))))))))))))))))))))))))

Изводите оставям на Вас.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 27 Май 2010, 23:19

Вярно ли е че?
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите