Мъдрости

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Мъдрости

Мнениеот Кошмар1 » 11 Окт 2013, 18:55

Да, сигурно е така. Вероятно не трябва да философствам тук, но в това което си писал има мъдрост и то в голяма степен е истина,а рядко някой мъдрец би излъгал. Чудех се дали да продължа мисълта си тук или другаде, но няма да сменя мястото. Във връзка с мъдростта Лорд, моята мисъл ми диктува, че това са онези хора, които ценят други хора. Които умеят и с тактиката /без задни мисли/ да окажат съдействие, и със собственото си достойнство да съумеят да оценят същото и на други, да не губят собствената си почтеност, и когато съдят да не губят себе си в лъжа и измама. Сигурно го написах малко сложно, но в същото време е и доста просто за осъзнаване. Жалко е, че не мога да се променя. Толкова години как не възприех нещо друго. Това е положението. Но тези дни срещнах един човек и съжалявам наистина, че не съм го срещнала по-рано - говоря от чисто човешка гледна точка, не за нещо като чувственост и подобни. Важното е, че го срещнах макар и за кратко. Така че Лорд, това което си писал си е доста добро. Поне е в моята категория на мисълта. :)
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 11 Окт 2013, 20:40

Благодаря, но определено съм немъдър, съдейки от миналото и настоящето си житие и битие.
Кошмар1 написа: Във връзка с мъдростта Лорд, моята мисъл ми диктува, че това са онези хора, които ценят други хора.

Всеки е ценен. Тънкия момент е да успееш да видиш този факт, в конкретните му и индивидуални измерения. Но не само да го видиш, а и да намериш подходящата форма да му го кажеш/покажеш, така че той да го приеме обективно, а не като проява на куртоазия или откровено лицемерие.

Мисля че въпроса е в позитивната нагласа за възприятие на околните и околното. :)
КОМИСАР

Мнениеот Кошмар1 » 16 Окт 2013, 19:34

Мда, ти си знаеш що касае немъдростта ти, но говориш умно. Знаеш ли Лорд, това показването не е като доказването. Индивидуалността затова е индивидуалност защото е различна. Иначе всеки може да покаже нещо, а дали е истина??? Напоследък ми куца доверието. Много ми куца. Направо нося патерици в главата си. Когато се сблъскаш точно с куртоазията и обикновеното лицемерие се случва сам да прецакаш доверието. "Боже, колко лъжа има в този свят, а къде е истината???" Мое ли е, чуждо ли, не знам. Надявам се окуцяването да мине с времето, а и трябва да излезна от тази сянка та даже бих казала едно голямо заоблачаване. Питам се как, но се надявам да намеря отговора. Оле!!! Успех Лорд. С уважение: ДАФНИ :)
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Kali » 23 Окт 2013, 19:39

"Представи си, че падаш от височината на егото си до височината на интелигентността си - мъртъв си."
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 23 Окт 2013, 22:09

Грешиш Кали. Нямаш си на представа как грешиш. Такова нещо е невъзможно да стане, камо ли да си го представиш. Ако евентуално обаче стане невъзможното възможно, то не само, че няма да си мъртъв, а по-скоро азът ще има надмощие над собственото си его, което ще рече - не питай падащия, а падналия. Кой разбрал-разбрал.
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 23 Окт 2013, 22:35

"Ръка,която дава не обеднява и сърце,което обича не остарява."
"Нищо велико не е постигнато без ентусиазъм."
/Мислите ми се сториха интересни, друг е въпроса дали са вярни./
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 24 Окт 2013, 09:32

Кошмар1 написа:Грешиш Кали. Нямаш си на представа как грешиш. Такова нещо е невъзможно да стане, камо ли да си го представиш. Ако евентуално обаче стане невъзможното възможно, то не само, че няма да си мъртъв, а по-скоро азът ще има надмощие над собственото си его, което ще рече - не питай падащия, а падналия. Кой разбрал-разбрал.

Не зная кой е авторът на цитата, който Кали е постнала, но предполагам, че с чувство за хумор е искал да направи метафора, която да онагледи същността на егото. Обаче отвъд забавната страна, науката в последно време се занимава доста със заблудите на нашия "мозък". Експерименти потвърждават, как той не обработва объркваща информация просто защото отказва да "признае", че в някои случаи няма отговор. Той дава такъв на база анализ на онова, което вече знаем. Разбира се това може да е позитивно - примери много. Но като дръпнат чертата учените установяват, че сме подведени за нивото на нашата интелигентност. :)
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 24 Окт 2013, 22:07

Стренжи, така значи: Такива са правилата на играта - измама на първобитността. Напълно е ясно,че човек приема едно към едно от пръв прочит и ако му се прище започва да чете между редовете, да мисли и т.н. То това мисленето напоследък много хора казват, че не е за нас - българите, защото вече свикнахме друг да мисли вместо нас и ни обработва по некъв си свой образ и подобие. Само, че мое подобие нема и няма да има и това особено ме кефи. :) Логиката ми винаги е различна, за мен е вярна, за друг вероятно е глупост. Дреме ли ми? Как мислиш? Впечатляват ме неща, които за други са второстепенни, но за мен са от особено значение. А утре е петък и ще пусна една мисъл която особено ми харесва:

“Принципно оставям танца сам да придобие формата, която желае. Оставям го да се изрази чрез мен. Просто чух бийта, взех някакво бомбе и започнах да правя пози и стъпки..." - цитат на Майкъл, след изпълнение на песента “Billie Jean”, по време на участието му в предаването “Motown 25”.
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 26 Окт 2013, 13:45

Компютърът никога няма да замени човека!- канибалска мъдрост
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 26 Окт 2013, 15:46

Ето още няколко за канибалите:
"Бизнесът е алчност, под прикритието на Закона за канибализма."
"Безпределната жертва в любовта не е необходима, защото любовта не е канибал."-това беше отговор на канибалската ти мъдрост акула всеядна.
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите