Мъдрости

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Мъдрости

Мнениеот Kali » 10 Авг 2013, 13:22

slaron написа:Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на тебе, а на другите.
Същата работа е и като си тъп...

Грозните жени са много коварни. Само чакат да се напиеш, за да се събудят до теб.
:roll:
Той я нападнал, а тя оТказала съпротива...

:lol:

:lol: :lol: :lol:
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 19 Авг 2013, 13:21

Няма нищо по-приятно от усещането за изпълнен съпружески дълг, даже и ако по погрешка си изпълнил дълга на някой друг.
:mrgreen:
Очите и излъчваха светлина, топлина и други комунални услуги...
Най-кофти е да се биеш с травестит - женска злоба плюс мъжка сила ...
Ако си мислиш, че си сам в целия свят - включи бормашината в два през ноща! Съмненията ще изчезнат...!
В творчески запой съм... Пия, а после ги творя едни...
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот akulata » 31 Авг 2013, 14:10

Единственото по- хубаво нещо от лютеницата на баба, е ракията на дядо!
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 02 Сеп 2013, 18:56

Празен стомах се пълни, празна глава никога!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 02 Сеп 2013, 19:20

Ако някой ви каже, че влака ви си е заминал, знайте, че има все още самолети и яхти, които ви чакат!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 02 Сеп 2013, 22:05

Животът е един хотел, а колко звезден сам решаваш, условията си приел, живееш, плащаш, заминаваш и ВИП етаж да си наел, временно тук пребиваваш, но не оставаш...
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 27 Сеп 2013, 00:04

"Мъдростта е вид човечност, но не винаги човечността е мъдрост."-колко е умно не знам, но си е моя. Дано не съм цитирала някой мъдрец.
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 02 Окт 2013, 21:20

Добре дошли на всички, които разполагат с
време и душевен покой; на всички,
които търсят пътя към истината.
Хенри Дейвид Торо
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Кошмар1 » 02 Окт 2013, 21:30

"Ерик Алард разграничава три групи базисни човешки нужди: да имаш (доходи, материални условия, жизнен стандарт), да обичаш (взаимоотношения в семейството и с децата, с приятели и съседи, принадлежност) и да бъдеш (личностно развитие - образование, кариера), като всяка от тези групи включва обективни и субективни индикатори на качеството на “добрия живот”. По-късно той прибавя и “живеене в добро здраве”. Всичко това определя степента на удовлетвореност от живота като цяло (life satisfaction). Идеята доразвива Ян Делхей за “Европейското изследване на качеството на живот” от 2003 г. Да живееш “добър, пълноценен живот” предполага да отговаряш на следните 14 индикатора: А. Да имаш (having) – 1) добра работа, 2) добро жилище, 3) добро образование, 4) достатъчен и приятен отдих, 5) да излизаш навън с приятели и семейството, 6) да имаш поне една отпуска в годината; Б. Да обичаш (loving) – 7) да живееш с партньор в добри отношения, 8) да се виждаш с приятели често, 9) да си в приятелски отношения със съседите, 10) да имаш деца; В. Да бъдеш (being) – 11) да си полезен на другите, 12) да чувстваш признание от обществото, 13) да имаш успешна кариера, 14) да участваш в дейността на сдружения, съюзи, организации. Подреждането по степен на важност на всяка от тези позиции от респондентите, взето в различно време и място, в съпоставка с различните социални, културни и пр. характеристики предполага много интересна за анализ информация...."
Кошмар1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 04 Окт 2013, 20:32

Кошмар1 написа:"Мъдростта е вид човечност, но не винаги човечността е мъдрост."-колко е умно не знам, но си е моя. Дано не съм цитирала някой мъдрец.

Аха, съгласен съм!

Мъдростта е свързана с неизвестно на повечето хора познание, включвам и себе си, а вероятно и с някаква преклонна възраст, така че вероятно повечето не сме мъдри.

Човечността е съвсем друга категория/поне според мен/. Човечност, за разлика от мъдрост може да се прояви и на 5 год. възраст, и на 15 год. възраст, и на 95 год. възраст, Даф. Така мисля.
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите