Мъдрости

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Мъдрости

Мнениеот akulata » 03 Яну 2013, 17:40

Спрете злото, докато не съществува, задръжте болестта преди да се появи.
Лао Дзъ
Можеш да отнемеш островът от момчето, но не и момчето от острова!!!
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 03 Яну 2013, 17:42

Само свободното съзнание може да създаде от труда празник.
Агни Йога
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 03 Яну 2013, 17:42

Една верига не е по-силна от най-слабото си звено и ако дори само един от екипа не може да се справи, всички останали страдат.
Дайън Форчън
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 03 Яну 2013, 17:43

Един младеж потропал на вратата на един мъдрец и като го видял, попитал: Вярно ли е, че можеш да четеш в душите на хората? Само в ония, в които пише нещо. - отвърнал мъдрецът.
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот akulata » 03 Яну 2013, 17:45

Човек, който търси мъдрост, може да се нарече умен, но ако мисли, че я е намерил е безумен.
Аватар
akulata
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот barut » 03 Яну 2013, 20:45

Проверка с трите сита
Сократ бил един от най-големите мъдреци на Древна Гърция. Веднъж един човек отишъл при великия философ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!
- Чакай малко - спрял го Сократ - преди да ми го разкажеш, ми се иска да направя проверката с трите сита.
- Ами да - казал Сократ - преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам "проверка с трите сита". Първото е ситото на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят...
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е ситото на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами, не! Напротив!
- Значи - продължил Сократ - искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито - на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм... всъщност - не особено.
- Тогава - заключил Сократ - ако това, което имаш да ми казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот barut » 11 Яну 2013, 14:57

От новата книга на
Изображение

Страх ни е от промяната, защото си мислим, че след многото жертви и усилия, сме опознали собствения си свят.
...................
„Трудност“ е името на древно средство, създадено само за да ни помогне да определим кои сме.
....................
Любовта е акт на вярата, а не разменна монета.
...................
Времето и животът са ми дали редица логични обяснения за всичко, но душата ми се храни с чудеса.
....................
Живея този ден, сякаш ми е първият, и докато трае, ще открия неща, за които дори не съм подозирал, че ги има.
..................
Обичан и уважаван е само онзи, който обича и уважава себе си.
...............
Стой с онези, които пеят, разказват истории, наслаждават се на живота и носят радостта в очите си. Защото радостта е заразна и винаги успява да намери решение там, където логиката може да обясни само причината за грешката.
.......................
Защото така както реките не забравят, че целта им е морето, по същия начин и приятелството не забравя, че единствената причина да съществува е да прояви любовта си към ближните.
....................
Простите неща в живота са най-необикновени. Нека им позволим да се проявят.
.....................
Колкото повече сърцето се приближава до простичките неща, толкова по-способно е да обича без задръжки и без страх.
...........................
Успехът не идва от чуждото признание. Той е резултат от онова, което си посял с любов.
............................
Успехът влиза в дома на онзи, който всеки ден повтаря: „Ще дам най-доброто от себе си.“
..............................
Нека преди да пробудим любовта у другите, да можем да събудим Любовта, дремеща вътре в нас.
.............................
Безпокойството се ражда с човека. И тъй като никога няма да успеем да го овладеем, ще трябва да се научим да живеем с него – както сме се научили да съжителстваме с бурите.
...........................
Голямата житейска мъдрост се състои в това да проумеем, че можем да бъдем господари на нещата, които се опитват да ни държат в робство.
.............................
Любовта не трябва да се разбира, а просто да се проявява. Ето защо онова, което ви очаква в бъдеще, зависи изцяло от способността ви да обичате.
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 15 Яну 2013, 12:09

Всеки мъж иска да има добра, умна, верна и хубава жена. Само че, всичко се прецаква, когато умната разбере за добрата, а верната - за хубавата жена!...
:mrgreen:
"-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти
-Не знам-каза Плашилото-но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Магьосникът от Оз
Най-голямата заблуда при жените - "Той ще се промени".
Най-голямата заблуда при мъжете - "Да вземем едно шише, трябва да стигне."
"Животът по принцип е такъв - събуждаш се, работиш и лягаш да спиш. Тези, с повече късмет, ядат и правят секс."

:D :lol: :D
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот barut » 15 Яну 2013, 21:13

Изображение
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 18 Яну 2013, 13:23

Гледам някои хора и се чудя, колко ги е изпускал щъркела по пътя!

:)
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите