Забавно, смешно, невероятно

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Забавно, смешно, невероятно

Мнениеот slaron » 17 Сеп 2011, 12:09

Полезно четиво:

Кратък курс по обща култура
В последно време културата на българина става все по-обща. Тенденцията е в следващите
5-10 години тя да изчезне напълно, но дотогава все пак ще се наложи да поназнайваме нещичко,
за да не се изложим, когато попаднем в смесена компания. Особено важно в един светски
разговор е да сте компетентни за най-значимите обществени събития – коя зодия е Преслава,
къде е пил снощи Валери Божинов и кога ще е поредната сватба на Софи Маринова и Дачо,
че се изнервихме вече.
По тези теми всички разговарящи са добре подготвени и лафът върви леко. Но може да се
случи в компанията да има любознателна кандидат-студентка, която иска да се информира
по някакъв проблем, свързан с академичното й бъдеще. Например: колко са планетите в
Слънчевата система, кой е открил Америка, или кой е авторът на “Опълченците на Шипка”.
Подобни въпроси създават жестоко интелектуално напрежение в събеседниците. Те изискват
широки енциклопедични познания, каквито повечето хора нямат. Това е шанс за вас да блеснете,
като пуснете тежката артилерия на своята ерудиция. Достатъчно е да изкажете следните безспорни
тези:

Литература
Иван Вазов е автор на “Под игото”, а Алеко Константинов на “Бай Ганьо” или обратното.
Разликата между двамата е, че Вазов не е убит, а Алеко е убит и е хижа на Витоша.
Шекспир е англичанин, а Паулу Коелю не е. Паулу Коелю определено е по-добър
писател от Шекспир, защото отговаря на много въпроси и казва много житейски истини,
а Шекспир на нищо не отговаря и не ти казва никакви истини.
Хари Потър е магьосник, а Д’Артанян е мускетар и ако съдим по името му е арменец.

Българска история
Българската държава е създадена отдавна. Била е под турско робство и виновен
за това е Ахмед Доган. Като не живеят в България, откъде-накъде ще ми гласуват.
Имало е златен век по времето на цар Симеон, преди да му реституират горите.

Азбуката е написана от Кирил и Методий и се казва кирилица (или май беше методиевица?).
В нея липсват буквите “4” и “6”, което означава, че нашите предци не са можели да напишат
думата “4ере6ка”, бахти загубената азбука.
Ботев и Левски са били революционери, а единият от двамата е бил поет.
В момента са футболни отбори и Ботев за малко щеше да изпадне. Митю вън завинаги!

Световна история
В Египет е имало пирамиди, фараони и балъци за милиони. А в Рим е имало императори – Цезар,
Нерон, Калигула. Те вероятно са слушали чалга, защото днес повечето чалготеки са кръстени на
тяхно име. Колумб е открил Америка, а Джордж Буш-младши почти я закри.

География
Земното кълбо е общо-взето кръгло. Континентите са няколко. Европа, Африка и некви други.
Има и океани и морета, които са пълни предимно с вода. Най-известните морета са Слънчев
бряг и Кушадасъ. Най-големият връх е Еверест, преди възродителния процес се е казвал
Джомолунгма. Париж е столица на.. една от държавите, след малко ще се сетя коя. В Париж
продават страхотни обувки, една приятелка си е взела оттам много сладурски сандалки
само за 120 евро, представяш ли си?

Естествени науки
Човекът е произлязъл от маймуната, а в момента тече обратният процес. По едно време е
имало и динозаври, но те са измрели от скука, защото попфолкът още не е бил открит.
Сред най-важните открития за човечеството са колелото и топлата вода – оттам идва
изразът “ти откри топлата вода”. Сега учените са направили някакъв Голям Адронен
Колайдер, който или ще избухне или няма да избухне, но тия неща принципно не са хубави.
Напоследък се появи глобално затопляне, но въпреки това парното поскъпва.

Икономика
Живеем във времена на световна финансова криза, което означава, че всичко в мола или
ще поскъпне или ще поевтинее. Хората ще загубят или спестяванията си, или работата си,
а някои ще загубят и живота си. Китайците ще стават все по-силни икономически, ще тръгнат
от Илиянци и постепенно ще завладеят целия свят. Оттам идва изразът “номерът на китайката”.
Ще става все по-лошо. И за всичко, както винаги, са виновни евреите.

Космонавтика
Първият космонавт е Юрий Гагарин (или Юрий Галев). Но той всъщност
не е първият, защото преди него в космоса е летяла някаква кучка.
Така е то, кучките винаги се вреждат първи.

Музика
По принцип Моцарт е голям композитор, но Тони Стораро направо кърти мивки.
Егати пауъра. Операта е много хубаво нещо, тя е до паметника на Стамболийски.
Българската попмузика е в небивал възход и разбива всички чартове в MTV. Вярно,
Мадона не е лоша певица, има чат-пат некви хитове, но все пак Графа е спечелил
много повече музикални награди от нея.

Както виждате, общата култура не е нещо непостижимо. Научете наизуст гореизложената
информация и ще бъдете признат за изключителен ерудит в светските среди, за човек
от категорията “бахти колко е умен тоя пич, не е истина просто”.
Успех!

/из нет-а/

Ако не беше тъжно и жалко, щеше да е смешно... :roll:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Strange » 17 Сеп 2011, 18:09

Сларон, хареса ми поста ти. :)

Аз пък се сетих ето за това:

Преди време, в продължение на година, провеждах един експеримент. Попадайки в нета на американци, на въпроса им откъде съм, винаги отговарях: Европа. Само около 5 % от тях задаваха уточняващ въпрос "къде в Европа". Хората от останалите краища на света показват обратен резултат - само 5 % не питат. :)
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 18 Сеп 2011, 10:16

Наръчник на форумджията

СТОЙ. СПРИ СЕ МАЛКО!

Защо отвори тази тема? Дръпни скролера си и виж колко дъ-ъ-ъ-ъ-лъг е този пост.Струва ли си да го четеш ? Има ли смисъл? Искаш ли да узнаеш неговия край? За твое улеснение последния ред е написан с главни букви. Прочети го…

О, все пак си тук? Заповядай на масата. Не се тревожи. Обслужването в заведението е на ниво. Ей сегичка ще ти вземат поръчката. Но сега да те запитам сериозно. Защо отвори тази тема? Любопитство? Имам навика да задавам тъпи въпроси. Между другото сервитьорката е тук. Поръчай си.

Това не е никакъв наръчник на добрия форумджия. Искам да те предупредя. Излъгах те с темата, съжалявам. Ако си толкова наранен, приеми искрените ми извинения. Тегли ми една майна ,прочети последния ред на поста и бъди жив и здрав.

О, отново ли си тук? Естествено. Поръча си, трябва поне да си изпиеш питието. Не се притеснявай, аз ще оправя сметката. Между другото казах ти, че аз черпя едва след като си поръча. Това винаги е една добра тактика.За черпещия естествено.

Нека минем по същество. Всички ние обичаме наръчниците. Това са едни книги, в които всичко е обяснено простичко, стъпка по стъпка. Създадени за да ни улеснят живота и затова ги обичаме толкова много. Обаче този пост, както вече се разбрахме не е никакъв наръчник. Е гаси студената бира. Чак чувам как ми се пука зъбния емайл. Но е по-добре от топлата бира. Както и да е.

Та когато говорим за наръчник си асоциираме в главите една система от правила. Подобно на инструкциите за употреба на нашия нов електроуред, които по правило прочитаме чак след като вече хубаво сме усрали нещата. Ако имаше инструкция за форумджията всички администратори щяха да я испльоскват в алгоритъмът за регистрация.

Форумът има правила, с които администрацията общо взето ти размахва пръст. Между редовете можем да прочетем нещо от сорта на: “Внимавай. Ама много внимавай.” И туй то. Само да спомена, че от тук нататък може и да те обидя малко. Разбира се, че не го искам. Но по всяка вероятност ще се обидиш.

Според моите пиянски наблюдения върху този и онзи форум съм се опитал да си систематизирам нещата и сега в момента се опитвам за изповръщам систематизацията си на ей тая маса. Ако си гнуслив сега е времето да си тръгнеш . Ако ли не - поне се надявам да ми придържаш кофата, че ако я изтърва ще стане мазало. Разбира се, че говоря фигуративно. Даже двойно фигуративно, защото няма никаква маса, няма никаква кофа и не съм пиян/поне не в настоящия момент/.

Хората по форумите, в който и да било форум си ги оприличавам в няколко групички. Дай да запалим по една и ще ти обясня. О, нима не пушиш. Толкова по-зле за теб. Ще ти обясня после. Та за форумджиите. Малко определения като за начало.

Някои обичат “джаста праста, удри дедо попе, да се обършем в пердето и да бегаме” или с други думи карат по същество без много много да цепят басма или да четат това, което е писано преди да се изпльоскат. И ти познаваш някой такъв, нали? Това са си типична форма говедарченца. Интелектът на говедарченцето е много, много интересен. Говедарчето си мисли, че като реагира така просто значи че със замах ще разреши всичко. Миродавното му мнение не подлежи на коментар. Това е. С други думички – ами аз съм си простичък. И щом го натъртвам, значи е така, макар че се надявам да го приемеш като мнение по темата. За успокоение на всички останали никой не приема говедарчетата на сериозно. Дори и те не се приемат така.

Има и една друга особена порода. Докато започнат и свършват. Тръгва човека с идеята, че предстои нещо голямо и завладяващо и омекне на третия ред. Като да тръгнеш на околосветско пътешествие с 5 литра бензин, а същевременно да си мислиш, че шофираш цистерна. Неизменно увяхваш на петия километър, защото до там ти е стигнало горивото или хм.. интелекта.
Сега отиваме при “майсторите”. Хората толкова много пишат и пишат, че който е тръгнал да ги чете става пишман или заспива на леглото. Човек започва да се чуди тоя/тая ще тръгне ли по същество или да се “огащвам”. И който е прочел три-четири мнения на въпросния индивид развива имунната реакция да прескача поста. Така или иначе вътре няма нищо.
Да, има и фетишисти форумджии и всякакви извратени от сорта – които само гледат, но не участват. Чест им прави за това, че четат ли четат, но си остават темерути откъм това на напишат някой друг ред. Сбъркана работа.
Но както може би се досещате има една огромна част маструбатори. И сексуални и душевни чекиджии, специалисти онанисти. А както всички трябва да знаем предимствата на маструбацията е, че с нея всичко става / и спада респективно/ бързо и лесно. Като революционен уред за отслабване, който ти тресе сланините, докато си четеш готварската книга. Маструбаторите са си самички. Те си пишат, пишат, пишат, трупат мнения и разни изказвания, които никой не чете, никой не разисква.Защо ги пишат ли? Защото си онанират. А ако случайно някой ги прочете изпада в състоянието при което човек се шашка докато някой разтвори шлифера си пред очите му.
И да продължим нататък. Ако ти е загорчала биричката, поръчай си един студен чай. Чаят е една водица, в която по принцип са варили някакви листа. Единственото предимство на чаят е, че би трябвало да е топъл. А ти с тоя студения…..
Естествено трябва да уважим и групата на тези, които винаги искат да бъдат отгоре. Хората от онзи тип, които се изказват компетентно и смятат своята гледна точка и мироглед за наистина миродавни. Ако можем да ги символизираме – те са като кьорав полуидиот, който се опитва да ти обясни колко сложен е часовникарският занаят, използвайки примери от световната история в областта на астрономията. Някои много пияни наблюдатели ще кажат, че това са борбени хора. Всъщност това са едни самовлюбени душици, които се изживяват като личности, защото майка им така им е казала. Повечето от тях наистина живеят с мисълта, че са по-по-най. Толкова по-по-най-зле за тях. Наздраве.
Някаква разновидност на по-горе описания вид е вечно спорещия. Той цитира, оборва, доказва, предполага и опровергава. Когато свърши и идея си няма защо го е направил, но халал да му е.
Добре де, мамичката му мръсна. И що за форумджия трябва да си? Що за човек, че да не попадаш в нито една от тази група?
Нима очакваш, че ще дам отговор на този въпрос, при положение, че дори и аз самият се оприличавам в някои от гореспоменатите?Припомни си редът в който ти казах, че толкова по-зле че не пушиш. Сигурно се озадачи. И с право. Пушенето не е вредно по принцип. Какво му е вредното? По всяка вероятност ще умреш по-млад ако пушиш. Но при положение, че не знаеш какво да правиш с живота си така или иначе това не е особена загуба. А ако си стигнал до тук аз съм ти отнел доста време. Време през което можеше да се запознаеш с някой интересен човек. Време през което можеше да сътвориш човешки живот.Време, през което можеше да свършиш нещо добро.
Така нашият наръчник/който разбира се не съществува/ се свежда до една единствена точка. Щом си решил да участваш в този или онзи форум значи посвещаваш времето си. А то не е за прахосване. Използвай го пълноценно. Пишейки или четейки. И без да губиш повече време….

ДАЙ “BACK” НА БРАУЗЪРА СИ И МАРКИРАЙ ТЕМАТА КАТО ПРОЧЕТЕНА!ВСИЧКО ДОБРО!

неизвестен автор в дебрите на нета :mrgreen:
КОМИСАР

Мнениеот Strange » 11 Окт 2011, 20:56

:D
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 13 Ное 2011, 18:45

Не е забавно и смешно , но донякъде невероятно ... :shock:
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 15 Ное 2011, 21:32

Ето и развръзката :lol: :lol: :lol:
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 15 Ное 2011, 21:54

Баретич, този ако ми беше наблизо, такъв експеримент щях да му спретна - имам познат контингент, татуиран подобаващо, със съответните екстри по разни органи, изобщо гарантирам му, че ще се изпусне отвсякъде при моя експеримент, без да го докоснат, само ще дефилират/демонстрират, което би ми струвало половинка ракия за вкъщи без мезе за "манекена". ;) Сещаш се нали? :lol:
Мамка му и ш..аняци, обърка се този свят... :twisted:
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 15 Ное 2011, 22:35

Lord , брат много добре се сещам и затова горе написах ,че не е забавно и смешно , но е донякъде наистина невероятно , защото тоя паляк е смях голям,ама ако беше някой друг ,а ??? :?
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 15 Ное 2011, 23:17

То да се смееш ли, да плачеш ли. Човека само дето не почна да заеква. Че той ако има толкова пари да дава на месец,..... не знам експеримент ли е, убиване на комплекси ли е.....
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 15 Ное 2011, 23:39

osata написа:То да се смееш ли, да плачеш ли. Човека само дето не почна да заеква. Че той ако има толкова пари да дава на месец,..... не знам експеримент ли е, убиване на комплекси ли е.....

Не е така, ама хич! И никак не ми се смее, помниш ли "Маргарит и Маргарита" и как Неризанов доброзорно я насили, с репликата"за да получиш, трябва да дадеш!". И как си го получи от Мър/Маргарит/ в края, и на какво приличаше главата му?! :evil:
Оса, всяко от тези момичета/деца/ беше на милиметър от филмовата ситуация! Не се ли досещаш, че този пигмей това е целял и малко му е трябвало да го постигне, а и няма гаранция, че не е, защото жертвите в подобни случаи винаги предпочитат да не научат мама, тате и познатите. Извивам му вратлето и в ректума, изрод нещастен! :evil:

Извинявам се, че подпалих, но утре може да се случи на някое от децата ни! :idea:
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите