За доброто и злото...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: За доброто и злото...

Мнениеот SFS » 08 Мар 2010, 23:16

Най жестоките поражение върху културата и духа на народа ни са нанесени след социалистическата революция и простотиите на масовиците с извеждането на селяните от земята и прогонване на вярващите от църквата. Разбиването на християнското семейство, бит и традиции от другарите на другарите ви в Кремъл. Не се чуди а чети.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот slaron » 09 Мар 2010, 18:08

SFS написа:....Най жестоките поражение върху културата и духа на народа ни са нанесени след социалистическата революция ...

Брях?! :shock: А какви са "позитивите", които ни донесе капитализма! :?:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот SFS » 09 Мар 2010, 18:54

slaron написа:
SFS написа:....Най жестоките поражение върху културата и духа на народа ни са нанесени след социалистическата революция ...

Брях?! :shock: А какви са "позитивите", които ни донесе капитализма! :?:

Вижте сами къде сте и си направете сметка за пътя, времето, възможностите ви и силите...
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот КОШМАР » 09 Мар 2010, 21:23

Разбира ти на теб главата от път. Така си забоксувал, че не можеш мръднеш.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Куче » 09 Мар 2010, 21:33

SFS написа:Най жестоките поражение върху културата и духа на народа ни са нанесени след социалистическата революция и простотиите на масовиците с извеждането на селяните от земята и прогонване на вярващите от църквата. Разбиването на християнското семейство, бит и традиции от другарите на другарите ви в Кремъл. Не се чуди а чети.

Виж ми поста приди твоя ,пич! Казах грешката в нашия народ е ,че сме допуснали това че са на мачкали 700г. Може би нямаше да има "комунизъм" ако не е било това робство. Но каруцата като се обърне......би трябва да го знаеш този български лаф? А за това че казваш.....
духа на народа ни са нанесени след социалистическата революция и простотиите на масовиците с извеждането на селяните от земята и прогонване на вярващите от църквата.

Мисля че грешиш тука и то много!
Духа ни е смачкан много преди това 8-) За което много ме е яд :evil:
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Мар 2010, 22:15

Кучо, не съм съгласен. "Това, което не ме убива ме прави по-силен!" Ницше

Робствата, в т.ч. и опита за създаване на НРБ /комунизма на SFS/ не убиха България.
Вярвам, че Ницше е прав, в момента Родината ни /разбирай ние/ е в позиция на феникса, просто са нужни изминалите 2 десетилетия и още малко време, за да отръскаме криле от пепелта. България отново е пълна с отлични състезатели, остава пак да се научат да играят в екип/отбор и скоро псевдодемокрациите на 200-300г. състоящи се от измета на стара, а някои и на нова Европа ще бъдат наказани за липсата на ценности и изградените деморализирани, неграмотни и консуматорски общества. Ще изчезнат естествено и може би ще ги споменава след време историята, като пример на регреса и довеждане до пълна манипулацията на огромни обществени маси от единици алчни представители на супер комерсиални, интернационални конгломерати, изпаднали до там, че да мачкат всичко и всички в името на властта. Вярвам, че отново започна Ренесанса на нашето време, започна от там, откъдето винаги е започвал на този континент...,жалко за късогледите по рождение, жалко, но само за тях!
КОМИСАР

Мнениеот Куче » 09 Мар 2010, 22:33

Лорд , това е мое мнение пич! Но аз продължавам да си мисля , че тия 700г много ни пречат. Иначе за това което казваш ,че България има отлични състезатели си прав. Но зад тия състезатели стоят поне двама които ги дърпат надолу. Убедил съм се с очите си вече 39г , че винаги има някой който те дърпа надолу.....независимо къде , дали в МВР или в друг отрасъл. Но ги има тия гадове!
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Мар 2010, 22:38

Куче написа:Но аз продължавам да си мисля , че тия 700г много ни пречат.

Приятел, в продължение на хиляди години сме съумявали да превърнем "дефектите" в "ефекти", вярвам разбираш какво имам предвид, в минало време, а защо не и в бъдеще.
КОМИСАР

Мнениеот Куче » 09 Мар 2010, 22:43

Lord написа:
Куче написа:Но аз продължавам да си мисля , че тия 700г много ни пречат.

Приятел, в продължение на хиляди години сме съумявали да превърнем "дефектите" в "ефекти", вярвам разбираш какво имам предвид, в минало време, а защо не и в бъдеще.

Ок , разбирам те идеално! Оптимист си и вярваш в доброто!. Защо повечето Българи не мислят като теб? Дано в бъдеще ...поне нашите деца живеят в нормална държава. 8-)
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот avitohol » 10 Мар 2010, 00:18

Всеки над мен е прав, но замислете се малко над нещо по старо...което всъщност ни е съхранило, за което говори и Лорд.
Да поговорим малко повече какво става с официалната българска вяра, след като загубва държавната си функция. Добре документирани са погромите, които Борис-Михаил прави. Тук не е само посичането с брадви на 52-та български боили и техните родове. Не е само ослепяването на първородния си син Расате. Най-вече става дума, че с идването на ромейските фанариоти се копира едно към едно ромейски декрет, с който се започват гонения срещу всеки, който изповядва старата вяра, обявявайки го за езичник. Дефакто след 70-те години на 9 век хилядолетната ни стара вяра изпада в "немилост". Ясно е, че държавополагащата и част - тази за Саракта е премахната, но какво остава с общата част? В много примери се коментира, че макар и в нелегалност, макар и видоизменена в християнство и богомилство, тя си остава дълбоко в народната психология. Има много примери, документирани в историята. Ще компилирам някои от тях, други ще добавя, за които не сме писали.

След Борис при Симеон старата вяра, макар и не държавна си остава достатъчно силна сред народа. Най-големият удар срещу нея е нанесен след смъртта му от епилептика, женения за ромейка цар Петър. При негово време гоненията се ожесточават, като се стига и до поредните масови екзекуции. Примерът е избиването на т.н. "богомили-исихасти" в Странджа, където днес се намира малък параклис "Св. Иван Рилски".
Въпросът който и по горе срещам имплицитно е-дали БЪЛГАРИЯ щеше да издържи на християнска европа,дали Борис не е лавирал между двуглавия змей :Рим и Византион
Не са имали и намерение да лавират. Те са се завърнали на Балканите с единствената цел - да си вземат обратно земята, напусната след 7 хилядолетия и да освободят своите братя, известни като траки. Ако погледнеш картата на Европа само за 2 века териториите на българския Саракт са се утроили. В основата на това е държавообразуваща вяра. Няма как да победиш един обединен народ около обща идея, фанатично предан на родината си и земята, който вярва в безсмъртието на душата и свободата. Ето и какво казава кан Омуртаг по въпроса;
Не унижавай боговете ни. Тяхната сила е голяма и доказателството е това, че ние, като им се кланяме покорихме цялата ромейска земя
Аз лично смятам, че разрастването на България с такава скорост е била фатална грешка за тях. От която са страдали всички империи, които вклЮчват в земите си всякаква паплач и изпускат какво става в центъра, във вътрешния кръг.
Единственият начин ромеите да ги победят е отвътре, да им вземат душите чрез Юдохристиянското смирение и покаяние. Това им е тайното оръжие. На момента се сещам за обръщението на Шаул (Павел) към римляните. Така наместо воини в казармите се напълва с каещи се грешници из църквите. Звучи познато нали? Само че сега ни налагат друга подобна кауза, Юдоглобализма / част от нея има и тук хора които изповядват, съзнателно или не/
За да им успее плана се е налагало да привлекат за каузата някой от кановете, който да се обърне срещу своите и я наложи. Писано е много по този въпрос тук и не е по темата.
Това, за което искам да пиша е какво става с хората, останали верни на Старата Вяра. Някои от тях включват автентичното християнство на Помазаният, което си е било много добре развито по българските земи и Кановете не са имали против него. Напротив, идеята е била да адаптират древната ни вяра с новото учение на един от Помазаните, преди изкривената му версия да бъде натрапена от фанариотите и папските пастори.
След разгома на първото българско царство, останалите без Държавност българи се обръщат към богомилството, павликянството и исихазма, в която много от елементите на старата вяра са застъпени. Някои от лидерите им са си тайни тенгриани, защото успяват да опазят част от старите книги и знания. Тук конкретно визирам Васил Лекаря и Боян Магьосника.

Много българи погрешно мислят, че християнството е това, което ни е предпазило от вековете робство, имайки предвид турското. Ако помислите, идва логичния въпрос, ако е така, какво тогава ни е опазили през 2-та века ромейско робство? Все пак ромеите са били християни и не е имало недостиг на църкви. Би следвало да се претопим като част от византийската империя, както е станало с асирийци, копти и други ристиени. Аз казвам, че това е Българщината, която конкретно включва традиционните ни празници, обряди и обичай като външното им проявление. Анчо Калоянов и Тодор Моллов в трудовете си много добре са ги описали.
Най-ярката изява на скритото староверство е въстанието на братята .езичвици Асен и Петър (заедно с Калоян), които макар и за кратко възстановяват могъществото на Саракта.
avitohol
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите