Какъв е смисълът от „Facebook“...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Какъв е смисълът от „Facebook“...

Мнениеот clearly » 26 Май 2012, 21:08

Матейко написа:
clearly написа:Ако не бе „Facebook“нямаше да разберем ,че основателят му и главеният изпълнителен директор Марк Зукърбърг се ожени за дългогодишната си приятелка Присила Чан...

И без фейсбук един мой колега, който не може да различи компютър от паница боб чорба, знае всички оженени, разведени, изневерили и дори малкото неизневерили в околията. Знае кой каква ракия е сварил, знае кой какви обувки си е купил, както и кога са му се разлепили. Знае кой има гастрит, кой хемороиди, кой кога си е обърсал или необърсал носа. Знае кой какво знае и кой какво не знае. Всичко знае за всички от околията, само за фейсбук не знае. Но и самият фейсбук нищичко за него не знае. Моят колега също наскоро се ожени за дългогодишната си приятелка..., уф, забравих й името. Но аз съм сигурен, че колегата го знае. Така че тук при нас няма смисъл от Facebook. Всички се обръщат към моя колега. :)

Брях брях та вие си имате при вази служител клюкарка .И сигурно като почни да ви снася къде кво е станало, вие го зяпвате в захлас и забравяте за какво сте назначени.И ази се чудя що като трябва да ми оформят документи няма никой из стаите.А то явно служителите се скатали някъде си .Що се касае до инфото за свадбата на Марк Зукърбърг да те светна ,че същият я обяви първо във Фейса на стената си. Следва,че тоя образ твоя колега след като не ползва комп я е научи от втора ръка ,а не като нази които го ползваме от първа.Та деди ми оно време казваше на брато , добре е сутрин мъжо да го слага първи ;)
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 26 Май 2012, 21:20

Клео, ще ти кажа нещо под секрет - излагаш се, душата. От последните ти постове личи, че не си във форма. Вземи си малко почивка и после със свежи сили се развихри, както ти можеш. ;)
И още нещо. Не знам дали си омъжена, но от известно време сваДба се пише с Т. :roll:
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Валентина » 03 Юни 2012, 23:53

ОДА ЗА ФЕЙСБУКА

Май ще ни побърка фейса скъп
Реди ни всички като на калъп
Едни тук се забавляват,
други пък мадами свалят
Трети музики въртят
Четвърти - във
фермите си се потят
По статусчета''умни''някои
си падат
Жени по своята
виртуална любов си
страдат
Всеки гледа на другите да се харесва
И затова на стената се намесва
И всеки има приятели безброй
Въпреки че единици от тях познава той
Някой групичка
някаква си прави
И в страничка
любима си борави
И всеки дава палец, че харесва
Вместо с коментар да
се намесва
Ето туй е фейса ни любим
Който прави фейсъра неотразим!
/ От нета /
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 13:58

Картата показва приятелства между потребителите на Facebook и е създадена от Пол Бътлър,
Изображение
http://www.telegraph.co.uk/technology/f ... tions.html
Последна промяна clearly на 04 Юни 2012, 14:00, променена общо 1 път
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 13:59

Биг Брадър ;) They're watching you! By 2015, 60% of employers will monitor their workers' Facebook pages :D
Изображение
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... l?ITO=1490
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот zirok » 04 Юни 2012, 14:38

Съвсем скромно ще коментирам, фейсбук е поредната трибуна на човешката суета.......По-предприемчивите я обърнаха на бизнес, а по-изобретателните извличат камара инфо за което при други обстоятелства биха се потили яко и губили маса време:) Но.....както знаем, още древните римляни са имали слабост към трибуните, ще преживеем и тази. 8-) Всъщност аз самия също имам профил там, но бе създаден под натиска на приятелите ми, видно е от нищожната ми активност:)
zirok
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот clearly » 04 Юни 2012, 15:39

zirok написа:Съвсем скромно ще коментирам, фейсбук е поредната трибуна на човешката суета.......По-предприемчивите я обърнаха на бизнес, а по-изобретателните извличат камара инфо за което при други обстоятелства биха се потили яко и губили маса време:) Но.....както знаем, още древните римляни са имали слабост към трибуните, ще преживеем и тази. 8-) Всъщност аз самия също имам профил там, но бе създаден под натиска на приятелите ми, видно е от нищожната ми активност:)

Като форма на политическа комуникация с феновете си,известни световни политици също използват Facebook, Twitter.Същите се подържат от администрацията им ,но понякога и те самите пишат.Понеже съм фенка на Мишел и Обама и мога да ти кажа ,че особенно сега около изборите му за президент страницата специално създадена за това постоянно се захранва с най-новата информация около него.В другата също .Кефя се на активноста и благотворителността на жена му .Та в тоя ред на мисли сега си задавам въпрос, защо и ние нямаме такова виртуално политическо общуване с нашите управници ,а четем инфо из новинарските сайтове . Прав си ,че се качват и снимки със случки от личният им живот ,но не съм аз лицето което определя какви да са .Ако някой реши да качи нещо по -така следва ,че он ще си носи последствията .

Според новина от 04.05.2012 Facebook, е на трето място в света по брой „население”
Във Фейсбук вече съществуват над 900 мил. активни потребители. Това са повече от половината потребители, които използват интернет в света. Ако Фейсбук беше страна, щеше да се нареди на трето място по население след Китай и Индия.

Рекордьори по най-много на брой профили в социалната мрежа са американците с 169 мил. Като всяка година те нарастват с 15%. След това в класацията се нарежда Индия с 51 мил. потребители и Бразилия с 45 мил. Тези страни са ключови за нарастването на мрежата.

В момента трима от четиримата създатели на социалната мрежа са милиардери, като се започне с Марк Цукърбърг, който е натрупал 17,5 милиарда долара. Компанията „Фейсбук” разполага с 3539 служители, но предвижда да наеме още „хиляди” само през тази година.

Дневно в сайта се качват повече от 300 млн. снимки, повече от 488 млн. влизат в мрежата през мобилни устройства. Най- популярната сраница във Фейсбук е... „Фейсбук”, която има 66 мил. почитатели. Тя изпреварва една покер страница, която е събрала 61 млн. фенове, и страницата на сайта за видеосподеляне YouTube с 57 млн.

Фейсбук е номер едно сред общностните сайтове в почти всички страни в света. Изключение прави Китай, където той просто е забранен.

Редактор: Боряна Кръстева http://curious.actualno.com/news_385375.html
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 07 Юни 2012, 20:34

Свързани с Фейсбук престъпления стават на всеки 40 минути

Британските правоохранителни органи смятат, че на всеки 40 минути се извършва престъпление, което по някакъв начин е свързано със социалната мрежа Фейсбук, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

На полицията във Великобритания нееднократно се е налагало да посещава социалната мрежа при разследването на убийства, изнасилвания, сексуални престъпления срещу деца, нападения, отвличания, заплахи със смърт, сплашване на свидетели, измами и т.н.

Киберхулиганите тормозят и заплашват интернет потребителите, а споровете и кавгите, започнали онлайн, нерядко се пренасят и в реалния живот. Освен това, благодарение на социалните мрежи педофилите разполагат с все повече възможности за откриване и подмамване на жертви.

Активисти на групата "Семейства, борещи се за справедливост" (Families Fighting for Justice) дори изказват крайното мнение, че подобни сайтове изобщо не трябва да съществуват.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1410891
КОМИСАР

Мнениеот SFS » 07 Юни 2012, 23:02

Изображение

Sega ve4e razbraxme 4e ne socialnite eksprimentatori a texni`eskite izobreteneiq sa vinovni za prestqpnostta :lol:
Pak sledstviqta se pokazvat za da se prikrie istinskiqt vinovnik i prestypnokroq4 8-)

Изображение
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Kali » 08 Юли 2012, 21:47

Споделено от Facebook

Изображение
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР