Златните години на българското кино

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Златните години на българското кино

Мнениеот slaron » 22 Сеп 2010, 13:43

Sir Humphrey написа:Интересна е разликата. Ще споделиш ли? :)

:) Ааа, тя не е Бог знае каква - просто "младите" актьори ме кефят малко повече, отколкото тебе, особено "Хари" /не знам защо! :roll:/, изключая т.нар. "Дани". Може и да е талантливо момчето, ама не го показва, поне засега! ;)
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот КОШМАР » 27 Сеп 2010, 13:03

Много хубава тема. Българското кино през годините напълно пропадна. Особено в момента хич го няма. Каквито и филми да са правили в миналото, все още вървят и са много по-хубави от сегашните. Да не говоря за "Дунав мост". Пълна безмислица. Е ли възможно да се направи поне един хубав филм. Всъщност по-точната дума е свестен. Продаде се "Бояна" сега наште люпят семки. То и без това всичко започна да се продава вече. Къде са актьорите като Апостол Карамитев, Вълчо Камарашев, Георги Парцалев, Невена Коканова............ и много други. Имат ли заместници???? Имат естествено, но нямаме кино, просто нямаме. При наличието на толкова литература, не е ли възможен един добър сценарий от един талантлив сценарист? Къде са??? Небивалици от класа се правят и като се каже "български филм" се взима дистанционното и се мести на друга програма. Тъй ще е докато не се появят наследници, които ще накарат българина да не гледа хамериански екшън, а да избере българското. А какви театри правеха наште хора, ехеееее. Сега ще пусна част от един филм
Хитър Петър
Година: 1960
Описание:
Живял някога по българските земи момък на име Петър. Той бил беден, но сърцето му - весело, а умът - остър като наточена секира. За парче хляб става ратай у поп Ставрос. По Гергьовден на два пъти прави за смях чорбаджията Стамо. Попът и чорбаджията решават да си отмъстят и измислят някакви борчове от времето на дядо му, които с лихвите са станали непосилни за плащане. Петър се сбогува с чорбаджийската дъщеря Росица, напуска селото и тръгва по широкия свят да търси Правдата. В малък хан той среща остроумния и мъдър старец Настрадин Ходжа. Двамата с него идеално се допълват в борбата им срещу злото.

Екип:
Актьорски състав:
Константин Кисимов
Димитър Стратев
Георги Попов
Елисавета Рускова
Анастасия Бакърджиева
Румяна Шипковенска
Любен Калинов
Идеал Петров
Любомир Бобчевски
Иван Стефанов
Петко Карлуковски и др. Режисьор: Стефан Сърчаджиев
Сценарист: Петър Незнакомов
Оператор: Бончо Карастоянов
Музика: Филип Кутев
Художник: Бенчо Обрешков

http://vbox7.com/play:4d81c3a9 /10 минути, които не са загубени/
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Валентина » 27 Сеп 2010, 16:32

КОШМАР написа:Много хубава тема. Българското кино през годините напълно пропадна. Особено в момента хич го няма. Каквито и филми да са правили в миналото, все още вървят и са много по-хубави от сегашните.

Нека си припомним още един "култов" филм с много хумор... Приятно гледане!

Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 27 Сеп 2010, 17:53

"Оркестър без име" е хубав филм. Лично аз деля филмите на хубави и не хубави. В какъвто и филм да играе Павел Попандов и Георги Мамалев - филма има лице и си струва. Ето и от мен една малка част от един наистина интересен филм, който ще си остане винаги в палитрата на хубавото и интересно българско кино: http://vbox7.com/play:58493a2b

Между впрочем днес намерих един адрес за сайт с български филми. Нещо не мога да го отворя. Ще пусна клипа, ако някой пробва случайно, се надявам да ми пише дали отваря сайта. http://vbox7.com/play:423536af
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 28 Сеп 2010, 01:16

КОШМАР написа:"Оркестър без име" е хубав филм. ...

Като стана дума за "ОбИ", моля някой да ми обясни смисъла на "култовата" реплика "И ние пушим цигари КЕНТ, и ние смучем бонбонки ТИК-ТАК!".
Доколкото имам впечатление, много хора я смятат за нещо изключително сполучливо. Аз я тълкувам само като израз на българска комплексарщина, провинциализъм и завист към изобилието от стоки на запад от Желязната завеса, където КЕНТ и ТИК-ТАК са нещо съвсем обикновено и всеки има достъп до тях, а у нас са стоки, до които можеш да се добереш само с връзки, и ако се перчиш с притежанието им, на теб околните гледат с друго око (завистливо и същевременно с възхищение) и искат да се отъркат о теб.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 28 Сеп 2010, 18:37

Сър, погледът ти върху нещата е верен, грешката идва, че не разсъждаваш от гледна точка на средностатистическия манталитет на мъжа през 80-те години.

Може би този цитат от началото на годината ще каже по-добре какво имам предвид:
- Останаха ли мъже, като в “Оркестър без име”, които да смучат бонбони “тик- так” , да пушат цигари “Кент” и да се грижат за отчаяните от мъжете си съпруги?

- Такива хора е имало и ще има. Няма да забравя ценния съвет, който ми даде моят учител Боян Дановски - цялата история да е подплатена с житейска истина, зрителят да разпознава себе си в човека на екрана или човека на сцената, тогава ти го печелиш, ставаш му по-мил и по-разбираем. Не е задължително положителното да излиза на преден план, но друго е да разпознаеш себе си, защото човек не е изцяло положителен или отрицателен и затова търси истината за себе си, как изглежда отстрани. Това е важно условие за нашата професия - актьор, иначе се откъсваш от живота и става някак си кухо, фалшиво, пресилено.

Ето и цялото интервю - http://e-vestnik.bg/8026/pavel-poppando ... ez-2010-g/
КОМИСАР

Мнениеот Куче » 28 Сеп 2010, 20:43

Sir Humphrey написа:
КОШМАР написа:"Оркестър без име" е хубав филм. ...

Като стана дума за "ОбИ", моля някой да ми обясни смисъла на "култовата" реплика "И ние пушим цигари КЕНТ, и ние смучем бонбонки ТИК-ТАК!".
Доколкото имам впечатление, много хора я смятат за нещо изключително сполучливо. Аз я тълкувам само като израз на българска комплексарщина, провинциализъм и завист към изобилието от стоки на запад от Желязната завеса, където КЕНТ и ТИК-ТАК са нещо съвсем обикновено и всеки има достъп до тях, а у нас са стоки, до които можеш да се добереш само с връзки, и ако се перчиш с притежанието им, на теб околните гледат с друго око (завистливо и същевременно с възхищение) и искат да се отъркат о теб.

Сър ,та това е само един филм!. Защо търсиш под вола теле? В ерата на "великия" комунизъм цигарите Кент и бонбоните Тик-Так си бяха лукс. Това е едно просто и хубаво българско филмче! :)
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 29 Сеп 2010, 10:03

Lord написа:Сър, погледът ти върху нещата е верен, грешката идва, че не разсъждаваш от гледна точка на средностатистическия манталитет на мъжа през 80-те години.
...................................................................

:lol: :lol: :lol: Лордееее, че той тогава е ходел прав под масата... ;) :lol: Нъл` тъй, Сър? :D
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Sir Humphrey » 29 Сеп 2010, 12:13

slaron написа:
Lord написа:Сър, погледът ти върху нещата е верен, грешката идва, че не разсъждаваш от гледна точка на средностатистическия манталитет на мъжа през 80-те години.
...................................................................

:lol: :lol: :lol: Лордееее, че той тогава е ходел прав под масата... ;) :lol: Нъл` тъй, Сър? :D

Тъй вярно! :)

Сега разбирам защо след две гледания на този филм, така и не разбрах какво толкова му харесват. А ключа от палатката бил във факта, че просто по онова време не съм бил в зрели години. :)
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 29 Сеп 2010, 15:51

Sir Humphrey написа: Сега разбирам защо след две гледания на този филм, така и не разбрах какво толкова му харесват. А ключа от палатката бил във факта, че просто по онова време не съм бил в зрели години. :)

Не се кОси!!! ;) :lol: Нали от това не ти зависи живота... :roll: :lol:
Това е просто филм от време оно, когато Лорда е бил... в зрелите си години :lol: :lol: :mrgreen: , а аз съм била ... юноша бУедна... :oops: ;), и за времето си филма беше забавен. :D Туй то!
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите