Sir Humphrey написа:Интересна е разликата. Ще споделиш ли?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
Sir Humphrey написа:Интересна е разликата. Ще споделиш ли?
КОШМАР написа:Много хубава тема. Българското кино през годините напълно пропадна. Особено в момента хич го няма. Каквито и филми да са правили в миналото, все още вървят и са много по-хубави от сегашните.
КОШМАР написа:"Оркестър без име" е хубав филм. ...
- Останаха ли мъже, като в “Оркестър без име”, които да смучат бонбони “тик- так” , да пушат цигари “Кент” и да се грижат за отчаяните от мъжете си съпруги?
- Такива хора е имало и ще има. Няма да забравя ценния съвет, който ми даде моят учител Боян Дановски - цялата история да е подплатена с житейска истина, зрителят да разпознава себе си в човека на екрана или човека на сцената, тогава ти го печелиш, ставаш му по-мил и по-разбираем. Не е задължително положителното да излиза на преден план, но друго е да разпознаеш себе си, защото човек не е изцяло положителен или отрицателен и затова търси истината за себе си, как изглежда отстрани. Това е важно условие за нашата професия - актьор, иначе се откъсваш от живота и става някак си кухо, фалшиво, пресилено.
Sir Humphrey написа:КОШМАР написа:"Оркестър без име" е хубав филм. ...
Като стана дума за "ОбИ", моля някой да ми обясни смисъла на "култовата" реплика "И ние пушим цигари КЕНТ, и ние смучем бонбонки ТИК-ТАК!".
Доколкото имам впечатление, много хора я смятат за нещо изключително сполучливо. Аз я тълкувам само като израз на българска комплексарщина, провинциализъм и завист към изобилието от стоки на запад от Желязната завеса, където КЕНТ и ТИК-ТАК са нещо съвсем обикновено и всеки има достъп до тях, а у нас са стоки, до които можеш да се добереш само с връзки, и ако се перчиш с притежанието им, на теб околните гледат с друго око (завистливо и същевременно с възхищение) и искат да се отъркат о теб.
Lord написа:Сър, погледът ти върху нещата е верен, грешката идва, че не разсъждаваш от гледна точка на средностатистическия манталитет на мъжа през 80-те години.
...................................................................
slaron написа:Lord написа:Сър, погледът ти върху нещата е верен, грешката идва, че не разсъждаваш от гледна точка на средностатистическия манталитет на мъжа през 80-те години.
...................................................................
![]()
![]()
Лордееее, че той тогава е ходел прав под масата...
![]()
Нъл` тъй, Сър?
Sir Humphrey написа: Сега разбирам защо след две гледания на този филм, така и не разбрах какво толкова му харесват. А ключа от палатката бил във факта, че просто по онова време не съм бил в зрели години.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта