За доброто и злото...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: За доброто и злото...

Мнениеот КОШМАР » 18 Ное 2009, 23:20

Интересен отговор от една велика сила Лорд. Бих си помислила, че витаеш някъде в пространството на параноята с този отговор. Но от друга страна като Лорд явно титлата те кара да говориш така извисено. Как мислиш Лорд, ти впечатляваш ли се от хора с мания за величие. Аз вече категорично не. Но отстрани винаги човек вижда повече, отколкото когато е сред множеството. Но съм абсолютно сигурна, че това си писане би го променил. Хаха, с тези божествени качества как бих се запасила? Много луди се навъдиха напоследък, но дано не стигат до болнични заведения, защото тогава съвсем ще потънат. Много чувствителен си станал нещо, но промяната огрява всички. И май спадаш към божествено силните на деня. :P
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 18 Ное 2009, 23:38

Добър вечер, Даф! как я караш, отдавнашна мрежова приятелко?
КОШМАР написа:...Бих си помислила, че витаеш някъде в пространството на параноята с този отговор........
Аз витая, вярно е, но в облаците. По отношение на параноята - това е болест на неуравновесените, обикновено с изключително лабилна нервна система хора, така че, благодаря за загрижеността, но няма как да попадна в подобна категория на потенциално обременени. Спокоен съм, като тибетски як, все пак мерси! Що се касае за моята чувствителност, позволи ми да не разкривам неща от кухнята на душата ми, но аз винаги съм бил изключително сензитивна натура /доказателство: отделям поне 120 мл сълзи на епизод от "Перла"/, благодаря пак!

Ако позволиш една молба, а именно: не знам защо е този сарказъм, но ще съм ти още по-по-най-благодарен, ако ми го спестяваш поне отвреме навреме. Хубава вечер, Даф и приятни сънища! :)
КОМИСАР

Мнениеот КОШМАР » 19 Ное 2009, 00:22

Естествено, че ще ти спестя много работи. Не се бой Лорд. Отговорът е в унесон с ника ми. Един Кошмар не е нищо друго освен Кошмар, пък е и доказано. Надявам се все пак не си го взел твърде присърце, ще спиш спокойно, и няма да сънуваш кошмари. Доброто и злото съществуват откак свят светува. В един човешки живот никога не може да бъдеш само добър и само лош. Хубава вечер и на теб Лорд. :)
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 19 Ное 2009, 13:34

Може би не е точно по темата, но все пак... :?

Двата вълка в нас
/Притча на индианците чероки/

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас.
И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка.
Единият е зъл - той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът.
Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш – отговорил старият чероки. :!:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Добро Утро » 19 Ное 2009, 20:02

......Това за "Перла" и Лорда..ме довърши.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , но признавам разговора ви е твърде любопитен... ;)
Аватар
Добро Утро
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 19 Ное 2009, 21:12

За такива мисли Лорда, другарите заприщяваха :lol:
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Добро Утро » 25 Ное 2009, 20:54

Защо така темичката отива в забвение... :roll: ..???Диапазона поставен от Лорда е твърде широк и всеобхватен, и увлекателно теологичен като спор и теории.., защото нама видима граница отвъд която всичко е добро или всичко е зло...мдаа... :?
Аватар
Добро Утро
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 25 Ное 2009, 21:25

Ако е необходимо да повдигна темата, прочетете подписа ми, моля. Иначе ДУ е права, диапазона е не просто голям, а е безграничен, като вселената, стига на човек да не му тежи или да му е омразно да мисли...
КОМИСАР

Мнениеот Добро Утро » 25 Ное 2009, 21:36

....така е защото точно в главата мислите градят ограничения с образи на добро и зло, а веднъж пуснати са като кутията на пандора...
Аватар
Добро Утро
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 27 Ное 2009, 20:35

Жалко за ограничения умствено, в който се вплита горчилката на злото Добро утро. В главата му няма да има нищо друго, освен на кой какво да направи, за да не се чувства добре от извършената неправда. Да, ама на мен си ми е добре, което ще рече, че ми е хубаво. Пък и що да правя мръсотии, като има кой да ги прави и да се чувства удовлетворен от това. Пък и съня е по-добър без излишни простотии. :)
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите