Вместо България да осъди убиеца Ленев, той осъди България

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Вместо България да осъди убиеца Ленев, той осъди България

Мнениеот Lord » 17 Дек 2012, 11:17

________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Вместо България да осъди убиеца Ленев, той осъди България

Мнениеот spoon » 17 Дек 2012, 20:00

За разлика от Швеция при убийството на премиера Улоф Палме, ние безспорно и на 100% разкрихме убиеца на министър-председателя Андрей Луканов. Нещо повече има яснота за изпълнител, поръчители, подбудители, както и веригата помежду им, но все още лица от политическата върхушка на БКП имат достатъчно власт и влияние в съда за да парират всички опити за правосъдие, възмездие и достъп до истината, за съжаление.
spoon
Полицай
Полицай
 
Мнения: 161
Регистриран на: 12 Авг 2011, 19:52

Re: Вместо България да осъди убиеца Ленев, той осъди България

Мнениеот Lord » 18 Дек 2012, 15:09

Ами то от казаното и доказаното е ясно. Нека Бойко Рашков и Румен Петков обяснят, защо така са постъпили, ако могат, де. Ако не могат - да си го излежат!
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: Вместо България да осъди убиеца Ленев, той осъди България

Мнениеот barut » 21 Дек 2012, 14:49

Топ адвокатите Лъчезар Таков и Димитър Вълчев са защитници на строителния предприемач Ангел Василев, един от основните обвиняеми по делото „Луканов”. От седмица двамата са наострили слух, след като в няколко медии се завъртяха инсинуации, че арестуваните по този процес не са били малтретирани, и сега неоснователно съдят България в Страсбург. Пред Faktor.bg двамата известни юристи коментират скритите страни на процеса и кой има интерес да твърди, че съдът е пуснал убийците на свобода..

Как изведнъж темата за убийството на Андрей Луканов възкръсна и предизвика толкова противоречиви изявления?

Димитър Вълчев: Всичко се завъртя, след като Юри Ленев оповести резултата от съда в Страсбург, той подаде топката. От там нататък всеки започна да реагира и говори както му е удобно и изгодно.

Лъчезар Таков: Целите с преекспониране на един такъв случай са многопосочни. Правят се опити да се повлияе на избора за главен прокурор, който предстои в четвъртък. Идеята е да се опетни единият от кандидатите. Чрез делото за убийството на Луканов се хвърля съмнение върху случай, който е решен на няколко инстанции от магистрати, символи в съдебната система. Като започнем от Румен Ненков, Бойка Попова, Ваня Керанова, Мая Цонева, Галина Тонева, Антоанета Данова, Цветинка Пашкунова, Иван Недев, тоест, това са институции в правораздаването, стожери в правосъдието.

Д.В.: Тези имена добре, че ги има в правораздаването, за да има правосъдие в България.

Л. Т.: Да се хвърли съмнение върху почтеността на тези хора е най-малкото абсолютно нахалство и смехотворно, защото всичките тези различни състави са приели в крайна сметка, че има упражнено полицейско насилие, с цел изтръгване на самопризнание Това не се отнася само до Юри Галев, но и за още двама от подсъдимите – Кичатов и Георги Георгиев. Съставът на Европейския съд е просто поредният съдебен орган, който също признава, че е имало насилие. И при тази ситуация да излиза Ботьо Ботев и един друг наш колега адвокат, който е заинтересован и да хвърлят петно върху съда, не е просто в интерес на правораздаването.

Д.В.: Спекулативните твърдения, че издигането на Румен Ненков в КС е част от сделката по това дело, а сега и предлагането на Галина Тонева за главен прокурор, е просто абсурдно. След оправдателната присъда от 2006 г, по делото „Луканов” нека се види Румен Ненков колко години опъва ярема като зам. председател на ВКС, за да стане конституционен съдия през 2011 г. – това са просто смешни обяснения, които целят да прикрият някаква гузност и вина на други хора, отговорни по този процес.

- Кой е гузен по това дело?

Л. Т.: Ами, анализирайте, кой реагира сега на присъдата от Страсбург. Излиза Ботьо Ботев и твърди, че това е дело срещу България, а не дело с пряко негово участие. Как той няма да е заинтересован, заради неговото поведение като разследващ. Той е бил шеф на групата, извършила безчинствата по отношение на Юри Ленев, заради него държавата ще плаща обезщетения, но не той , а данъкоплатецът. Става въпрос за над един милион лева обезщетения за нарушени права на хора по това дело. Ангел Василев вече осъди в Страсбург България за 250 хил лв., Ленев за 50 хил. лв., предстоят исковете на Кичатов, Георги Георгиев. А освен тези пари са похарчени средства и за разноските на съдебната система по тези дела, тях кой ги изчислява и калкулира? При тази ситуация и при тези факти Ботьо Ботев да ходи по телевизиите и да твърди, че няма никакъв интерес от тези скандали е просто смешно.
............................................................................
- Внушава се някакво чувство на съмнение, че по делото Луканов разследващите и МВР са си свършили работата, а съдът е пуснал на свобода убийците?

Л. Т.: Ако трябва да отговоря като юрист има съдебни решения, които са влезли в сила и установяват категорично, че това не са убийците на Луканов. Ако трябва да говоря като човек ще кажа, че Ботьо Ботев може да си говори всичко, но това не са хората, които са съпричастни към престъплението. Ако по този начин се доказват факти – тежко и горко на тази страна.

Д. В.: Изводът е, че просто Ботьо Ботев с този метод на работа, който е изповядвал през цялата си кариера на работа като топ полицай, сам се самоизобличи и доказа, че така не може да се работи. Неговите тактики на работа не водят до убедителни присъди, и освен това от това дело не стават ясни кои са убийците на Луканов.........''Цялото интервю тук> http://faktor.bg/mnenia/intervyu/4752-a ... kuror.html
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Авг 2012, 20:33


Назад към В днешната преса

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта