В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот errol » 22 Фев 2022, 19:18

Шефът на полицията в Отава хвърля оставка заради “Конвоя на свободата” - Новини
errol
Нов
Нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: 22 Фев 2022, 19:12

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот катюша » 02 Фев 2023, 16:52

Съдят полицейски шеф за кражба на ток
Въпреки констатираното нарушение, му е даден достъп до класифицирана информация

https://www.vesti.bg/bulgaria/sydiat-po ... ok-6160585

Съдят полицейски шеф за кражба на ток. Случаят е от Ловеч. Заместник-директорът на МВР в областта се оказа следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток. Въпреки тези факти, докато е разследван и с действаща криминална регистрация, той е възстановен като заместник-началник на полицията и е с достъп до класифицирана информация.

56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч. Бил е и на ръководния пост, но впоследствие е отстранен. Преди година и половина печели три дела и е върнат в системата. По това време обаче Иванов се сдобива и с обвинение за кражба на ток, съобщава NOVA.

През 2014 година в дома на полицейския шеф е констатирано нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов е ползвал пет години незаконно електроенергия. В документа, с който NOVA разполага, пише, че със син кабел, директно към фазата е станало присъединяването и е избегнато правилно отчитане на потреблението. Техниците подават сигнал на телефон 112 и идва полиция, за да констатира кражбата на ток. Две години след случая Иванов е върнат на ръководния пост в МВР – Ловеч.

Повече от година Иванов обжалва, иска отводи на магистрати и делото срещу него все още не може да тръгне. Още първите дни след констатираното незаконно връзване към енергото, на Иванов е направена криминална регистрация.

От документа става ясно, че преди три месеца следствието е поискало нова криминална регистрация на заместник-директора, но съдът се произнася, че старата му все още е валидна. При тези обстоятелства полицаят е възстановен на работа на 8 септември 2021 година. Даден му е достъп до класифицирана информация от изпълняващият длъжността директор Станислав Великов, който от два дни е титуляр на шефския пост в Ловешката дирекция.

От МВР потвърдиха в позиция до NOVA, че министърът изпълнява решението на съда, с което е възстановен служителят. Преди година делото за кражбата на ток не успява да тръгне. Върнато е на прокуратурата. Преди седмица е внесен новият стар обвинителен акт.

От Районен съд – Ловеч потвърдиха, че е внесено обвинението и Иванов е отново подсъдим. За разлика от първият път, сега нямало отводи. Чака се и дата за гледане на казуса. „Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и до 15 000 лева глоба”, коментира говорителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Светла Иванова.

Георги Иванов продължава да е заместник-директор и шеф на „Криминална полиция”, което, оказва се, е законно. Но дали, според Етичния кодекс на МВР, е морално?
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 321
Регистриран на: 02 Мар 2014, 16:52

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 04 Фев 2023, 13:54

Това е статия за омаскаряване! Показаха инициатора "възмутен" синдикален "лидер". Още като видях мутрата на Иван Борисов Павлов и ми стана ясно, че има нещо мътно. Истината е, че въпросният зам. директор замесен в статията, докато няма влязла в сила осъдителна присъда не е крадец на ток! Като са толкова възмутени "синдикатите" в МВР, що не се възмутиха като стана кражба на ВДС в друга ОДМВР и там има задържани и обвинени трима полицаи на различни длъжности, като единият е бил Директор на ОДМВР! Кражбата е за над два милиона лева на цигари без бандерол съхранявани в охранявано служебно помещение на МВР. Възстановиха ги на служба, има произнесена на първа инстанция осъдителна присъда от около 10 години лишаване от свобода. Присъдата не е окончателна, делото продължава и всеки е невинен до доказване на противното.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 1718
Регистриран на: 11 Окт 2009, 21:29

Предишна

Назад към В днешната преса

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта