МОЖЕ БИ...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

МОЖЕ БИ...

Мнениеот BLACKJ » 07 Сеп 2011, 09:52

С риск,да си навлека гнева на Админа и Модовете,ще си позволя да пусна тази тема,а ако някой от тях прецени,че тя е излишно спамене - да я махне.
Пуснах тази тема,защото това беше провокирано от снощния новинарски блок в 19:00 часа на bTV - Както всички знаем в гр.Шумен беше жестоко убито едно 11 годишно момче и както всички "вече и отново" знаем от един психично болен 21 годишен млад мъж.Кое ме подразни в интервюто от местопрестъплението-въпроса на водещата беше - Какви мерки взема полицията за обезопасяване на такива сгради,като изоставения търговски център в гр.Шумен?Ай стига вече бе МОЖЕ БИ журналистическата гилдия не знае каква е работата и с какво се занимават полицаите и МОЖЕ БИ е крайно време някой да отправи въпросите пък точно към тях,ами КАКВО НАПРАВИХТЕ ВИЕ Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ С ВАШАТА БУДНА ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ И ЗАЩО НЕ ВЗЕХТЕ ДА ОБЕЗОПАСИТЕ ВИЕ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СПОРЕД ВАС МЕСТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ.Иначе,МОЖЕ БИ утре ще видите полицаи с предпазни каски,ламарини и чукове в ръце,да ограждат опасните строежи,пътни участъци с концентрация на ПТП и в крайна сметка цялото ни "болно" от предразсъдъци общество.Не искам да кажа,че не трябва да съдействаме на хората поискали това от нас,но много ви моля не искайте от нас да поемаме вината и отговорностите на всички останали институции :!: Писна ми вече за всичко да изкарват полицията виновна,наистина ми писна!За това и не мога да проведа един спокоен разговор с човек,който в действителност иска квалифицирана помощ,защото обществото /ако все още има такова/ не ми позволява да си свърша работата,както трябва!Наистина,както казваше един човек сме се обърнали в Министерство на ВСИЧКИТЕ Работи и докато сме такова министерство,ще си вършим работата МОЖЕ БИ.
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!"
НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!

http://www.vbox7.com/play:9fb723f4 - в памет на загиналите колеги
ОЧАРОВАНИЕТО ОТ ЗНАНИЕТО Е В НЕЗНАНИЕТО!!!
Аватар
BLACKJ
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 289
Регистриран на: 22 Авг 2009, 16:28
Местоположение: Щ+Щ

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот Хела » 07 Сеп 2011, 11:53

И по тази тема ще последва ни повече, ни по-малко "Мълчанието на агнетата". :(
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 376
Регистриран на: 01 Дек 2009, 17:33
Местоположение: между редовете

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот PAOLON » 07 Сеп 2011, 21:47

Тези които трябва да отговорят, ги няма тук.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 522
Регистриран на: 24 Авг 2009, 20:17

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот Lord » 07 Сеп 2011, 22:02

BLACKJ написа:С риск,да си навлека гнева на Админа и Модовете,ще си позволя да пусна тази тема,а ако някой от тях прецени,че тя е излишно спамене - да я махне...........


Темата си е добра и актуална, пич. Според мен се препокрива с тази: viewtopic.php?f=2&t=303&start=0 , ако речеш ще я обединим, ако не - ще остане индивидуална тук си.

В края на крайщата фарумите са за учасниците /нЕкои ги наричат потребители :evil: /, а не за Админи или Модове!
Мнението ми е лично и не ангажирам колегите от Екипа.
________________________________________________________________
Нищо не е добро или зло. Мисълта го прави такова.” - Хамлет , по точно Шекспир;-)
Аватар
Lord
КОМИСАР
 
Мнения: 5861
Регистриран на: 19 Авг 2009, 01:21

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот luiz » 07 Сеп 2011, 23:42

Защо се ядосваш, Блеки? :) Не се сърди на журналистите, такава им е природата - да правят материали и от материя, от която не вдяват, то и без това никой не им се връзва. :)
Ама да си кажем честничко, не е ли прекалено това непрекъснато прехвърляне на топката: кое чия отговорност е и в края на краищата никой нищо да не прави. Съгласна съм, че от полицията няма да седнат да правят заграждения около опасните сгради, но имат право да изискат собственика да го стори, щом имотът му става свърталище за наркомани, бездомници и е точното място ако някой иска да наруши закона необезпокояван. И не само това.
А що се отнася до голяма част от полицаите - те не могат не само да плуват, не могат да бягат, да се бият, да стрелят, че и да мислят. Специална селекция. Правят само каквото им се разпореди и... както и ти каза - може би. :) А пък нерядко и тия, които им разпореждат - мани мани... :mrgreen:
luiz
Нов
Нов
 
Мнения: 14
Регистриран на: 19 Апр 2011, 18:26

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 08 Сеп 2011, 23:48

В случая полицията си е свършила работата. До колкото разбрах има достатъчно изпратени сигнали до въпросната община, касаещи тази сграда. Подобни сгради има в почти всички общини и съм почти на 100% сигурен, че те са сигнализирани от органите на МВР. Но какво се случва в момента в родната ни държава? Оказа се, че приоритет, що касае събарянето на сгради са незаконните обитаеми такива, но не и опасните. И какво се получава пак? Полицията е виновна отново. Темата Джак е доста обширна...
Относно коментара на Лорд касаещ потребителите, да ние сме потребители на този форум и то благодарение на админа и модераторите, и в това няма нищо лошо.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER
 
Мнения: 1164
Регистриран на: 17 Апр 2010, 01:59

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот Adriana » 10 Сеп 2011, 10:29

Моето скромно мнение е, че проблема не са изоставените сгради. Проблемът е в мозъците. Както ни е добре известно /а още повече на полицията/ убийства се извършват не само на такива места. Наскоро млада жена беше убита в Борисовата градина, преди време малкия Пепи беше убит в Южния парк, убийството на момчето пред дискотека в "Студентски град" и ..........т.н.
Що се касае до това "Какви мерки взема полицията за обезопасяване на такива сгради,като изоставения търговски център в гр.Шумен?", следващият "логичен" въпрос би следвало да бъде "Какви мерки взема полицията за това в магазините да не се продават кухненски ножове, с които евентуално би могло да бъде извършено убийство?".

P.s. Много, много жалко за детенцето!!! Дано този изверг получи справедливо наказание. Въпреки, че е малко вероятно, като се има предвид, че единственото справедливо наказание в случая го няма в българското право!
Adriana
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР
 
Мнения: 309
Регистриран на: 24 Сеп 2009, 08:46
Местоположение: На точното място в точното време

Re: МОЖЕ БИ...

Мнениеот BLACKJ » 19 Сеп 2011, 09:36

"Отразявайки" мненията на luiz и Adriana,бих си позволил да кажа следното:Лу ,да права си,че много от действащите полицаи постъпват точно по начина описан от тебе,но в какво ги обвиняваш ти - тях?Кой е виновен за това състояние на работата,мисленето и действията им? - Кой? Добре - ние сме прости ченгета,а къде е ръководния състав с висше образование,високо квалифициран и можещ или отново трябва да използваме максимата изречена от К.Иречек през 1881 година,актуална с пълна сила и днес "…Ние, можещите водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо…" не смятам да споря с тебе,защото ти си една от "нас" и много добре знаеш за какво става въпрос - но не сме виновни ние - разбери го! - има или по-скоро имаше кадрова политика,която що годе правеше правилен подбор на кадрите за полицията,бих попитал къде е сега?
Ади,на тебе душко бих ти отговорил по следния начин - В полицията,а и преди в милицията имаше едно нещичко наречено "Уведомително писмо" или така наречената Сигнална Функция на полицейските служби,които уведомяваха Директори на заводи,длъжностни лица и какви ли не още,за всички нередности на обслужваната от тях територия,която не касаеше пряко полицейските служби,тъй като не се касаеше за престъпление,но това е вид превенция заради,която на времето поне,отговорните лица отнасяха солени актове,ако препоръките в писмото не бъдат изпълнени - а сега...?
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!"
НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!

http://www.vbox7.com/play:9fb723f4 - в памет на загиналите колеги
ОЧАРОВАНИЕТО ОТ ЗНАНИЕТО Е В НЕЗНАНИЕТО!!!
Аватар
BLACKJ
старши Полицай
старши Полицай
 
Мнения: 289
Регистриран на: 22 Авг 2009, 16:28
Местоположение: Щ+Щ


Назад към В днешната преса

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта