В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот kermit » 19 Окт 2016, 21:46

Екстрадираните в Турция са искали убежище у нас, твърдят техни близки

http://fakti.bg/bulgaria/206897-ekstrad ... hni-blizki

Скандалът с турските опозиционери, които България върна на Ердоган, се разраства.

Свидетелски разкази, за Нова телевизия, опровергават версията на българските власти, че турците не са искали убежище у нас. От момента на предаването им информация за седмината няма.

След кратък престой в бежански център, задържаните са били предадени на турските власти около 5 часа сутринта в събота.

„Брат ми, ми се обади от Русе и ме помоли да му изпратя снимка на личните документи, защото подават молба за убежище. Каза ми, че нямат проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Последно се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, а след това се обади от Одрин”, разказва близък на един от екстрадираните.

„Трима от турските граждани са бивши служители на полицията, двама са учители. Те добре знаят законите. И на мен ми казаха, че ще се възползват от правото си да подадат молби за убежище. Аз добре знам, че те са интелигентни хора. Брат ми ми каза, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище”, обясни мъжът.

През цялото време задържаните поддържат връзка с близките си и изпращат данни за местоположението си. От тях става ясно, че от 23:30 часа в петък до 5 часа сутринта в събота те са били в Любимец.

„Последно те са били в Любимец. Брат ми ми каза, че бежанският център прилича на затвор”, обясни близкият на един от екстрадираните.

От събота сутринта хората нямат връзка с близките си.

„Жена му постоянно плаче, не знае къде е. Детето също. От 5:30 часа сутринта в събота нямаме връзка с него. Аз лично се опитвам да се свържа с адвокати в Турция, но никой не се наема да го защити, защото се страхуват от турската държава и не можем да получим никаква информация за него – защо е задържан, дали е задържан”.

Никой от близките не знае, какво ще се случи със задържаните. Нито кога.

Гранична полиция за пореден път се осра и осра цялата държава с простия и некомпетентност. Да върне хора обречени на сигурна смърт е нечовешки акт.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Border_Officer » 19 Окт 2016, 22:03

Това е храна за лапни шарани като теб и само дознатели и по-плиткоуми потребители биха клъвнали на нея :) Извинявай, не искам да те обиждам, но трябва наистина да си много ограничен, че да повярваш на написаното. Подали молби за убежище у нас и ги ловят при опит за незаконно пресичане на границата ни с Румъния ;) Как ти звучи това и защо са искали да пресичат незаконно границата ни с Румъния? Не ми отговаряй за да избегнеш оси..нето.
Да оставим настрани, че това не са бежанци по смисъла на закона, а това са чисти превратаджии, които искат да избягат от съдебно преследване в собствената си държава.
Няма да стане със слагане на законите под възглавницата, трябвало да залягаш над тях в университета, сега вече е късно.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 19 Окт 2016, 23:13

Border_Officer написа:Това е храна за лапни шарани като теб и само дознатели и по-плиткоуми потребители биха клъвнали на нея :) Извинявай, не искам да те обиждам, но трябва наистина да си много ограничен, че да повярваш на написаното. Подали молби за убежище у нас и ги ловят при опит за незаконно пресичане на границата ни с Румъния ;) Как ти звучи това и защо са искали да пресичат незаконно границата ни с Румъния? Не ми отговаряй за да избегнеш оси..нето.
Да оставим настрани, че това не са бежанци по смисъла на закона, а това са чисти превратаджии, които искат да избягат от съдебно преследване в собствената си държава.
Няма да стане със слагане на законите под възглавницата, трябвало да залягаш над тях в университета, сега вече е късно.

Братушките казват горбатого могила исправит ;) Ще си разваляме достлука с Турция заради някакви криминални престъпници решили да правят преврат и да слугуват на акъла на черното момче в Америка.
Това трябва да е като обеца на ухото за всички бегълци, че България не е подходящата дестинация за тази цел. Просто да си изберат друга дестинация и да бягат от държавата си.
Гранична полиция и като цяло МВР са си свършили работата както трябва!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 20 Окт 2016, 13:53

..........
Пътна полиция – СДВР обявява нулева толерантност по отношение на нарушенията, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Само през вчерашния ден, по тази причина в столицата са предизвикани три пътно-транспортни произшествия http://press.mvr.bg/NEWS/news161020_05.htm

Досега повече толерантни ли бяха в СДВР към тези нарушения? :shock:
"Блестящи" кадри имало в пресцентъра на МВР. :?
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 20 Окт 2016, 15:14

кпц написа:
..........
Пътна полиция – СДВР обявява нулева толерантност по отношение на нарушенията, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Само през вчерашния ден, по тази причина в столицата са предизвикани три пътно-транспортни произшествия http://press.mvr.bg/NEWS/news161020_05.htm

Досега повече толерантни ли бяха в СДВР към тези нарушения? :shock:
"Блестящи" кадри имало в пресцентъра на МВР. :?

Това са т.н бисери на глупостта :) Едно време при социализма бъкаше от такива простотии... Качавам се на една хижа и гледам надпис - Планината - извор на прогресивни идеи, а идеята ни беше да седнем да се наядем и напием на теферич :D
Имаше също един надпис Българско - висококачествено, Тополовградско - първокачествено :D Това беше надпис в завода за медицински инструменти в Тополовград. :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 27 Окт 2016, 17:15

МВР отново с най-голям бюджет, ще получи пари и за охрана на границата
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... pari_i_za/
Край, свърши сиромашията! :)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 28 Окт 2016, 11:49

Полицаи и младежи се биха на улица във Видин (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... eo-6060624

Полицаи и младежи се биха насред улицата, показва любителски клип, качен и разпространен в социалните мрежи преди дни.

NOVA съобщи, че случаят е от Видин, но не е ясно кога точно е сниман.

На кадрите се вижда как двама полицаи опитват да обездвижат младите мъже, но при опитите си срещат силна съпротива.

Това води до поредица удари.

Полицейско насилие при арест (видео)

Братя набиха полицаи в Приморско

От полицията съобщиха, че младежите са оказали съпротива при проверка.

Стана ясно още, че двамата задържани са се движили с велосипед, когато били спрени за проверка. Отказали да покажат личните си карти, а когато били помолени да изчакат, за да проверят самоличността им, оказали съпротива.

Двамата са задържани за 24 часа.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот сигма3 » 28 Окт 2016, 12:37

Нее,не е необходимо да се водят занятия,не трябва подготовка....така сме си добре,а и идва бодра смяна ,която ще се справя отлично в подобни ситуации!
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот кпц » 29 Окт 2016, 17:51

Арестуваха пожарникар за разпространение на дрога
http://nova.bg/news/view/2016/10/29/163 ... %B3%D0%B0/
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот PAOLON » 30 Окт 2016, 17:31

сигма3 написа:Нее,не е необходимо да се водят занятия,не трябва подготовка....така сме си добре,а и идва бодра смяна ,която ще се справя отлично в подобни ситуации!

Случая от видеото,няма нищо общо с занятията и подготовката.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса