кпц написа:Да поспиш на дежурство в патрулката е нарушение и не е
http://www.legalworld.bg/54391.da-pospi ... -ne-e.html
Статията е плод на журналистически размисли върху неща и материя, която не им е ясна и нищо не разбират.
Колкото разбират журналистите от съдебни решения, толкова разбират и съдиите от дейността на полицейските служители и толкова могат да преценяват кое е нарушение и кое не е нарушение.
Най-голямата глупост която беше допусната да се случи е това униформените служители на МВР да могат да жалят дисциплинарни наказания пред съда! Преди години такова неща нямаше и работата и дисциплината беше в пъти по-добра и резултатите бяха по-високи!
Сега в момента, в който се издаде заповед за наказание на полицай и той отива да я жали в съда! Съда изобщо не се интересува дали този човек е виновен или не е виновен. Съда се интересува да има документи, които буква по буква да са спазени правила за издаване на заповед за наказание!
Има ли малко отклонение от правилата, буквояда в тога без да мисли отменя заповедта за наказание!
Това е един от най-големите пороци при налагане на наказания с цел заздравяване на дисциплината и гонене на резултати. Като съм чел съдебни решения за отменени дисциплинарни наказания ми е идвало да скъсам главата на съдия, който е отменил заповедта за наказания, но той не е виновен, виновен е този, който му е дал тази власт!
Чета глупости за нарушения при използване на микрофони, камери при проверки, това са безсмислени неща... тия микрофони и тия камери изобщо не трябва да съществуват! Никой от състава не е виновен, че батерията на микрофона е боклук и е сдал багажа по време на дежурство. Какво да прави като му откаже микрофона да се прибира в управлението или да спре да работи, че микрофона е боклук.
Като се обади и каже, че микрофона е отказал да не би някой да отиде му занесе друг микрофон или друга батерия...
Преди години имаше една идиотска заповед служителите да си описват парите преди застъпване на дежурство.Още като запознавах колегите с нея си казах мнението и бях категоричен, че никой не бива да си описва парите и да се подлага на това унижение.. сега камери, микрофони... с такива методи корупция не се бори.. и е обидно за всеки честен и почтен човек да го третират по презумпция като престъпник само защото носи униформа на служител от МВР и работи с граждани...