PAOLON написа:Ама тоя генерал ли е? И на какво е генерал?
Очертава се като генерал на далаверите
ОЛАФ разследва Веселин Пенгезов за европари
http://temadaily.bg/publication/17833-% ... %80%D0%B8/
Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
PAOLON написа:Ама тоя генерал ли е? И на какво е генерал?

Първоначално тогавашният градски прокурор на София Николай Кокинов заяви, че няма основание да се търси наказателна отговорност от делегатите от ДПС. "В крайна сметка за обезвреждане на един такъв нападател неминуемо се причиняват някакви така необходими щети или вреди.

dsuzunov написа:Да де, само че, това "обезвреждане" си беше чист побой.

Всички магистрати, съдебни служители и членове на Висшия съдебен съвет ще получат коледни премии. Бонусът няма да е цяла една заплата, а 34.28% върху основното възнаграждение, съобщи "Правен свят".
Общо около 6 млн. лева ще бъдат разпределени между служителите и магистратите. Решението бе взето на заседанието на ВСС в сряда.
Парите за коледни премии са от икономии от 10-те милиона лева, които правителството отпусна на 3 декември за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.
Освен това имало икономисани средства от неизпълнението на капиталовите разходи. Възнаграждения бонуси няма да вземат онези магистрати, които имат дисциплинарни наказания.

Lord написа:Висшият съдебен съвет и магистратите ще получат по 34% коледни премииВсички магистрати, съдебни служители и членове на Висшия съдебен съвет ще получат коледни премии. Бонусът няма да е цяла една заплата, а 34.28% върху основното възнаграждение, съобщи "Правен свят".
Общо около 6 млн. лева ще бъдат разпределени между служителите и магистратите. Решението бе взето на заседанието на ВСС в сряда.
Парите за коледни премии са от икономии от 10-те милиона лева, които правителството отпусна на 3 декември за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.
Освен това имало икономисани средства от неизпълнението на капиталовите разходи. Възнаграждения бонуси няма да вземат онези магистрати, които имат дисциплинарни наказания.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4477856
цъ, цъ, цъ...

кпц написа:Чисто математически със заплатите магистратите са на минус.
Месечните им възнаграждения са в масовия случай с около 150 - 200 лева нето по-ниски от определените в закона. Тоест, само за 2014 година са загубили около 1800 - 2400 лева.
Сега им дават около 800 - 1000 лева, което е доста по-малко.

катюша написа:кпц написа:Чисто математически със заплатите магистратите са на минус.
Месечните им възнаграждения са в масовия случай с около 150 - 200 лева нето по-ниски от определените в закона. Тоест, само за 2014 година са загубили около 1800 - 2400 лева.
Сега им дават около 800 - 1000 лева, което е доста по-малко.
Сещам се за един цитат от литературно произведение актуално и днес "Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител... "
Нещо подобно звучи и сега "Ех, да ти пипна аз магистратско място и не ми трябва много... "![]()
Да си виждал полицай да купува терени по морето,да строи вили и апартаменти![]()
Магистрати със заплати по 1500 евром, строят палати по курортите за стотици хиляди евро и всичките до един честни и почтени,че дори усъмни ли се човек в тяхната честност,може да се обидят и дело да му заведат.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта