В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот BARETATA » 20 Ное 2009, 21:56

2 г. затвор за варненец, напсувал полицаи
20.11.2009 18:24
Съд изпрати в затвора 36-годишен варненец, защото буйствал, обиждал и нападнал със счупено стъкло униформени

Две години ефективна присъда получи 36-годишният варненец Мартин Иванов, който напсувал и нападнал полицаи.
Той бе признат за виновен в това, че на 8 юли тази година "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм".
Иванов бил задържан, тъй като нямал документи за самоличност и отказал да съобщи личните си данни на полицейски патрул.
В сградата на ІІІ РУ на МВР той продължил да буйства, блъскал решетките на стаята за временно задържане и псувал трима полицейски служители.
Накрая счупил стъклото на един от кабинетите и с парче от него порязал ръката на единия от полицаите.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2584711

БРАВОООООООООООО,БРАВО :D
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 20 Ное 2009, 22:28

Евала, много хубаво, дано както е тръгнало така да е и занапред, "под кръста" за тея които обиждат и нападат Полицаи!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 20 Ное 2009, 22:38

Ако лъскаш и пазиш нож за да извършваш престъпления с него...това не е добро! Направи така, че ножовете да са лъснати, здрави и силни и в ръцете на онези, които трябва да са, за да се върши с тях добро. Това трябва да се прави , не да се продължава с постоянното лъскане на парче, целево в избран момент, без да е ясно кой за какво ще го ползва.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот PAOLON » 20 Ное 2009, 23:19

Lord написа:
Sir Humphrey написа:
make70 написа:
Sir Humphrey написа:Да не е BMW X5? :)

Sir Humphrey :roll: моля без намеци че някой ще си помисли че там е бил нашия скъп колега началник DAKOTA_ :lol: :lol: :lol:

Ама той X5 ли имал?
Не знаех.

Да бе, да! Не познавам въпросния "наш скъп колега началник DAKOTA_", но не вярвам да има действащ служител на МВР, независимо от длъжност и ранг с подобен а-л. Абсурд!
:lol:
Да бе,да.Ама не знаеш коя е съпругата му. ;) :roll:
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 20 Ное 2009, 23:23

Богатството не е порок. Порочнни са някои методи за придобиването му.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот BARETATA » 20 Ное 2009, 23:35

Sir Humphrey написа:Изображение

На кой пляскаш и за какво ????
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 20 Ное 2009, 23:49

На това,за което ти искаш някой да пляска.

Наистина браво на съда.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 21 Ное 2009, 23:47

Премиерът: Сарийски няма общо с метрото
21.11.2009 19:15
Ако зейне дупка в бюджета, ще вземем един милиард от фискалния резерв, каза премиерът пред Би Ти Ви.

Стоян Сарийски няма нищо общо с метрото. БСП имат тактиката да прехвърлят своите недъзи върху другите, каза премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви.
"Сега Кирил Добрев ще се измъкне за този Стенли, не могат да го съдят, защото казва някакво име, няма фирма, няма нищо.
Той е говорил с Красьо Черния, а измества проблема с мен. Много е неприятно, но има и лични неща в живота, с които нека да се справя, както реша", отсече премиерът.
Така той отговори на вчерашната атака на депутата от Коалиция за България, който непряко го обвини в облагодетелстване на Сарийски, с когото го свързва дъщерята на Цветелина Бориславова, при една от сделките за метрото в София.
Не виждат, че от едната страна ми е кмет на БСП от Смолян Дора Янкова, от другата пак на БСП от Перник и обсъждаме важни проблеми на общините, подчерта Борисов.
На въпрос дали този Стенли е спечелил проект по метрото, Борисов каза, че всички фирми, спечелили обществени поръчки по изграждането на метрото, са качени в интернет.
"Но всяка една фирма си има подизпълнители. Да го разследват както си искат. Аз знам случая на 100%. По тази логика всички фирми, спечелили някаква държавна поръчка, са на някого", възмути се Борисов.
"Нe знам дали този, който съм ступал, е онзи Стенли, но има много хора, включително и в общината, които се казват така, а и твоят мъж е Стенли, обърна се премиерът към водещата Светла Петрова, чийто съпруг е евродепутатът Станимир Илчев, когото наричат Стенли.
Кой е Добрев -- хванаха го с куфарите с парите и само името на баща му го спаси", отсече премиерът.
"Не искам шестмесечния толеранс на РЗС, нека да кажат кои са лобитата на ГЕРБ. Или да се държат коректно или да ходят на другата страна", коментира Борисов изказване на лидера на РЗС Яне Янев.
"Пълна измишльотина е, че съм бил в сараите на Доган. Всеки е склонен да прави коалиция с мен", каза премиерът в отговор на въпрос дали ще прави коалиция с ДПС.
"Първите генералски пагони ми ги даде президентът Петър Стоянов от СДС, а вторите - Първанов. Какъв е Доган, че да ми дава пагони", риторично попита Бойко Борисов.
"Дал съм на Доган куче каракачанка и е символично, че съм му дал българско куче и то му изяде пауните.
Аз съм първият, който не направи коалиция с ДПС, първият министър, на когото предяви обвинение прокуратурата, беше на ДПС -- Валери Цветанов, а сега е свален имунитетът на двама депутати от партията на Доган.
Разликата между нас и вас (полицаи и журналисти -- бел. ред.), че ние като разследваме нещо го слагаме настрани, а вие продължавате да ровите.
Не, че се харесваме партиите в парламента - и Яне не ме харесва, и Костов, и Волен сигурно, но трябва да свалим тази клика, която беше Тройната коалиция."
"Миналата година, когато вече беше кризата, правителството на Тройната коалиция надува бюджета и после харчи парите, които са виртуални. Ние правим реалистичен бюджет", посочи Борисов.
Но ние се надяваме, че юни ще можем да актуализираме бюджета, защото от сега се вижда някакви добри сигнали. Имаме и доверието на международните институции и аз затова държа на добрите отношения с президента, за да запази авторитета на държавата.
Обаче ако тогава зейне дупка в бюджета, ще вземем един милиард от фискалния резерв, но хората да бъдат спокойни, подчерта премиерът.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2586531
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 22 Ное 2009, 14:42

50% от завършилите гимназия са неграмотни
22.11.2009 12:56
В България липсва официална статистика колко от децата са неграмотни, поради факта, че няма официални критерии за това

Около 45- 50 % от завършващите средно образование у нас не владеят в нужната степен правописа и пунктуацията.
Това заяви управителят на интернет портала за езикова грамотност "Академика" Евелина Гечева.
Тя се позова на твърдения на преподаватели, проверяващи кандидат-студентски изпити по български и литература.
В България липсва официална статистика колко от децата са неграмотни, поради факта, че няма официални критерии за това.
Според Гечева би могло още от началното училище да се обръща повече внимание на грамотността, но това не зависи само от учителите.
Трябват по-активни действия и от страна на родителите, и от страна на държавата, подчерта тя.
още по темата
Когато часовете са малко и не достига време, преподавателят не може да подготви децата достатъчно качествено, каквито и умения да има, изтъкна още Гечева.
В началото на тази есен електронният портал "Академика" стартира инициативата за добро владеене на българския книжовен език под мотото "Бъди грамотен".
Кампанията започва с дискусия за обучението по български език в училище, в която взимат участие преподаватели от средното и висшето образование у нас.
По време на дебатите всички преподаватели се обединяват около тезата, че трябва да се преработят учебниците по български език и литература, тъй като те в голямата си част са неизползваеми и са изпълнени с чуждици и неразбираеми словосъчетания.
За децата трябва да се пише разбираемо, защото когато един учебник ги отблъсне, какво остава за книгите. По този начин ги демотивираме да четат, обясни Гечева.
Преподавателите правят предложение и за увеличение на часовете по български език и литература, но не успяват да се обединят около идеята дали трябва да бъдат променени учебните планове.
Днес се проведе първото състезание по правилно писане, в което участваха 19 ученици - 8 от шести и 11 от седми клас на ЧОУ "Петър Берон".
Децата се представиха изключително добре и три от тях събраха максималния брой точки на теста по езикова грамотност.
След състезанието учениците споделиха, че днешния тест е бил по-лесен от тези, които решават в рамките на учебните часове и че дори техните родители понякога се затрудняват да решават техните тестове по различни предмети.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2587691

Хванаха 11-годишна да вози пияната си майка
21.11.2009 22:31
Според органите на реда детето возело в колата пияната си майка и двете си братчета - съответно на 2 и на 5 години

Полската пътна полиция спря на магистрала край западния град Познан кола, управлявана от 11-годишно момиче.
Според органите на реда то возело в нея пияната си майка и двете си братчета - съответно на 2 и на 5 години.
"Кръвта на 34-годишната жена съдържаше близо 4 промила алкохол", заявил Ромуалд Пиецух от полицията в Познан.
Според Пиецух, при задържането си жената понечила да подкупи полицаите с пачка полски злоти, за да не й правят алкохолна проба.
Заплашват я общо към 10 години затвор за три престъпления.
още по темата
Освен за шофиране в пияно състояние, тя ще бъде обвинена в опит за подкуп на полицейски служител, както и в създаване на опасност за живота и здравето на децата си.
Децата са предадени на баща си, а жената е настанена в здравно заведение.
Пределно допустимата концентрация на алкохол в кръвта на водачите в Полша е 0,2 промила.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2586751
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 22 Ное 2009, 18:57

Такива майки са за съд! :evil:
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща