В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот kermit » 06 Ное 2016, 21:34

Цецка Цачева: Ако загубя на първи тур, Борисов ще подаде оставка

http://www.mediapool.bg/tsetska-tsachev ... 56072.html

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева потвърди, че ако загуби на първия тур, премиерът Бойко Борисов ще понесе политическата отговорност и ще подаде оставка.

"За втория тур няма и да се наложи да се взема такова решение, защото аз ще бъда следващият президент на Република България", каза Цачева пред Нова телевизия.

Тя обеща да бъде президент на всички българи, дори и на тези, които не я харесват.

ГЕРБ няма да води преговори с никакви политически сили и инициативни комитети, каза Цачева.

"Не бием ли, отиваме си", каза в четвъртък по време на предизборна обиколка в Благоевградско Борисов. В петък в Шумен той отхвърли за пореден път твърденията, че се е разбрал с БСП едва ли не "да им даде президентските избори”, а след това да направят широка коалиция. Моделът "Орешарски“ е пагубен за държавата, а кандидатът на БСП ген. Румен Радев е следващият Орешарски, каза Борисов. Той допълни, че ако не спечелят президентските избори ГЕРБ минава в опозиция и няма да управлява нито с БСП, нито с ДПС.

На въпрос на кандидата на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов дали подкрепя трайното заселване на нелегални мигранти у нас, Цачева обясни, че прави разлика между икономическите мигранти и бежанците, които бягат от военни конфликти.

"Турция може и да стане член на ЕС, ако изпълни всички условия. Същото се отнася и за въвеждането на безвизовия режим", каза кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев на въпрос за приемането на южната ни съседка в Европейския съюз.

По темата с Русия Цачева отново отрече да е обявявала, че е "за" падане на санкциите срещу Русия.

"Категорично не съм го казала. Аз заявих, че ние сме част от общото решение за падане на санкциите", обясни думите си тя. Според нея санкциите трябва да се преразглеждат.

"Моите послания стигат до гражданите. Може човек, който не харесва ГЕРБ, да бъде привлечен да гласува за нас, защото имаше доста такива случаи", каза Цачева в отговор на въпрос дали може да привлече на своя страна хора, които не харесват управлението на ГЕРБ.

Сега остава само да си подаде оставката и да свърши мита за непобедимият Герб.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Border_Officer » 07 Ное 2016, 21:04

Остава като служители на МВР да не навлизаме в политически дебати в професионален форум ;)
Никой от "спечелилите" не иска оставка на Правителството, още повече, че изборите продължават. Има спечелена битка, но кой ще спечели войната ще разберем другата седмица 8-)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 07 Ное 2016, 22:45

Макар и полицаи сме гласоподаватели и гласуваме ;)
Мен лично ме напушва на смях, че Премиера колкото и старания да полага Герб да изгуби на изборите, ще финишират пак като победители след балотажа, макар и с треторазряден кандидат за президент 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 08 Ное 2016, 15:08

Бъчварова: Гласовете за Радев са протестен вот
http://dnes.dir.bg/news/izbori-mvr-rumj ... 34358?nt=4
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 08 Ное 2016, 18:31

Пусни куц кон да се състезава и после се чуди, защо не залагат на него за победа.
Като е протестен вот, защо не наливат гласове при Трайчо Трайков, а наливат гласове към тези, които избраха Пеевски за шеф на ДАНС, направиха йОвчев министър на ВР и над година ни разтягаха на ластик да слугуваме на "Кой"...
Това е безумен вот и дано в неделя нещата си дойдат по местата, че ми е отблъскващо и противно само като видя физиономията на пришитият към генерала вицепрезидент...
Кмета на Бургас щеше да бъде избран за президент още на първият тур на изборите.
Сега през седмицата нещата ще са като в тази прекрасна руска песен:

Дано гласоподавателите излязат умни,проявят европейско мислене и изберат от двете злини по-малката.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 08 Ное 2016, 20:27

Това е изказване на типичен гербераст, жива политическа агитация от служител на МВР!
Тоя път няма да познаеш и ще се изядеш от яд, че любимият ти министър Цветанов е изгубил изборите.
Провалиха референдума https://frognews.bg/news_122657/Biuleti ... ata-Video/ на колко още места стоят такива чували с бюлетини само и само да се манипулира резултата от референдума.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Border_Officer » 08 Ное 2016, 23:38

dakota_ написа:Пусни куц кон да се състезава и после се чуди, защо не залагат на него за победа.
Като е протестен вот, защо не наливат гласове при Трайчо Трайков, а наливат гласове към тези, които избраха Пеевски за шеф на ДАНС, направиха йОвчев министър на ВР и над година ни разтягаха на ластик да слугуваме на "Кой"...
Това е безумен вот и дано в неделя нещата си дойдат по местата, че ми е отблъскващо и противно само като видя физиономията на пришитият към генерала вицепрезидент...
Кмета на Бургас щеше да бъде избран за президент още на първият тур на изборите.
Сега през седмицата нещата ще са като в тази прекрасна руска песен:

Дано гласоподавателите излязат умни,проявят европейско мислене и изберат от двете злини по-малката.

Това ми напомня на един руски виц ;) Отива млад руснак на интервю за работа и един от въпросите е пие ли алкохол, младежа отговорил - Пия, но с отвращение :mrgreen: 8-)
Песента е като като девиза на един от синдикатите в МВР - Заедно можем повече 8-)
Честит прзник и не се сърди, но знаеш какво се прави с куците коне ;)
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 09 Ное 2016, 23:32

Не ти ли напомня за историята на Дороти и плашило? Изправила се Дороти срещу плашилото и го попитал как говориш като нямаш мозък, а плашилото отговорило, че тези които нямат мозък най-много говорят... Жалкото знаеш ли какво е, че това не е откъс от роман на Карл Май... Ако продължа разказа... плашилото казало на Дороти, че само от едно нещо го е страх на този свят... на въпроса дали това е стопанина на нивата, плашилото отговорило, че най-много се страхува от запалена клечка кибрит... Хубавото е, че Дороти спасява плашилото...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 12 Ное 2016, 12:53

dakota_ написа:Не ти ли напомня за историята на Дороти и плашило? Изправила се Дороти срещу плашилото и го попитал как говориш като нямаш мозък, а плашилото отговорило, че тези които нямат мозък най-много говорят... Жалкото знаеш ли какво е, че това не е откъс от роман на Карл Май... Ако продължа разказа... плашилото казало на Дороти, че само от едно нещо го е страх на този свят... на въпроса дали това е стопанина на нивата, плашилото отговорило, че най-много се страхува от запалена клечка кибрит... Хубавото е, че Дороти спасява плашилото...

Не ти знам зодията, но си много хлъзгав и умееш да манипулираш ;) Дай да се обърнем към историята и да се върнем от времето на Стамболов до Борисов, освен по премиерски стаж по какво може да ги сравниш и има ли някаква еволюция от тогава до момента или стремително копаем дъното?
Нормално ли е да залагаш главата на правителството заради собственото си его?
Нормално ли е кандидат президент да каже на опонента си, че няма да му се налага да ограничава свободата си на предвижване, защото няма да го изберат?
Ами ако го изберат ние трябва ли да плащаме цената на нечие его, че бързал да приказва и да подава оставка на правителството. Защо да си отидат предсрочно от власт хора, за които съм гласувала и ми харесва как работят, само и само да се угоди на нечие болно его.
Ами има избори, който победи той ще стане Президент, какво толкова, не може ли човек да се научи да губи с достойнство.
Мен почва да ми писва вече от тези простотии и това мерене на "членове"... кой по-голям го вади.
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 13 Ное 2016, 00:17

Ако искаш да се върнем и на времето на др. Станко Тодоров или на др. Христов Живков те също са с дълъг стаж като министър председатели?
Знаеш ли, че по тяхно време хората усещаха от петилетка на петилетка, че живеят по-добре и по-добре... Знаеш ли, че дори след още 25-30 години няма да можем да стигнем този добър живот, който беше тогава по тяхно време, но да не излезе, че те "манипулирам", утре след вота ще ти кажа кои са виновни сега да сме в това окаяно положение!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса