В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот vladimirov17 » 02 Май 2016, 22:44

Това за жаленето на втора инстанция от адм.наказващия орган ме изненада приятно.Началник на РУП,КАТ и други оправомощени с министерска заповед,както и юрист-консулт,не съм виждал до сега с изключение на два пъти за цялата ми служба...Ако кажете,че водите и учебна година,която не е проформа да подавам заявление за преместване!
vladimirov17
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот vladimirov17 » 02 Май 2016, 22:46

А 500лв. и 6 месеца лишаване за употреба на алкохол до 1.2 промила е минимума и рядко се жали,ако си се о...л
vladimirov17
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот dakota_ » 03 Май 2016, 10:23

В повечето случау като издавам НП на определени "зрънца", които са ни опъвали нервите, гледам нещата да са пипнати както трябва за да не падне НП в съда и наказанието да е минималното за нарушението. Така му отнемам перверзното удоволствие да се подсмива, че макар и да не пада НП е успял да намали глобата в съда.
В съда ходя при жалене по закона за оръжията..., при алкохол и при жалене на наложени дисциплинарни наказания. Жали се до последна инстанция и много рядко се случва да ми падне НП.
Така поне знам, че и труда на колегите не отива напразно, а и обичам жалещият да ми види широката усмивка в съда :D С учебната година допускаме някои слабости, но принципно всичко е ОК ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 08 Май 2016, 18:36

Търсят се 3000 полицаи за вакантните места в страната

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/05/0 ... ata.301739

Търсят се 3000 полицаи, за да попълнят вакантни места из цялата страна. Хората от по-малки населени места смятат, че липсата на полицаи влияе върху престъпността. В системата на МВР с полицейски правомощия са 24 500 души. От тях 14 хил. са полицаите на терен - патрулиращите и тези, които реагират при сигнали на граждани

От тези 14 хиляди, над 20% са незаетите, вакантни места. Най-осезаем дефицит има в областната дирекция на МВР София. Това са селата и градовете около столицата. Вакантни места има и в област Ямбол, а най-сериозен е проблемът в област Ловеч, съобщава bTV.

В село Брестово, както в повечето ловешки села, полицията идва само, когато я повикат при престъпление. Тук са останали предимно възрастни хора, които живеят сами и в страх, като 87-годишната Пенка Николова. Възрастната жена вече е ставала жертва на крадци, които задигнали ремаркето на трактора.

Примирила се е, че за постоянна полиция в селото не може и дума да става. Съседът й Неделчо идва от града само за да наглежда къщата си. Сигурността на имота е поверил на частна охранителна фирма.

Полиция във всяко село не може да има, категорични са от МВР. Признават, че проблем има, но правят реорганизации и покриват всички населени места. „Много мори хората битовата престъпност, като липсват полицаи. Когато имаме сигнал ние реагираме, аз съм категорично убеден, че няма сигнал на който не сме реагирали адекватно”, смята главен комисар Христо Терзийски.

В ход са няколко конкурса за вакантни 3 хил.места, а желаещи не липсват, но голяма част от кандидатите се провалят на изпитите. Синдикатите са категорични, че проблемът с недостига на полицаи от първа линия е сериозен и изисква спешно решение.

От полицията уверяват, че с първите конкурси ще бъдат назначени 1000 полицаи, които са и най-близо до гражданите. Органите на реда поясняват, че е намалена и администрацията, така че да отговорят на нуждите на обществото. Съкратената е и конкурсната процедура, за да се попълнят липсите по-бързо.

В момента процедурата от обявяването на конкурса до назначаването на служител в системата отнема близо 2 години.

Най-малко десет милиона лева ще се раздадат под формата на рушвети при конкурсите за назначение.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот Сакалиев » 09 Май 2016, 17:33

Вече двама н-ци на районни управления засичам с автомобили над 15 хилки. Как се купуват такива скъпи коли само със заплата не ми ясно.
Сакалиев
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот vladimirov17 » 09 Май 2016, 21:12

Колега,стига писа глупости!Виждам ведомостта и знам,колко взема началник КАТ и началник група със стаж над 20 год,а в Русе са такива.Писа за Танов и май си от нашата дирекция!Дори и по-скъпа кола да кара,колко е лизинга?Коли за повече от 15 хил.лева карат и редови служители,ако нямат други кредити.
vladimirov17
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот dakota_ » 09 Май 2016, 22:22

Познавам доста редови служители, които имат скъпи автомобили, ако изобщо може да се говори, че 15000 лв. е скъп автомобил. Служител с над 20 год. служба, които си е отгледал децата, задоволил жилищните си нужди, няма задължения към кредитни институции, спокойно може да си позволи автомобил за 20000 лв.
За пет години по 400 лв. на месец не виждам какъв проблем могат да бъдат тези пари, като някои колеги могат да си позволят да горят пари за цигари по 200 лв. месечно само за тях. За мен богати полицаи са тези, които могат да си позволят да горят годишно около 2500 лв. за цигари, това значи човек да си е надвил човек на масрафа и да не го бъркат парите.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот vladimirov17 » 09 Май 2016, 22:41

Аз съм точно от "тези богаташи със цигарите",ама,какво да се прави,трябва да има и такива. :D .За сега имам само за цигари,надявам се след време и за МПС от среден клас!
vladimirov17
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Border_Officer » 09 Май 2016, 22:55

Ние с теб явно сме от една партия, остава и жена ти да ти прави сметка на цигарите и ставаме баджанаци :D Не мога да дам 15 хиляди за лека кола, мислил съм го и сърце ми не дава. Нямам задължения към деца и банки, но пак не мога да дам толкова пари за кола. Колата ми е за 7-8 хиляди лева и на жената за около 3 хиляди. За по-скъпи коли си трябва и гараж, пред блока бяха драскали коли преди нова година, на мен ми се беше разминало, но жената беше потърпевша. Някой да ти се подиграе с парите не си е работа.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот катюша » 10 Май 2016, 11:30

dakota_ написа:Познавам доста редови служители, които имат скъпи автомобили, ако изобщо може да се говори, че 15000 лв. е скъп автомобил. Служител с над 20 год. служба, които си е отгледал децата, задоволил жилищните си нужди, няма задължения към кредитни институции, спокойно може да си позволи автомобил за 20000 лв.
За пет години по 400 лв. на месец не виждам какъв проблем могат да бъдат тези пари, като някои колеги могат да си позволят да горят пари за цигари по 200 лв. месечно само за тях. За мен богати полицаи са тези, които могат да си позволят да горят годишно около 2500 лв. за цигари, това значи човек да си е надвил човек на масрафа и да не го бъркат парите.

Да ти кажа, че хич ми не е, кой какво си мисли или ще си помисли. Автомобила ми е като втори дом и от няколко години карам хубав автомобил среден клас и съм доволна. Пълното каско решава въпроса с драскането. Надвила съм си на масрафа и няма шанс да се откажа от цигарите 8-) :D Добре, че началника е пушач и е човек със съвременни разбирания за нещата от живота ;) :D
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса