Цветанов на 50, но се чувства на 35. Изнесе 10 вота на плещите си, но най-много обича сутрин на гърдите му да легне София
“Чувствам се на 35”. Това казва зам.-шефът на ГЕРБ и лидер на депутатите от партията Цветан Цветанов, който утре навършва 50.
За 10-те години, откакто напусна МВР като редови служител (за да се върне 4 г. по-късно като министър) и влезе в политиката, той направи забележителна кариера. Само година след началото ѝ оглави при създаването ѝ ГЕРБ, понеже като кмет Бойко Борисов нямаше право. Когато през 2005 г. стана зам.-кмет на София, вся смут. Свикнали на лежерни обеди служители бързо ги спряха, след като получаваха обаждане от Цветанов в интервала 12-14 ч. Гузните им отговори, че хапват наблизо, Цветанов сечеше: “Е, аз не обядвам.” С неизчерпаемата си енергия и умението да стяга партийните редици Цецо е късметът на Борисов - ГЕРБ няма загубени избори. Още в нощта всяка победа, докато в другите щабове в НДК се леят шампанско и уиски, Цветанов е почнал кампанията за следващите. Междувременно като отличник е получил поредния часовник от Борисов. Независимо че е бил силов вицепремиер и има всякакви отличия за работата си като вътрешен министър (преди 4 месеца - и наградата на най-влиятелната еврейска организация в света “Хабат”, която оцени, че благодарение на него ЕС е приел военното крило на “Хизбула” за извършител на атентата в Сарафово), Цветанов се разнежва - от децата. “Най-големият кеф ми е сутрин, като на гърдите ми се покатери София (най-малката му дъщеря)”, споделя той.
Вече 4-годишната госпожица, която го буди, каките Гергана и Василена, жена му Десислава и майка му Гюргена са единствените, които могат да го командват, освен Борисов.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4701339