В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Sir Humphrey » 15 Фев 2011, 18:10

Полицейското насилие - безнаказаност без промяна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/ ... _promiana/
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 15 Фев 2011, 20:34

Цветан Цветанов оглавява предизборния щаб на ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/ ... b/?ref=rss
КОМИСАР

Мнениеот slaron » 15 Фев 2011, 21:22

10 смъртни случая от полицейско насилие за 12 години

Полицаите са безнаказани и заради отношението на магистратите към тях - те имат "защитен уклон" към полицаите, заявиха от БХК

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3617511

Я гледай! :shock: Според статията, полицейската работа е едва ли не само "цветя и рози"... :roll: А пък, ако полицаите сгафят някъде - имат "магистратски чадър"?!?!? :shock: :roll: Вярно ли е?
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Lord » 15 Фев 2011, 22:42

slaron, Sir Humphrey, на границата на търпението си съм! :evil:
Вие наистина ли вярвате на коментарите в цитатите?!
Вероятно има случаи на превишаване на права, но там виновните са наказани незабавно и то без доказателства, защото тук е МВР.
Я, да ходят да направят една комплексна проверка на районен прокурор или районен съдия от 98-ма до днес и да видим за какво става въпрос!!!
27 случая за цялото МВР, състоящо се от 60 хил. човека за 12 години. Ами само за една година назад да направят проверка на съдебната система и ще лъснат стотици противозаконни акта, десетки престъпници, оправдани за кеф със смешни мотиви и хиляди отменени наказателни постановления, без грам законно основание, айде стига сме се правили в нашата страна на по-католици от Папата, че ми писна. Както уточних, имам предвид само една година назад, а не 12. Като ще се търсят институции да изхвърлят/почистят Авгиевите обори - поне да не го правят хора от системата, нелоялно е, ненормално е и най-вече е лицемерно!
КОМИСАР

Мнениеот slaron » 15 Фев 2011, 22:51

Лорд, не съм имала за цел да засягам когото и да е било в тоя форум! :roll:
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Lord » 15 Фев 2011, 23:01

slaron написа:Лорд, не съм имала за цел да засягам когото и да е било в тоя форум! :roll:

:oops: Не съм го и помислял мила, нито за теб, нито за Хъмфри! :oops:
Явно темата е болезнена за мен и работещите пряко на улицата, та се изразявам неправилно и несправедливо. Извинете ме, моля!
КОМИСАР

Мнениеот slaron » 15 Фев 2011, 23:23

Lord написа:
slaron написа: :oops: Не съм го и помислял мила, нито за теб, нито за Хъмфри! :oops:
Явно темата е болезнена за мен и работещите пряко на улицата, та се изразявам неправилно и несправедливо. Извинете ме, моля!

Постнах статията, защото мислех, че ще се зароди дебат от вас, дето сте на улицата... :roll: Но май на хората толкова много им е писнало от неуредиците в системата, от злословията по техен адрес, че всеки пореден удар приемат вече с мълчание... :?
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Sir Humphrey » 16 Фев 2011, 00:24

Лорд, единственото, което искам и изисквам, е да живея в държава, в която законът се спазва както от полицията, така и от останалото население.

Цифрите при такива изследвания са разтегливи. Колко случая на насилие могат да се считат за много, колко за малко, колко за "в рамките на нормалното"? Колко е "нормалното"?
1 млн. евро малко ли са или много? Те са капка в морето на държавния бюджет. Обаче може и да са непоносимо много, ако се разглеждат от гледната точка на разход/загуба, за който изглежда никой не желае да вземе мерки да не се налага повече да бъде правен.
Колко случая на полицейско насилие им в действителност? Тези, за които има жалба са ясни. А тези, за които не е подадена жалба?
Каква е дефиницията на "полицейско насилие"? Виц ли е популярната история "В управлението се спъна, падна, удари се в радиатора, и така още 15 пъти"?

И още и още въпроси....
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 16 Фев 2011, 00:30

Та започнах с това какво искам и изисквам. С това си простичко искане отивам пред урната. И тъй като никога не съм вярвал, че настоящата управляваща сила ще изпълни изискванията ми (а даже ще влоши положението), затова и не гласувах за нея. Очакванията ми се оправдават, колкото и да ми е тъжно. България не заслужава да бъде член на ЕС, защото масово не сме си сменили чипа.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 16 Фев 2011, 00:35

Sir Humphrey написа:защото масово не сме си сменили чипа.

Тъжно,но истина !
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса