В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот osata » 03 Окт 2010, 10:48

малкия написа:Оса, точно по тази снимка трудно можеш да направиш обосновано предположение дали покриват нормативите.
Ако ще разсъждаваме само по снимката, моята единствена забележка е по отношение на пуснатата свободно коса в комбинация с униформа.
Иначе бих могъл да ти пратя някоя снимка на дъщерята ото курсантските години (само дето трябва да я питам преди това ;) ), а за нея съм сигурен, че още доста време ще покрива нормативите. За разлика от баща си... :oops:

Този отговор и вероятно мое заблуждение може дамо да ме радва, ако не познавах противоположните примери. С една дума, заради 5 наредени един "изпотен" бива приравнен към тях. Аз се чудя, защо хората плюят лицето Полицай в общ план, а то и аз се усещам как разсъждавам по същия начин, заради няколко познати примера .... ами хора сме, то колкото и да не желаеш, приемаш от околните.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Sir Humphrey » 03 Окт 2010, 12:33

GKrIvan написа:Спецполицаи, участвали в разкриването на “знакови” престъпления, ще преподават опита си на курсантите в Академията на МВР.

То по принцип така и трябва да бъде. Дано старите ги учат само как да разкриват, но ако кривнат и решат да ги учат и как да разследват, по-добре мацките да я карат както са ги учили в университета и да не слушат старите, че иначе кьорав престъпник по "знакови" престъпления няма да види задържане под стража. :(
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 03 Окт 2010, 14:26

Sir Humphrey написа:
GKrIvan написа:Спецполицаи, участвали в разкриването на “знакови” престъпления, ще преподават опита си на курсантите в Академията на МВР.

Дано старите ги учат само как да разкриват, но ако кривнат и решат да ги учат и как да разследват.......

Няма разлика между двете Сър. По целия нормален свят разследващият полицай е нашенския ОР по криминална! Настоящата ситуация с разкриващ ОР и разследващ РП е тотална глупост, абсолютна ГЛУПОСТ! Това ще бъде премахнато, защото е изкуствено създадено, колкото по-скоро, толкова по-добре за сектора, потърпевшите, а и за всички ни!
КОМИСАР

Мнениеот petinka » 03 Окт 2010, 15:11

Гардът на НСО ударил първо спрелия голф, след което помел и ченгето.
Виктория Пенкова
02.10.2010
Охранител от НСО помете с колата си полицай от столичното 7-о РПУ. Инцидентът стана в четвъртък вечерта в локалното на бул. „Цариградско шосе”. При удара 28-годишното ченге Ангел Ангелов отхвръкнал на няколко метра и изпаднал в безсъзнание. Колегата му веднага извикал линейка, която го откарала в Окръжна болница. „Жив съм, докторите ми казаха, че съм оцелял по чудо, защото съм здрав”, коментира вчера пострадалият катаджия.

Ангел Ангелов и колегата му от 7-о РПУ Злати Камбуров били нощна смяна в четвъртък. Паркирали в локалното на бул. „Цариградско шосе” и около 21,30-21,40 ч. спрели за рутинна проверка „Фолксваген Голф”. 28-годишното ченге тъкмо взело документите на водача, когато върху него връхлетял гардът от НСО. 32-годишният Венелин Михайлов, който също карал голф, първо се врязал в калника на спрялата кола, след това помел Ангелов.

„Когато се свестих, не помнех нищо. Лежах и виждах само медицинската сестра”, разказа още раненият униформен.

Гардът от НСО е бил проверен с дрегер. Уредът отчел, че Венелин Михайлов не е пил. Веднага след удара обаче изпаднал в шок и се разтреперил. Спрял да говори и се наложило лекарите от Спешна помощ да му бият инжекция, за да се успокои. Обяснявал пред военните следователи, които дошли на място, че се разсеял и не видял спрелите в локалното коли и полицая. Набил спирачка в последния момент, но се оказало твърде късно. След като му взели показания, Михайлов веднага отишъл в болницата при ченгето и се разплакал. Наложило се пострадалият да го успокоява, че няма проблем, разказаха униформени. Извинявал се през цялото време, а след като си тръгнал около 1 ч. след полунощ, звънял още няколко пъти да пита за състоянието на Ангел.

Според шефа на НСО Димитър Димитров спецслужбата няма как да накаже гарда. Единствено КАТ и Военна прокуратура можели да сторят това.
Аз БЕЗУСЛОВНО вярвам в институцията МВР !!
petinka
Полицай
Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 03 Окт 2010, 15:19

Lord написа: Това ще бъде премахнато, защото е изкуствено създадено, колкото по-скоро, толкова по-добре за сектора, потърпевшите, а и за всички ни!

МОже и да бъркам, но мисля, че от 28.05 т.г. влязоха в сила изменения в НПК точно в посоката, за която говориш.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 03 Окт 2010, 17:58

Sir Humphrey написа:
Lord написа: Това ще бъде премахнато, защото е изкуствено създадено, колкото по-скоро, толкова по-добре за сектора, потърпевшите, а и за всички ни!

МОже и да бъркам, но мисля, че от 28.05 т.г. влязоха в сила изменения в НПК точно в посоката, за която говориш.

Излизаме от темата, затова дискусията прехвърлям тук: viewtopic.php?f=27&t=658&p=29392#p29392
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 04 Окт 2010, 09:43

Два влака се сблъскаха до Драгоман
04.10.2010 08:45
По първоначална информация тежко са пострадали двамата машинисти...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3305271
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 04 Окт 2010, 23:12

Когато всички остават доволни (без да броим данъкоплатците)

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/10/0 ... _da_broim/
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 05 Окт 2010, 00:26

Хаосът с паспортите се роди от 10-годишното нехайство на МВР

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000902
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 05 Окт 2010, 19:21

Хероин за 12 милиона лева е открит в „Рено Колеос”, в което е пътувало семейство от Ихтиман, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Контрабандата е засечена на ГКПП-Оряхово към 14,15 часа в събота, когато фамилията опитала да напусне страната.
Мобилна група на Агенция "Митници" и гранични полицаи проверили колата на Йордан Г., в която се возели съпругата и двете им малки деца. В специално изградени тайници на автомобила са намерени 126 пакета, облепени с кафяво тиксо. Те били натъпкани с общо 60 кг хероин, показал направеният полеви наркотест.
Приблизителната цена на дрогата е 12 милиона лева, изчислиха от Агенция "Митници". Бащата контрабандист е арестуван. Срещу него е образувано следствено дело по чл. 242, ал. 2 за пренасяне на високорисков наркотик. Наказанието за това престъпление е затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 до 200 хиляди лева. http://www.monitor.bg/article?id=263075
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса