Ти плащаш ли си Лъчо като спираш в сини зони??? Ще си плащаш, щото пропуските са само за "отбрани" Спонсори !
1- 2009 е нямало "синя зона" 2- Това е пропуск на "Обшинска Охрана ЕАД" (Вече НЕ съществуваща/в ликвидация),а не на Общинска Полиция. 3- Пропуска важи до 31.10.2009г.
Лъчезар Серафимов написа:Проблема, не е етнически, а криминален. Надявам се хората да имат здрав разум.
"Тук положението е барут. А искрата е навсякъде. Гори и не е ясно дали може да бъде изгасена, коментираха пред Под тепето униформени."
Лъчо,Лъчо,Лъчо разума отдавна не е здрав,защото не е редно една нация да носи цял живот на плещите си,неграмотните,крадливите,вечно недоволните,мръсни,одърпани и вечно онеправдани "братя" цигани - не е редно ,ама докато всичките ни управляващи са меки Мари ни що добро няма да видим.Щяло да ескалира напрежението Щели да ни упрекват от ЕС Че нали заради тези същите цигани,никъде не ни искат и Европата пропищя вече от тях.И аз не искам да коментирам повече,ама и чеп за зеле не става от нас,баси в ква смешнишка държава сме се обърнали иде ми да се смея толкова много,че река от сълзи чак да потече
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!" НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!
Щото Лъче има и друго http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id ... ment-61052 веднага упреците биват отправени срещу нас и хората са прави,ако не на 100 %,то в по-голямата си част...и,като пиша за "етническия мир",който ти споменаваш,да те питам - Ти представяш ли си на центъра в Берлин,столицата на Германия една джамия с огромни тонколони или пък насред Анкара една голяма християнска църква
"Живей Днес,защото Вчера няма да се върне,а Утре може и да няма!!!" НЕ СЪМ ОТ ВЧЕРА!!!
Опитвам да си направя равносметка за следното - 1- От видеото 01:07мин. - 01:12мин. -"Последователно пламнаха къщите на семейството на Кирил Рашков, докато жандармерията и полицията не се намесваха." Такова ли трябва да е поведението на органите на МВР в подобна ситуация. За мен К.Г. е начетен човек със нужното у образование и обучение. Това правилното решение ли е било? Опитвам се да изясня ситуацията , без предубеждения за цигани - българи като конфликт, а като събитие. Опитвам се, защото в подобна ситуация (Според мен редно и нормално) е да се използва водна струя, сълзотворен газ или подобни помощни средства.
2- Напрежението ескалира, според мен, защото никой в тази държава не взима сериозни мерки спрямо циганите, тяхното поведение и това, че те живеят изцяло на гърба на Българският народ - този, който им плаща данъците, тока, водата, гледа им децата ........
kkarakashev написа:Опитвам да си направя равносметка за следното - 1- От видеото 01:07мин. - 01:12мин. -"Последователно пламнаха къщите на семейството на Кирил Рашков, докато жандармерията и полицията не се намесваха." Такова ли трябва да е поведението на органите на МВР в подобна ситуация.
Веднъж да се постъпи правилно и ти роптаеш! Последно кво искаш, мамка му! Виж, има над сто задържани за хулиганство. Не те ли утешава това? Стига лицемерие!
Хела, не знам до колко е правилно да има кордон от полицай и жандармерия и някой пред тях да пали къщи. Въобще не гледам ситуацията от към гледна точка на Българи и на цигани !!! Няма лицемерие - има Правилно и Неправилно. Кел файда от това да ти запалят къщата ПРЕД полицията,без да ги спрат (по данни на БТВ), а после да ги търсиш! Въпросът ми беше кратък и ясен - Дали е истина това и правилното решение ли е. Да съм взел страна? Вземам тази, според мен която е правилна - независимо от срещуположният. Имам си мнение - правилно или не времето показва. Но има мнение, за разлика от хиляди, който са просто по течението. Ако е правилно и обосновано - за похвала, ако не е - за укор. То от тия премълчавания цялата държава е на тоя хал - щото всеки си мълчи и си трае. Като не гори неговата къща, що да гасим на съседа - това нищо общо със ситуацията! Да не би цар киро сега да се пръкна? Да не би сега да се разбира за далаверите му - аре аман!!!
kkarakashev , всичко е на база - тактическа подготовка.Главният секретар , беше прав за тактиката,дори и при наличието на палежи , се избягват човешки жертви,а това е най-важното.Повярвай ми,поделението за безредици в Пловдив е същото като моето в София.Подготовката им е на изключително ниво,но всичко е на база наблюдение,преценка и Заповед.В това се крие професионализма,а не емоцията.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Да на база обстановката ДА. Но на база закони, за мен - НЕ. Да било е най-важно запазване на човешки живот - не мисля , че е точната дума. Това, че ще се употреби газ,вода или гумени куршуми не е гаранция за загуба на човешки живот. "всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие." Държавата няма адекватни действия срещу много неща !