В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот сигма3 » 19 Юни 2015, 11:26

"По-добре армия от овце командвана от лъв отколкото армия от лъвове командвана от овца".
Ако няма свестен началник, всичко отива на Манчо в кътния.......
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Иво Тодоров » 19 Юни 2015, 16:58

Дакота,виждам,че отново добре се справяш с плуването в л...а. Надявам се най-скоро време да постъпиш като мъж и да напишеш поне кой си. А ако искаш си остани с партизанското си име тук.За разлика от теб,"любимите"ти герои поне излизат с името си и носят отговорност за казаното. Дакота,не е важно количеството,а качеството. Казал го е велик пълководец.Има ли смисъл да си мерим ония работи? Важно е кой каква я върши.Ако я свърши добре,съответно постигнатото ще засегне всички. Но най-важното е какво им е на колегите когато достигнат възраст 50 години-дали могат да се справят със задълженията си и прочие. В това министерство, политическото и професионалното ръководство не са си направили труда да видят здравните книжки на голяма част от колегите. Да се види когато е започнал какво му е здравословното състояние и така през 5 години. Ще се види как на всеки според направлението,по което работи му се "лепва" определена болест и няколко,ей така да има.
По темата. В пресата и къде ли не се писа,че синдикатите и министър Бъчварова са с обща позиция по пенсионната реформа - 50 години минимална възраст и гратисен период. В последствие тя се разграничи. По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова. Напротив,тя трябва да остане докато се научи да носи отговорност. Никъде не сме заявявали,че се отказваме от общите ни искания.
И те така.
Здраве и успех на всички!
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2015, 18:50

Иво Тодоров написа:Дакота,виждам,че отново добре се справяш с плуването в л...а. Надявам се най-скоро време да постъпиш като мъж и да напишеш поне кой си. А ако искаш си остани с партизанското си име тук.За разлика от теб,"любимите"ти герои поне излизат с името си и носят отговорност за казаното. Дакота,не е важно количеството,а качеството. Казал го е велик пълководец.Има ли смисъл да си мерим ония работи? Важно е кой каква я върши.Ако я свърши добре,съответно постигнатото ще засегне всички. Но най-важното е какво им е на колегите когато достигнат възраст 50 години-дали могат да се справят със задълженията си и прочие. В това министерство, политическото и професионалното ръководство не са си направили труда да видят здравните книжки на голяма част от колегите. Да се види когато е започнал какво му е здравословното състояние и така през 5 години. Ще се види как на всеки според направлението,по което работи му се "лепва" определена болест и няколко,ей така да има.
По темата. В пресата и къде ли не се писа,че синдикатите и министър Бъчварова са с обща позиция по пенсионната реформа - 50 години минимална възраст и гратисен период. В последствие тя се разграничи. По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова. Напротив,тя трябва да остане докато се научи да носи отговорност. Никъде не сме заявявали,че се отказваме от общите ни искания.
И те така.
Здраве и успех на всички!

Иво,преди много години един милиционерски началник с много служба, като се издънехме новобранци и се опитвахме да се измъкнем ни казваше - Момчета, пътя по който сега вървите, аз се връщам по него и го засирам..."
При положение,че имам над 30 год. служба в МВР и съм тръгнал от най-ниското стъпало, няма как хора на твоята служба да не вървите по пътя, по който аз сега се връщам...
Съгласен съм, че не е важно количеството, а качеството, но когато става дума за секс и жени... Когато става дума за синдикална дейност и поставяне на искания е много важно количеството /бройката/ на синдикалните членове.
Трябва да се знае като сяда някой да преговаря и да поставя условия, какво количество / брой членове/ представлява. Не може неуспял сержант станал офицер с помощта на тъста си от първият си брак, да се изживява като синдикален гуру! Да сяда на масата за преговори и да поставя искания, без да казва колко човека представлява. Не ми говори за никакво качество, мен вашето качество не ме интересува. Чувал ли си за непоискано добро... в повечето случаи това е чисто зло...

Който достигне 50 годишна възраст и не е в състояние да изпълнява функционалните си задължения, моите уважения, но е редно да смени направлението, ведомството и да продължи на друго поприще. Недей да бъркаш МВР със социално подпомагане. Някой може и преди 50 годишна възраст да почувства, че е негоден за служба... пътя е медицинска комисия,временно или постоянно трудоустрояване...
Навсякъде във всяка сфера на трудовият живот хората лепват по някоя болест...с напредването на възраст също се обаждат болежки и затруднения, но това не е повод за ранно пенсиониране.

Правилно г-жа Бъчварова се разграничи от първоначалната си подкрепа за ранно пенсиониране. Г-жа Бъчварова не разполага с пари да плати цената на тази екстра!
Ако синдикатите разполагате с нужните средства, преведете сумата и ще договорите исканата възраст. Чувал ли си, че който плаща, той поръчва музиката...
Като не ти харесва музиката, пускаш се от хорото и се ловиш на друго хора, което е по силите ти.

Не съм адвокат на Вальо, но СФС има право да поиска оставката на г-жа Бъчварова. За мен лично това е имбецилно искане, но аз не съм член на СФС!
Като не сте съгласни от вашият синдикат / идиотията да има шест синдиката в МВР/ с това искане на СФС, разпънете и вие с Щирлиц една палатка, монтирайте кюмбето, ударете тупана, поканете някой с микрофон и си кажете и вие исканията.
По този начин още по-добре ще декларирате, че при синдикатите в МВР всичко се случва като във вица - Събрали се чекист, белогвардеец и бандит...
Ако питаш мен, вдигайте седянката и се ловете на работа, че х... е голям и вас чака...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 19 Юни 2015, 19:54

Двама като си ги мерят, не е здравословно, трети да изува гащите, обаче:
Ако питаш мен, вдигайте седянката и се ловете на работа, че х... е голям и вас чака...

Х...я наистина е голям, но чака всички ни и тебе също. :lol: НИдей сА дели от колектива, щом става въпрос за е---нье, без значение, от коя страна ще сме ;)
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2015, 21:11

dsuzunov написа:Двама като си ги мерят, не е здравословно, трети да изува гащите, обаче:

Х...я наистина е голям, но чака всички ни и тебе също. :lol: НИдей сА дели от колектива, щом става въпрос за е---нье, без значение, от коя страна ще сме ;)

Аз съм го поел от 14 годишен и съм му свикнал :D Взводният ми в СМУ казваше - Колкото повече мърдаш,толкова по-дълбоко ти влиза :mrgreen:
Като отвори дума за е---нье се сетих какво разказваше преди доста години един подполковник,даваше дежурен по окръг. Живееха три семейства в един апартамент,той с жена си,сина,снахата,дъщеря и зет... Казваше, като стана нощем да отида до тоалетна и мина покрай стаята на сина и чуя как снахата пъшка под него...едно хубаво ми става на душата, като мина покрай стаята на дъщерята и я чуя как пъшка...идва ми да влезна и да скъсам главата на зетя :lol: Смеех се тогава, щото ми беше широко около врата, но сега съм в неговата ситуация :mrgreen:
Синдикатите искат да хванат на хляба мекото, но да внимават, че може да хванат Бойко за шлифера ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Иво Тодоров » 19 Юни 2015, 23:58

Дакота,нека всеки полицай от това министерство си тръгне с достойнство. На вън никой няма да приеме един съсипан психически и до някъде физически полицай.
Към края на 2014г.реално заетите бройки в МВР са 47 173. От тях в синдикалните организации членуват около 16 000 души. Болшинството е доволно когато синдикат постигне нещо,но когато пък не постигне .... знаеш как е.
Лека вечер!
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот катюша » 20 Юни 2015, 07:27

Иво Тодоров написа:Към края на 2014г.реално заетите бройки в МВР са 47 173. От тях в синдикалните организации членуват около 16 000 души. Болшинството е доволно когато синдикат постигне нещо,но когато пък не постигне .... знаеш как е.
Лека вечер!

Ивче, дай ги по "групи" както казват в Парламента :) ако не можеш за всеки синдикат, дай броя на членовете на твоя синдикат. Знаеш какви вицове има за ИП и броя на членовете на синдиката :D Кажете каква е истината да ви олекне ;)
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Иво Тодоров » 20 Юни 2015, 08:36

Толкова сме малко,че в свободното си време се преобличаме и просим за някой лев да съществуваме :D .
Толкова много станахме зависими с уреждане на роднини в МВР, че се чудим на кой да се надупим :mrgreen:
Горе доле така я караме :D
Приятен ден!
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 20 Юни 2015, 09:43

За това, че сте малко на всички е ясно и не се поставя под съмнение :D Просенето го ползвате за оперативно прикритие, но на всички е ясно, че сте казионен синдикат и сте добре финансирани по програма "6-ти септември" :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 20 Юни 2015, 12:30

Ромите в "Орландовци" благодариха на МВР, че са предотвратили ескалиране на напрежението http://novinite.bg/articles/95221/Romit ... prejenieto
Това е положението!
Само ромите са доволни от МВР. :D
Останалото гражданство във всичките си негови части /партии на латински: pars/partis - част, клон, отдел/ само се опитва да го прекара някак си.;)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса