В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот BARETATA » 10 Май 2010, 02:55

osata , лошо , какво става тази година , просто вече Умът ми не го побира . Пожелавам бързо възстановяване .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот jim beam » 10 Май 2010, 23:18

Полицаи няма да спират абитуриенти, санкционират след празника
Полицията няма да спира шофьорите нарушители по време на абитуриентските балове. Нарушенията ще бъдат записвани с камери и след това шофьорите ще бъдат глобявани. Това заяви пред Дарик Марин Раковски от КАТ-Пътна полиция. Полицаите взели решение да не вдигат палката срещу абитуриентските процесии, за да не развалят празника на младежите, уточни той.

„Ще има служители на униформената полиция, както от Пътна полиция, така и от Патрулно-постовата дейност. Ще бъдат ангажирани служители - полицейски и младши полицейски инспектори, които ще следят не само за спазването на обществения ред, а и с оглед на извършването на някои криминални деяния", посочи Раковски.

Предвиден е полицейски патрули да бъдат разположени на всички възлови места в градовете, откъдето традиционно преминават зрелостниците. Полицаите ще следят за изскочили през прозорците младежи, както и за традиционните нарушения като превишената скорост. Поне един полицай ще има и във всяко училище, което организира бал.

Тази година е предвидено служители на МВР да правят проверки и по заведенията, където ще се провеждат младежките забави. Собствениците на заведения вече са предупредени да следят и недопускат нарушения на територията на обектите си.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=526024

Моето мнение е,че трябва да се спират колите от които висят абитуриенти и да се санкционират водачите веднага,също мисля,ме трябва да има повече цивилни екипи с коли и камери които да следят точно такива колони,защото поне аз съм свидетел на много не само грозни,но и много опасни случки.Интересно ми е вашето мнение като професионалисти чиято работа е свързана точно с това?
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот BARETATA » 10 Май 2010, 23:24

Това се прави , с цел да не се усложнява фактическата обстановка . И на място да го санкционираш пак ще го правят на пук . Въпрос на самосъзнание.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 10 Май 2010, 23:29

BARETATA написа:Това се прави , с цел да не се узложнява фактическата обстановка . И на място да го санкционираш пак ще го правят на пук . Въпрос на самосъзнание.

Извинявай, но по-добре да го спреш като лети към теб с 200км/час, дори и да нямаш радар, за да го предупредиш, вместо да го уставиш да се отрепе на идващия завой. При ограничение в града 50км/час спокойно могат да бъдат спряни водачите и санкционирани. Хайде като имам празник да не ми го развалят и да вдигна целия блок на главата си с уредбата през нощите???
Полицаите взели решение да не вдигат палката срещу абитуриентските процесии, за да не развалят празника на младежите, уточни той.

Управданието е тъпо - виж, ако кажат колона от 20 автомобила за да спрем шестия може да стане ПТП - ок, ама това "да не развалим празника" е е...и тъпото изказване.
Въпроса е сложен, много сложен дори кое е правилното - аз съм сигурен в едно - ще бъдат глобени не повече от 10% от заснетите нарушители. Пак някои ще знаят че са ненаказани и.... ДАНО НЯМА ЖЕРТВИ И ТЕЖКО ПОСТРАДАЛИ!!!
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 10 Май 2010, 23:34

Надявам се и Аз да няма жертви . Лично съм заключвал шоферче , с много брутално нарушение , по тези празници.
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Валентина » 10 Май 2010, 23:42

jim beam написа:Полицаи няма да спират абитуриенти, санкционират след празника

Ами... спират ги, веднага и на място дават "фишове"... Преди няколко дни спряха коли с абитуриенти, показали се от всички прозорци. И огласящи целия град... След което абитуриентите изгориха демонстративно фишовете си? И какво следва после от това???
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 10 Май 2010, 23:44

Абе как може от простотия да се лети...все едно нарочно се прави така, че все да има изключения и прецеденти та закони, правилници и наредби да с извън значение.
Кой и на какво основание с какви правомощия е взел та се е изпуснал пак в цървените си шорти?
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот jim beam » 10 Май 2010, 23:51

Това имах напредвид.Те просто ще се чустват ненаказани като нарушават и никой не ги закача,сигурен съм,че никой от тия 18-9 годишни шофьори не ти мисли за някакви последствия.Представяте ли си ,примерно, как абитуриент си кара с 50-60 км.,а пътниците висят през прозореца и крещят а отсреща полицейската кола само им премигне с фарове и ги предупреди да се приберат,каква сила и смелост ще им дойде.В Кюстевдил живея на главна улица и ги гледам с каква скорост хвърчат,състезават се за да се издигнат в очите на съученичките си,засичат се помежду си,както засичат и пречат и на други водачи.Дори обиди и заплахи онзи ден имаше към водач който късно се изнесе от платното.Преди 2 години бях абитуриент и имах празник и без да се правя на изрод!Мнението ми е,че въобще не се притесняват и си правят буквално каквото им е кеф,необеспокоявани от никого.
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот jim beam » 10 Май 2010, 23:53

Валентина написа:
jim beam написа:Полицаи няма да спират абитуриенти, санкционират след празника

Ами... спират ги, веднага и на място дават "фишове"... Преди няколко дни спряха коли с абитуриенти, показали се от всички прозорци. И огласящи целия град... След което абитуриентите изгориха демонстративно фишовете си? И какво следва после от това???

Това вече е въпрос на възпитание и вина имат родителите им,но и те ще се усетят пре една солидна глоба.
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот slaron » 11 Май 2010, 12:23

Полицаи търсят документи във Варненската община

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2971751
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER