В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 05 Май 2015, 23:54

Елена написа:
dakota_ написа:Език на юрист възпитаник от юридическият факултет на СУ "Климент Охридски"... На такъв език може да завидят възпитаниците на СМУ и Магнаурската школа в Симеоново :D Някои биха възкликнали - И ние сме се учили,но това момиче се е изпедепсвало :lol:

Езика ми е на човек служещ под покрива с н-к на РУ възпитаник на Магнаурската школа в Симеоново. Нали казваш младите да се учим от хора като вас завършили СМУ и Магнаусрската школа ;). Това е част от репертоара ви и то малка частица от окена от мъдрост,които ни залива покрай вас :mrgreen:

Запъртък не се разваля :mrgreen: :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 06 Май 2015, 06:31

Елена написа:
Езика ми е на човек служещ под покрива с н-к на РУ възпитаник на Магнаурската школа в Симеоново. Нали казваш младите да се учим от хора като вас завършили СМУ и Магнаусрската школа ;). Това е част от репертоара ви и то малка частица от окена от мъдрост,които ни залива покрай вас :mrgreen:

Познавам доста колеги, които почти се давят в подобни "океани" от мъдрост. (Източниците, между другото, не винаги са випускници на СМУ или Симеоново. И он ВНВУ има немалко, че и от СУ се срещат. Вероятно някои, дето твърде усърдно са се учили и са надминали учителите си. :)) Въпреки това някак успяват да се изразяват повече или по-малко нормално.

Едно ще ти кажа, пък ти както щеш ме разбирай - грубият език и квалификациите не са аргументи. Пишейки по тоя начин, обиждаш най-напред себе си (освен ако това не е нормалният ти изказ, в което се съмнявам), а после - и тези, които четат.
Синдикат

Мнениеот Елена » 07 Май 2015, 20:48

малкия написа:
Елена написа:

Познавам доста колеги, които почти се давят в подобни "океани" от мъдрост. (Източниците, между другото, не винаги са випускници на СМУ или Симеоново. И он ВНВУ има немалко, че и от СУ се срещат. Вероятно някои, дето твърде усърдно са се учили и са надминали учителите си. :)) Въпреки това някак успяват да се изразяват повече или по-малко нормално.

Едно ще ти кажа, пък ти както щеш ме разбирай - грубият език и квалификациите не са аргументи. Пишейки по тоя начин, обиждаш най-напред себе си (освен ако това не е нормалният ти изказ, в което се съмнявам), а после - и тези, които четат.

Знам,че за повечето неща си прав,но ела разпитай днес 10 мангусти,които като им говориш на ВИЕ казват,"Ма аз сам бях ма госпожо,кои вие" и накрая като му скръцна със зъби и го нахокам хубаво и се оказва,че съм оцелила верният тон ;)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот ТРЕЗОР » 07 Май 2015, 21:00

Елена написа:
малкия написа:
Елена написа:

Знам,че за повечето неща си прав,но ела разпитай днес 10 мангусти,които като им говориш на ВИЕ казват,"Ма аз сам бях ма госпожо,кои вие" и накрая като му скръцна със зъби и го нахокам хубаво и се оказва,че съм оцелила верният тон ;)

Блазе на вашия началник....явно при вас разкриваемоста е на сто процента,щом всеки ден разпитвате по 10 мангусти.....само не ми казвайте,че са свидетели ;) ......а пък това маркираното в червено да не е някакъв дознателски виц :D
ТРЕЗОР
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 07 Май 2015, 21:39

Днес бяха не по-малко от 10 мангусти. Кражба на царевица с каруци от кооперация,задържани от охраната на кооперацията. Това в червеното е ежедневие,което сама си избрах преди време. Не съжалявам,но и не горя от щастие от избора си. Никой не ме държи на сила,като ми писне и ми дойде над гушата,винаги може да си хвна пътя и да ходя на друго място.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот малкия » 08 Май 2015, 21:29

Елена написа:
малкия написа:
Елена написа:

Трябваше ми малко време да поумувам по това...
Доколкото все пак правя правя известна разлика между разпита на "мангусти" - независимо от броя им - и писането в Интернет-форум. Пък бил той и полицейски.
Предполагам, че и ти я правиш, та затова се чудя за какво ти беше това пишман "оправдание"...
Синдикат

Мнениеот Елена » 13 Май 2015, 15:51

Военни и полицаи ще се пенсионират по възраст

http://dnes.dir.bg/news/voenni-vazrast- ... 3-18892227

Военни, полицаи, надзиратели, служители в ДАНС ще се пенсионират от 2016 г. при навършване на възраст 52 години и 10 месеца и при 27 г. стаж.
Летци, парашутисти, водолази и служители на подводници ще се пенсионират пък на 42 години и 10 месеца.

След 31 декември 2016 г. възрастта за пенсиониране на служителите в сектора ще се увеличава с по 2 месеца всяка година до достигане на 55-годишна възраст за полицаи, военни и др. и 45 години за летци и подводничари, предлагат от МТСП.

Залага се гратисен период за тези, които до 31 декември 2015 г. са натрупали необходимия осигурителен стаж за пенсия.

До края на 2018 г. такива служители в сектор „Сигурност“ ще могат да се пенсионират по старите правила, без да се взема предвид тяхната възраст.

Досега военни и полицаи имаха преференцията да се пенсионират само с придобиване на 27 години стаж, независимо на каква възраст са.

Проектът на МТСП предвижда още въвеждане на възраст за пенсиониране от 52 години и 10 месеца за всички държавни служители по законите за МВР, ДАНС, за СРС, за служителите на затворите, охрана на съдебната власт, пожарникари, следователите и младшите следователи.

В мотивите към проекта се посочва, че предложението се прави, тъй като пенсиите за осигурителен стаж и възраст от държавното обществено осигуряване се отпускат при настъпване на осигурителния риск „старост“ и при условие, че лицето има определения от закона осигурителен стаж.

Във връзка с това е необходимо по отношение на всички лица да бъде въведено изискване за определена минимална възраст, след навършването на която може да бъде отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст.

Въвеждането на възраст за пенсиониране на тези лица е и сред препоръките на Съвета на Европейския съюз за ограничаване на възможностите за ранно пенсиониране.

Мярката ще доведе и до по-продължително и по-пълноценно използване на капацитета и опита на работещите в специалните ведомства, пише още в мотивите на МТСП.

"Силоваците" няма да е необходимо да напускат работа, както е в момента. Те ще могат да продължат да работят като едновременно взимат и пенсия, каза министър Ивайло Калфин.

"Казаха командващите, че се оголват тези сектори, пилоти на изтребители, инструктори и така нататък, тези хора ще могат да получават успоредно пенсия и заплата, нещо, което досега не са имали тази възможност. Така, че де факто те ще бъдат стимулирани да останат по-дълго на служба, а няма както беше досега, за да излезеш в пенсия трябва да свалиш мундира", коментира Калфин, цитиран от БНР.

Плевнелиев: Разумен гратисен период

Много е важно да се чуят аргументите "за" и "против" на МО по пенсионните промени, каза президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си в инженерния полк в Пловдив.

Според него БА има нужда от коректно отношение на държавата към личния й състав.

"Когато хората постъпват в БА те трябва да знаят, че условията при които постъпват ще бъдат валидни в хода на тяхната служба. Не може да се влезе в БА и след това правителство след правителство да променят условията".

Ако условията се променят, то това трябва да стане веднъж завинаги и да се даде достатъчно разумен гратисен период, за да бъдем честни към хората и те да могат да направят своя личен избор, обобщи Плевнелиев, цитиран от БТА.

Сега като се излеят едни протести по улиците,ще се напълни с протестиращи полицаи,надзиратели и военни :lol: Ще задръстят София от Орлов мост до Парламента и граждани подкрепящи протеста на полицаите :mrgreen:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 13 Май 2015, 23:08

Не бързай! Това всичко от тристранката трябва да мине на министерски съвет и чак тогава ще видим какво ще се случи ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 13 Май 2015, 23:42

Уххх какъв заядлив дядка ще съм:))))
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Lord » 14 Май 2015, 16:53

сигма3 написа:Уххх какъв заядлив дядка ще съм:))))

Изображение

:mrgreen:
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса