http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=393383
Гледай Италия, мисли за МВР, съда и Октопода у нас
Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
BARETATA написа:Еми добре сега,аз като Уча също в НСА - ''педагогика на физическото възпитание" ,а втора специалност,сигурно ще взема Треньор по Кик-Бокс,дай да съм за изхвърляне нали? А да питам аз,като имахме МВР-шеф - ММ - Юрист,какво направи,веднага отговрям,размаза МВР - тотално![]()
![]()
Говоря за съобщениети - цитирано - от Съра
продължава тук - http://e-vestnik.bg/8374/nikolay-markov/Марков е бивш служител и подполковник от Национална служба охрана (НСО). Работи там от 1993 г. до лятото на 2007, когато е уволнен, след като написва доклад до президента за безобразията в службата. Нелицеприятните разкрития на Марков са оформени като 28 въпроса към президента Първанов (виж повече в “НСО е банка кадри на организираната престъпност”). И до днес той не е получил отговор защо президентът е произвел в чин „генерал“ хора без ценз и образование. След като беше уволнен, срещу Марков тръгнаха наказателни съдебни производства – предполага се, че за да се потули случаят с доклада до президента. Официалното обвинение на Военна прокуратура срещу Марков беше, че не се е подчинил на заповедта на шефа си – ген. Стоян Томчев, да прави лицеви опори. За това „престъпление“ Николай Марков първо е осъден на 1.5 години затвор условно с тригодишен изпитателен срок. Обжалва на по-горна инстанция. Апелативният съд постановява, че ген. Томчев е извършил гавра с военнослужещ и е злоупотребил с власт, след което връща делото на първа инстанция. Там условната присъда на Николай Марков изведнъж се трансформира в ефективна – той получава 3 години затвор за отказа си да прави лицеви опори. По време на едно от съдебните заседания военният прокурор се „изказва неподготвен“. Той заявява пред съда, че „президентът е бесен“. Николай Марков пита: „Какво общо има президентът с моите лицеви опори?“, а съдийският състав избухва в смях как прокуратурата се изявява като говорител на президента в едно абсурдно дело. Когато всичко стига до Върховна касационна прокуратура, още в началото на делото съдията обявява “невинен”. Според Николай Марков всичко е било постановка и цирк за отвличане на вниманието от въпросите към президента, а накрая са го оневинили, за да не продължи делото в Европа, където ще лъсне истината за българската правосъдна система. След като съдът е доказал на най-горна инстанция, че не е престъпник, Николай Марков продължава да настоява президентът да му отговори на въпросите отпреди две години.
E-vestnik се свърза с него, за да проследи как се развиват събитията в момента.
„Освен наказателното производство, имаше и административното дело, което аз заведох за отмяна на заповедта ми за дисциплинарно уволнение..........................
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта