Ми не знам защо ми даваш примери, при все че въпросът в темата е конкретен: длъжен ли е полицаят да скочи в бурното море да спасява човек.
Този полицай, който е катастрофирал така нелепо едва ли в последният си миг е мислил, че спасява живота на отсрешния водач и затова да е гледал да избегне удара. Не. Искал е да спаси себе си, но малшанс, за съжаление. В такива моменти инстинктът за самосъхранеие е по-силен от разума, поне повечето сме наясно. Тъй че според мен не излиза, че е спасил живота на другия, макар това да е факт.
Както и да е, да се върна на темата... Споменаваш член от закона ви – полицаят е длъжен да опазва живота и здравето на бля-бля.
Ами имало е и линейка на мястото в Созопол. Защо никой на каза на лекаря да скача в морето? Нали и той има същите задължения? Въпросът е защо само и единствено от вас се очаква подобно нещо. Защото акцентът тук е, че полицаите не са направили нищо, като под “Нищо” се визира конкретно това, че не са скочили в морето. А това дали са извикали било катери, било скутери, било ГЗ и изобщо адекватна помощ, не важи. Е, аз знам защо се получава така – защото е пълно с началници, дето ги е страх да кажат, че подчинените им не са жертвени агнета и смятат за в реда на нещата да позволят на дебелите възмутени лелки да хвърлят вината върху тях. Преди си мислех, че това се прави, за да се избегне известно напрежение сред плебса, ама си счупих главата да се чудя на кой му пука от това по дяволите, затова не виждам друга причина освен мижитурство.
kkarakashev написа: Да речем аз и ти сме полицай и сме в Созопол .....
Каракашев, на теб мога да отговоря само това и то изчерпва всичко:
Слава Богу, че не сме!!!
Защото щях да се застрелям със собствения си пистолет, че са ми сложили теб за партньор.
BLACKJ, РЕСПЕКТ!